Reteta shaorma?

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Reteta shaorma?

Mesajde Nally » 20/02/2006 10:05

Stie cineva o reteta de shaorma de pui? :rugaciune:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/02/2006 10:34

Nally, din cate am vazut eu in timp ce imi puneau in lipie, compozitia e cam asa :
100 g pui
maioneza + ketchup
150 g cartofi prajiti
50 g castraveti murati
100 g varza alba taiata subtire

si cam atat.

Se ruleaza si se pune in cuptorul cu microunde cam 1 minut.

Asta e shaworma sandwich . Daca nu o vrei asa , nu pui in lipie nimic si le pui pe o farfurie :)

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 20/02/2006 11:53

Andrei mersi de reteta! :hug:

Eu nu pap in oras shaorma ... am niste pitici ... :blushing: dar as vrea sa gust si eu ... sa vad pentru ce e atata omor la cozile de shaorma! :D

p.s cum fac puiul? prajit fiert? cum e facut? :?:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/02/2006 12:15

Puiul din cate am vazut e prajit la rotisor. Cred ca e piept de pui .

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 20/02/2006 12:40

pai asta e tot farmecul shaormei..pieptul de pul se pune la rotisor,unu peste altul pe tepusa pana sa umple,si pe masura ce se rumeneste se taie felii subtiri,se lasa din nou sa se rumeneasca(ca si cum l-ai "rade de coaja").
Lipiile se umplu cu bucati de pui,cartofi prajiti si restul dupa preferinta...salata de varza,castaveti murati,maioneza,pasta de usturoi,ketchup.
ps:in bucuresti stau la 5 min de vestita shaorma de la dristor :P

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/02/2006 12:43

Pai si ce cauti in Olanda in cazul asta ? :))

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 20/02/2006 12:45

Pai in doi ani am mancat destula shaorma si am venit sa mai schimb meniul =))

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 20/02/2006 01:43

De-aia esti tu acum la disociat? Asta este.Totul in lumea asta se plateste :D

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 20/02/2006 02:37

Si daca mai pui la socolteala ca fata in fata cu shaorma e si un Mcdonald's...cred ca disociatul vine de la sine :paguba:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 20/02/2006 04:26

Si-ai zburat in tara branzei si astazi nu stii ce sa mai mananci pe paza de lactate... :P


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator