Rasturnata cu dovleac

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Rasturnata cu dovleac

Mesajde abetina » 14/10/2018 12:46

Ingrediente pentru prajitura:
-8 oua
-8 linguri faina de grau
-13 linguri de zahar
-500 gr.gem de dovleac
-300 gr.felii de dovleac
-1 lingura turmeric
-3 plicuri zahar vanilat
-2 plicuri praf de copt
-200 ml.ulei
-1 praf de sare
Ingrediente pentru gemul de dovleac:
-1 dovleac asa cam de 2 kg
-1 kg.zahar
-1 lingura scortisoara macinata

Se curata dovleacul, se da prin razatoarea mare si se pune pe foc cu zahar si scortisoara macinata;se fierbe pana scade lichidul si devine un gem consistent.
Pentru prajitura:
Se separa albusurile de galbenusuri, peste albusuri se pune sare si se mixeaza la viteza mare, pana se fac spuma.
Peste galbenusuri se adauga 8 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa, peste ea se adauga uleiul, gemul de dovleac si se omogenizeaza bine compozitia.
Intr-un vas se pune faina de grau, praful de copt, turmericul, se omogenizeaza si se adauga putin cate putin peste compozita de galbenusuri, continuand mixarea pana la incorporarea fainii.
Se adauga albusurile spuma si cu o paleta se omogenizeaza compozitia, se amesteca usor de sus in jos sa nu iasa aerul din compozitie.
Intr-o tava patrata se pune hartie de copt unsa cu putin ulei, se asaza felii de dovleac si se presara zahar vanilat.
Intr-un tuci se pun 5 linguri de zahar si se lasa sa se caramelizeze, dupa care se toarna peste feliile de dovleac din tava.
Se toarna compozitia peste feliile de dovleac si se da tava la cuptorul gata incalzit la foc potrivit pentru circa o ora, dupa care se scoate tava, se pune peste ea o tava si se rastoarna prajitura; se poate servi cu peltea de gutui. Sa aveti pofta, dragilor!
Azi vin cu o prajitura cu aroma de toamna, o adevarata armonie de culori si delicii!
Fişiere ataşate
dsc0031.jpg
dsc0031.jpg (1.44 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0035.jpg
dsc0035.jpg (1.57 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0024.jpg
dsc0024.jpg (1.62 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0018.jpg
dsc0018.jpg (1.28 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0016.jpg
dsc0016.jpg (1.57 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0012.jpg
dsc0012.jpg (1.43 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0011.jpg
dsc0011.jpg (1.22 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0009.jpg
dsc0009.jpg (1.3 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0008.jpg
dsc0008.jpg (1.17 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0005.jpg
dsc0005.jpg (1.41 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0004.jpg
dsc0004.jpg (1.28 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0001.jpg
dsc0001.jpg (1.21 MiB) Vizualizat de 256 ori
dsc0027.jpg
dsc0027.jpg (2.1 MiB) Vizualizat de 256 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori