Retete cu naut

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/02/2007 01:18

BRAVO Thea asa e bine sa inventezi dupa gustul tau .... adica
musaca Thea :flower: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 28/02/2007 02:39

multumesc, a fost gustoasa dar la Sonia nu i-a placut; mi-a spus,,mami mancarea asta are gust de vechi" :P =))
o sa trimit o poza cu Sonia ; e la serbare(2006) imbracata in ,,Viorea"
Fişiere ataşate
sonia l a serbare vara 2006.jpg
sonia l a serbare vara 2006.jpg (51.8 KiB) Vizualizat de 7072 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 28/02/2007 02:55

Arata bine ce ai preparat azi,bravo! :roll:
Poate cand creste mai mare o sa-i placa. Asa speram cu baiatul meu,care are 11 ani, dar tot mofturos a ramas. :?
Acum se vede mai bine,se aseamana cu sotul tau.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/02/2007 03:19

ce frumusica Vioreaua :flower: :flower:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 28/02/2007 07:44

Inventie ingenioasa :wink: si dupa cum se vede si buna :roll:
Acum o sa-i spunem-musaca Thea :flower: , cum bine a denumit-o Crista!


Ce "floricica "frumoasa ai :pup: :hug:
Sa fie sanatoasa si sa-ti aduca numai bucurii! :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 28/02/2007 08:26

multumesc fetelor!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

ALTE RETETE CU NAUT(transcrise din reviste)

Mesajde nicoleta64 » 01/03/2007 04:59

Merluciu cu naut
pentru 4 persoane:
*400gr.de merluciu(din acela sarat,se pune la desarat pt.1-2 zile)
*300 gr.naut
*6 linguri de ulei masline
*salvie
*rozmarin
*sare,piper
Pentru supa:
*1 ceapa
*1 morcov
*1 tulpina de telina
*1/2 l.apa

1.Se pune la inmuiat nautul in multa apa si se lasa toata noaptea.Se clateste ,se elimina cojile si se pune la fiert in apa cu putina sare,3 ore.La sfarsit trebuie sa fie moale nautul ,deci se v-a mai fierbe daca este necesar.
2.Jumatatedin naut se face piureu cu ajutorul unui blender,acesta se pune pe foc mic cu 2 linguri de ulei,se amesteca bine,se pune sare si piper.
3.Se prepara supa cu 1/2l apa,ceapa,morcov,telina.Se scoate zarzavatul fiert si se lasa supa sa se raceasca.
4.Se pune merluciu deja desarat in supa la fiert iar cand s-a fiert se scoate din supa,se curata de piele si oase iar apoi se taie bucati.
5.Se pune pe platou pestele in mijloc,de o parte piureul de naut si de alta nautul ramas fiert.Se presara cu salvie si rozmarin,se condimenteaza cu restul de ulei,iar daca este necesar se mai adauga sare.



Chiftele de naut

*400 gr.naut din conserva
*2 galbenusuri
*50 gr.pesmet
*ulei pt.prajit
*sare ,piper
Se face un piureu di naut care se amesteca cu pesmetul,galbenusurile,si piper.
Se ia cu lingura din compozitie, se pune in ulei incalzit,preparand mici chiftele.Cand sunt gata,se scurg pe hartie de bucatarie si se sareaza.


Somon cu naut,mazare si linte

*250 gr.naut in conserva
*9 linguri ulei masline
*1/2 ceapa
*40 gr.unt
*250 gr.mazare din conserva
*150 gr.linte
*un catel de usturoi
*8 bucati de somon proaspat
*sare ,piper

Nautul se scurge de lichidul din conserva si se condimenteaza cu 3 linguri ulei masline,sare,piper.
Intr-o tigaie se pune 1/2 ceapa tocata marunt,untul,mazarea di conserva(fara lichidul din conserva)sare si piper,se tine pana s-a calit putin.
Se fierbe lintea circa 45 minute,se scurge si se pune si ea in tigaie cu 3 linguri ulei , un catel de usturoi(care apoi se da la o parte) si sare.
Separat bucatile de somonu se pun in cuptor cu 3 linguri de ulei ramase,intorcandu-le ,asa incat sa se coaca pe ambele parti.
Cand pestele este gata,se serveste cu garnitura de ,naut ,mazare si linte.
Fişiere ataşate
Merluciu cu naut.JPG
Merluciu cu naut.JPG (77.11 KiB) Vizualizat de 7027 ori
Ultima oară modificat 01/03/2007 05:32 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/03/2007 05:21

chiar ca data viitoare nu mai ies din magazn faa naut la cum arata platoul asta ... :buuun:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 01/03/2007 06:51

Crista , eu deja le am cumparate :D !....am sa incerc aceste retete....dar nu acum(dupa fasole ..intelegi ,parca nu prea merg :paguba:)

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 01/03/2007 08:09

multiumim Nicoleta pt. retete!!! Azi am facut chiftele de Soia dar maine voi face linte si naut . Mersi, Thea


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori