Quiche cu macrou si conopida

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Quiche cu macrou si conopida

Mesajde flaviadaiana » 27/09/2013 10:03

Ingrediente: -1 conopida de marime medie
-1 rosie de marime medie
-5 fileuri de macrou
-condimente (sare, piper alb, oregano, ienibahar, tarhon, busuioc)
-500 ml lapte batut
-3 linguri de faina neagra
-ulei de susan pentru uns tava
-100 g fasole pastai
-1 ceasca de arahide crude
-1/2 legatura de marar
-1 ceapa marisoara
-1 ardei capia
-2 ardei iuti
-1 morcov
-2 oua

Fiindca imi ramasesera cateva lipii libanze de la ultima shaorma gatita acasa, m-am gandit ca ar fi tare interesant sa folosec lipiile in loc de blat.
Pentru compozitie am folosit fileuri de macrou dezosat pe care doar le-am curatat de piele si le-am taiat cubulete. Am luat o mana de pastai de fasole si le-am taiat si pe ele cubulete, alaturi de ardei capia, ceapa si conopida la fel, taiata si ea cubulete. M-am gandit ca ar fi tare bun si un morcov asa ca l-am dat rapid pe razatoare. In aceasta compozitie am mai adaugat ardei iute dupa gust taiat fin, jumatate de legatura de marar si o rosie mare curatata de pielita si taiata cubulete. Am amestecat toata aceasta compozitie si am asezonat cu tarhon, sare, piper alb si busuioc.
Ca sa fie mai sarac in calorii sosul care se pune la suprafata pentru a se forma crusta aceea l-am facut din lapte batut amestecat cu doua oua. Am batut bine ouale intr-un castron, ca pentru omleta, apoi am adaugat laptele batut si faina. Fiindca suntem preocupati de un mod de a gati cat mai sanatos si exact asta incercam sa facem aici, eu am folosit faina neagra. Am amestecat bine compozitia pana am incorporat toata faina si la final am adaugat sare, piper alb, inibahar, oregano si o ceasca de arahide crude.
Intr-o tava rotunda am asezat prima lipie dupa ce am uns fundul si marginile tavii cu putin ulei de susan. Peste lipie am asezat o parte din compozitia de umplutura si am uniformizat-o cu lingura. La final doar am turnat o parte din compozitia facuta din oua si lapte batut peste ce aveam in tava.
Din cantitatile prezentate mai jos mie mi-au iesit trei quiche mari si greute. Ideal este sa avem mai multe tavi sa putem coace concomitent. Insa daca avem doar una, ne miscam rapid si scoateam quiche-ul copt si asezam altul in tava si dam iar la cuptor. Fiecare tava se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana se coace bine si capata o tenta aurie.
Se serveste atat cald, cat si rece alaturi de salata sau simplu. Este foarte hranitor si satios. Pentru cineva care cu greu mananca peste, va pot spune ca abia veti sesiza gustul de peste in el.
Fişiere ataşate
098.jpg
098.jpg (71.92 KiB) Vizualizat de 1130 ori
102.jpg
102.jpg (106.49 KiB) Vizualizat de 1130 ori
111.jpg
111.jpg (60.81 KiB) Vizualizat de 1130 ori
126.jpg
126.jpg (56.56 KiB) Vizualizat de 1130 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 27/09/2013 10:26

arata bine si imi plac ingredientele de facut :master: :master: =D>
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 27/09/2013 10:38

O reteta delicioasa si usor de pregatit... :roll: Felicitari... =D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 28/09/2013 12:23

Multumesc!
Atunci cand e timp la dispozitie si esti in dispozitie buna, parca iti vine si inspiratia, nu-i asa? :D
Va pup si weekend placut :hug: :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/10/2013 01:23

Flavia, ai pregatit un quiche pe gustul meu =D> =D> =D> Am peste...am si restul ingredientelor...asa ca voi pregati acest quiche, dar cu blat facut in casa...Nu ma prea impac cu lipiile din comert...In rest, voi fi fidela retetei postate de tine :peace: Tare mult imi place :master:

Multumesc pentru idee si reteta :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 02/10/2013 07:19

Cu placere, Lucia. :hug: :hug:
Ma bucur ca ai gasit ceva care sa-ti placa.
Cu facaturile din comert nici eu nu ma impac. Al meu iubit a poftit la shorma si am facut shaorma acasa, dar mi-au mai ramas niste lipii. Asa au ajuns in quiche-ul cu peste :P
Si nici cu pestele nu ma impac, sunt o sclifosita :P


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator