Reteta shaorma?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ion Martha
Incepator
Mesaje: 80
Membru din: 02/03/2006 07:44
Localitate: Ploiesti

Mesajde Ion Martha » 07/03/2006 09:24

Smecheria la shaorma este baitul in care se pune carnea(de pui,vita sau berbecut).Se amesteca ulei,lamaie rasa(coaja si pulpa),condimente(amestec in functie de carnea folosita),piper alb,delikat,menta praf.Carnea se lasa in bait cateva ore(ideal de seara pana dimineata).Se scoate carnea si se frige pe plita unsa(sau tigaie unsa putin),carnea nu se usuca trebuie doar bine patrunsa dar mustoasa altfel..combinatiile de salata se fac dupa gust desi reteta originala..
martha

floryn
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 13/03/2006 01:18

Re: Reteta shaorma?

Mesajde floryn » 13/03/2006 01:41

shaorma nu se face cum se vinde la chioscurile acelea sahorma se face asa [eu am lucrat in restaurant turcesc ] cea ce sevinde la acele chioscuri se numeste duruf.
selase carnea piept de pui si pulpa de pui la macerat cu condimente de pui kotani si iaurt 12h si pune deabea atunci pe sabie , se taie si se pune in lipie [lavas,asa se numeste lipia]cu cartofi ,varza castraveti,rosi, maioneza usturoi, ketcup.pofta buna

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 13/03/2006 01:49

ups! interesant!!
si unde gasim noi condimentele acelea de pui??
de sabie fac rost :? :wink:

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 13/03/2006 03:10

pai ignori faptul ca nu sunt de la Kotany si iei de la alta firma de renume..sigur tre sa fie o marca buna de condimente in Germania care are si mix pt pui :lol:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 13/03/2006 03:43

eu vreau condimentele alea!! nu altele..
ca sa iasa ca originalul 8) :hug:

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 13/03/2006 03:56

Copil rasfatat.. :twisted:

Ion Martha
Incepator
Mesaje: 80
Membru din: 02/03/2006 07:44
Localitate: Ploiesti

Mesajde Ion Martha » 13/03/2006 09:32

Se poate folosi orice fel de condiment (amestec)pui sau carne folosita(vitel sau berbecut) iar sabia sa fim seriosi..teapa pe care se pune carnea nu o poti folosi in casa din aceasta cauza eu am spus varianta cu plita.Sabia este cutitul cu care se taie carnea..Ex..seful meu era turc turc si am fost "terorizata" 1 an cat a avut deschis "Sala de kebap"(kebap este continutul shaormei dar in chifla) :D
martha

tsilly
Incepator
Mesaje: 55
Membru din: 23/02/2010 02:56

Mesajde tsilly » 23/02/2010 04:44

foarte buna reteta ! :buuun: acum pot face si eu shaorma acasa, nu mai sunt nevoita sa imi cumpar de la fast-food !

asubana
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 12/02/2011 09:31

va dau reteta mea de shaorma

Mesajde asubana » 12/02/2011 11:18



Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori