Retete de mancaruri gatite la aburi.

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Retete de mancaruri gatite la aburi.

Mesajde melianda » 21/01/2008 07:15

Buna!
D curand mi-am achizitionat o masina de gatit la aburi Braun.Nu am facut decat cartofi la ea.Stiti cumva retete pentru aceasta masina?
eu am o carte cu retete de la aceasta masina dar sunt in italiana :( si nu inteleg chiar tot.
Va multumesc.

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 21/01/2008 07:23

si pe mine ma intereseaza retete facute la aceasta masina :) cu regimul meu... :x
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/01/2008 07:38

Meli fa poze sau scaneaa dc ai scanner paginile cu retetele care te intereseaza si iti traduc eu tot ce vrei.....

In principiu poti s agatesti tot ce vrei si ce nu vrei la abur ... ce aparat ai ? din ala pe 2-3 etaje in care pui in fiecare etaj alt aliment?

deci poti face
- orez fiert la aburi, sau cus cus
- paste gen ravioli
- sarmalute din orice fel de frunze umplute cu alte leume sau cu carnuri mai delicate care cer un timp mai scurt de pregatire
-peste , pui ... fileu sau chiftelute ...

asa imi vine acum in minte ...

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 21/01/2008 08:37

Saru'mana :pup: :pup:
maine am sa scriu retetele.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 22/01/2008 09:28

Melianda s-o stapanesti sanatoasa!!! eu am cumparat Steamer(asa se zice la masina de aburi) in urma cu 2 ani si sunt foarte multumita cum ies preparatele, dar, ca si tine nu m-am mai deranjat sa inteleg retetele caci unele ingrediente trebuia sa le caut in dictionar. Crista ca de obicei este o draguta si te( si pe mine :love: ) ajuta la traducerea retetelor; abia astept sa vad ce retete ai tu ! o sa postez si eu candva carticica mea de retete Legumele sunt foarte foarte bune facute la abur, cu conditia sa respecti timpul de ,,aburire" :wink: brocolli de exemplu mie imi place foarte mult ca ramane crocant :roll: . Am facut si Carne de pui , porc, peste si chiar e foarte bun. Astept si eu cu nerabdare retetele.

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 22/01/2008 09:35

azi incerc sa scriu retetele :wink: mie de exemlu nu mi-au placut cum au iesit cartofii la timpul dat de ei si i-am mai lasat cateva minute, nu imi place sa simt gustul crud.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 22/01/2008 09:38

melianda scrie:azi incerc sa scriu retetele :wink: mie de exemlu nu mi-au placut cum au iesit cartofii la timpul dat de ei si i-am mai lasat cateva minute, nu imi place sa simt gustul crud.

eu nu am incercat sa fac cartofi :? o sa incerc azi sa aburesc cativa cartofi; hai cu retetele ca eu scanez deja cartea mea de bucate . Crista multumim :hug:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 22/01/2008 10:00

Punta di filetto di maiale al pepe

400 g di Punta di filetto di maiale
15 grani di pepe
sale
Salsa:
2 dl di panna
5 cl di madera
1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
sale
1. Tagliare il filetto in 8 nocciole, salarlo, cospargerlo di pepe in grani macinato.Cuocerlo a vapore per 12 minuti.
2. Mescolare in una casseruola la panna, il concentrato di pomodoro, il madera, il sale.
3. Portare ad ebollitione.Disporre in un piatto la carne e coprire si salsa.

Asta e una din retete; problema este ca atunci cand scanez , documentul are o rezolutie mare; in momentul in care prelucrez documentul scanat la o rezolutie mai mica, textul nu mai e lizibil :x deci... voi scrie retetele cu mare atentie in italiana 8)

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/01/2008 10:32

Thea lasa ca se intelege si dc mai gresesti .. nu te stresa la copiat

am inceput insa bine .. eu care nu ma pricep la carnuri si denumirea lor traduc asa cuvint cu cuvint si vedeti voi la magazin ce inseamna =)) =))

Punta = virful, capatul

Punta di filetto di maiale al pepe Filè de porc cu piper

400 g di Punta di filetto di maiale 400 gr file de porc
15 grani di pepe 15 gr boabe de piper
sale sare

Salsa: sosul
2 dl di panna 2 dl de smintina ( e dulce la astia , ca un lapte gras , e cea din care se bate frisca evident fara zahar in reteta asta )
5 cl di madera 5 cl vin de Madera
1 cucchiaio di concentrato di pomodoro 1 lingura de concentrat de rosii
sale sare

1. Tagliare il filetto in 8 nocciole, salarlo, cospargerlo di pepe in grani macinato.Cuocerlo a vapore per 12 minuti. Taiati filet-ul in 8 bucati, il sarati, acoperiti cu boabele de piper macinat. Coaceti la abur 12 minute.
2. Mescolare in una casseruola la panna, il concentrato di pomodoro, il madera, il sale. Amestecati intr-un castronel smintina, concentratul de rosii, madera si sarea.
3. Portare ad ebollitione.Disporre in un piatto la carne e coprire si salsa. Se fierbe pina da in clocot. Se aseaza pe o farfurie carnea si se acopera cu sosul

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 22/01/2008 07:14

CREMA DI ASPARAGI

500g di asparagi freschi
250 ml acqua
50g burro
20 g farina
2 tuorli d/uovo
6cucchiai di vino bianco
250 ml di panna
sale, pepe,noce moscata

quantita di acqua da versare nella base:fino al nivello massimo
1.Pilite gli asparagi, e disponeteli nella vaschetta per la cottura a vapore.Cuocere per 25 minuti
2.scaldate il burro in una pentola aggiungete brevemente, mescolando sempre , fino ad ottenere un composto cremoso
3.aggiungete l'acqua , insieme a del'acqua di cottura degli asparagi, che avrete prelevato dalla vaschetta raccoglicocce, per diluire il composta
4.Fate cuocere per 5 minuti mescolando, quindi togliete dal frnello ed aggiungete i tuorli
5.Versate nella pentola vino e panna ed insaporite con sale, pepe e noce moscata.Aggiungete gli asparagi ancora caldi e servite immediatamente.
Suggerimento:Guarnire con cipolline tagliate a rondelle.


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori