Rapsodie de toamna

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

panacris
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 15/01/2016 04:08
Localitate: Bucuresti, Romania
Contact:

Rapsodie de toamna

Mesajde panacris » 20/10/2018 07:35

faina alba de grau 700 g,
drojdie uscata,
zahar tos 4 linguri,
unt 100 g,
galbenusuri 5 bucati
lapte 300 ml,
sare iodata
coaja de lamaie,
esenta rom
zahar vanilat
Pentru umplutura:
dulceata de gutui 400 g,
nuca de cocos 100 g,
seminte de mac macinate 300 g,
albus de ou 5 bucati,
pasta de macese 3 linguri,
zahar pudra 4 linguri,
prune deshidratate fara samburi 200 g,
ou ptr uns,
zahar vanilinat 2 plicuri.

Se pun ingredientele in cuva masinii de framantat, in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Masina se programeaza ptr. programul de framantat si dospit, cel de 1 ora si jumatate. Se supravegheaza pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare, apoi nu se mai deschide capacul pana la terminarea programului.
Apoi am impartit aluatul in 3 portii egale.
Intre timp am macinat macul, (de curand am achizitionat o masina de macinat seminte!), l-am amestecat cu pasta de macese (vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pastagem-de-macese-sau-hetschenpetsch-36776.html.), zaharul pudra si albusurile de ou.
Intre timp se intind foile, in functie de tava care o veti folosi. Se asaza prima foaie se unge cu dulceata de gutui, se presara nuca de cocos, se asaza a doua foaie, se unge din nou cu dulceata de gutui, apoi se pune amestecul de mac si prunele. Se acopera cu a treia foaie, care se unge cu ou si se presara zahar vanilinat.
Tortul obtinut, se pune la copt in cuptorul preincins cca. 40 de minute la foc mediu, cca. 200 grade C. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se presara cu zahăr pudră. Spor la treaba!


Fişiere ataşate
110x90-rapsodie-de-toamna-183226.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183226.jpg (4.96 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183225.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183225.jpg (3.9 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183224.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183224.jpg (4.84 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183223.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183223.jpg (3.96 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183222.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183222.jpg (4.73 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183221.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183221.jpg (3.09 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183220.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183220.jpg (4.93 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183219.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183219.jpg (4.44 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183218.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183218.jpg (3.94 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183217.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183217.jpg (4.71 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183216.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183216.jpg (3.88 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183215.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183215.jpg (2.99 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183214.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183214.jpg (3.98 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183213.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183213.jpg (3.26 KiB) Vizualizat de 224 ori
110x90-rapsodie-de-toamna-183227.jpg
110x90-rapsodie-de-toamna-183227.jpg (4.55 KiB) Vizualizat de 224 ori
PanaCris

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori