Retete de post - Ce gatim? (2)

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Retete de post - Ce gatim? (2)

Mesajde Nally » 28/03/2006 09:38

''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 28/03/2006 10:15

Cara gind la gind cu bucurie :wink:
miine eu fac ciorba de fasole cu sunculita afumata :buuun:
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/03/2006 10:47

:!:
Zuli, topicul era despre meniuri de post :D Fara sunculita pe acest topic :shock:

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 29/03/2006 12:58

scuze :master:
am vazut prea tirziu ca e de post trimisesem mesajul :sfant:
Zuli

inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 29/03/2006 01:47

pana la urma, am copt vinete ardei si rosii..si am facut salata(la care am sa pun si ceapa)
fasole gatesc vineri :?

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 04/04/2006 05:23

Tocanita de cartofi (iahmie) in care am pus cca 250g ciuperci de la congelator(se pot inlocui cu o cutie de ciuperci). :buuun:

Raspuns pentru amatoarele de post(discutie ce se contura la Varza pane, dar ca sa nu ifm acolo off topic!,am venit aici):se pot face mancaruri de post absolut delicioase si variate, cu multa imaginatie.Incercati sa faceti toate retetele de legume umplute pe care le faceti obisnuit cu carne, inlocuind carnea cu ciupercile.Ex.:musaca de cartofi cu ciuperci sau soia in loc de carne!
Orice leguma care se face pane, faceti-o pane in aluat de bere.Orice leguma preparata cu maioneza, faceti-o co maioneza e post.Dar nu faceti maioneza din pufuleti!faceti-o din amidon(am scris reteta in prima parte la Retete de post-ce gatim1))
Post usor in continuare!

mary
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 16/02/2006 10:41

Mesajde mary » 04/04/2006 09:47

Au aparut urzicile.Astazi am facut un piure de urzici cu usturoi.Se poate servi ci snitele de soia sau cu chiftelute de legume.Pofta buna!
mary

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 04/04/2006 10:20

Chiftelutele se mai pot face din ciuperci, din soia, din fasole uscata,din cartofi, etc.

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 07/04/2006 12:10

CUM FACETI VOI CHIFTELUTELE DE POST? Cum se tin impreuna fara oua? Stiti cumva si o reteta de chiftelute de cartofi sau dovlecei? Eu as vrea sa incerc din varza, dar mai intai sa aflu de la voi cum le faceti pe cele de ciuperci, pe urma banuiesc ca sunt "X" variatiuni pe aceiasi tema. Banuiala mea este ca le amesteci cu faina?!?
Mai stiu si eu cateva retete: salata de dovlecei pane sau copti cu sos de usturoi si otet, mancarica de bame sau fasole verde congelata, taitei cu varza dulce calita, mancarica de rosii, dovlecei umpluti cu orez si ciuperci...

Salata de dovelcei: se incinge cuptorul la 200C. taiati dovleceii rondele si ii ungeti un pic cu ulei, ii sarati si piperati si ii puneti la cuptor vreo cinci minute pe fiecare parte, pana se prajesc un pic. Sau ii dati prin faina sau prin pane de bere daca va da colesterolul voie sa le prajiti. lasati dovelceii s asse raceasca si faceti o vinegreta din o lingura de ulei (ca au dovleceii destul ulei pe ei), o cescuta de otet de mere (diluat cu apa daca e prea tare, sau daca aveti din ala de orez ca nu e asa de acru), 3-5 fire de ceapa verde, 3 catei de usturoi pisati si verdeata (marar si patrunjel). Cand dovelceii s-au racit, turnati vinegreta peste ei si ametecati. Eu fac varianta asta si de dulce cand ai voie sa dai dovleceii prin ou. Puteti inceraca si cu vinete (daca gasiti proaspete).

Mancarica de bame(sau fasole verde congelata) este ca orice alta tocanita de legume, cu ceapa si usturoi calit, apoi adaugati bamele intregi sau taiate felii (sau fasolea verde), apa cat sa le acopere si delikat si le lasati sa fiarba vreo 30 minute. Cand sunt aproape fierte complet, adaugati o cana de rosii tocate sau suc de rosii si la sfarsit cand opriti focul ceva verdeturi.

Mancarica de rosii o facea soacra-mea si sotul meu este foarte bucuros ca ii fac mancare pe care o facea mama lui. Caliti ceapa solzisori si cand e translucenta, adauga usturoi tocat marunt si apoi 2 conserve marii de rosii in bulion (din cele intregi, taita in bucati mai mici). Se adauga sare (nu prea multa daca rosiile au fost sarate), piper si cimbru si se lasa sa scada pana iese ca o zacusca. Daca vreti puteti adauga cam cu zece minute inainte de a fi gata si o cana de boabe de fasole uscata fiarta.

si mama mea congeleaza fasole verde fiarta (pastai) vara si le dezgheata iarna ca sa faca salata cu ulei, otet, usturoi, marar si patrunjel. Daca nu e post, adauga maioneza cu usturoi si verdeata si smantana, un fel de aioli).
Ultima oară modificat 07/04/2006 12:26 de către roxanavmv, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 07/04/2006 12:23

Pt. chiftelute de ciuperci eu folosesc ciupercile din conserva.O ceapa curatata si tocata marunt se caleste in ulei. se calec si ciupercile care au fost spalate(pt.inlaturarea mirosului de tabla!)si trecute prin masina de tocat.Se amesteca apoi cu cateva linguri de faina si se modeleza.se prajesc in ulei incins.Nu uita sa sarezi si sa piperezi, sa pui verdeata(marar, patrunjel.
Cauta ca am trecut si un drob de linte care este f. bun. se poate face si din fasole uscata.


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori