Pulpe de rata cu sos de afine

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

rocsi
Incepator
Mesaje: 156
Membru din: 03/10/2015 09:41

Pulpe de rata cu sos de afine

Mesajde rocsi » 28/10/2018 08:20

sare
piper
2 pulpe de rata
1 ceapa mica
1 mana hribi fierti
3 cartofi mici
2 catei de usturoi
boabe de piper de 4 culori
boia dulce
1 lingurita ierburi de gradina
Pentru sosul de afine:
150 gr afine proaspete (sau congelate)
sare
piper
1 foaie dafin
50 ml vin rosu
cateva linguri din lichidul din tava, lasat de la rata
1 lingurita unt
Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina.
Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate.
Ceapa curata o taiati bucati mai mari.
Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.
Printre pulpe asezati cartofii, hribii, ceapa si usturoiul.
Deasupra presarati boabe de piper.
Turnati cam 50 ml de apa, acoperiti tava si o introduceti in cuptorul incins.
Lasati pulpele la cuptor o ora si 10 minute la 190 de grade C, apoi le descoperiti si le lasati 10-15 minute, la o temperatura mai mare.
Sosul de afine:
Intr-o tigaie puneti untul cu afinele.
Le transferati pe foc, le lasati 4-5 minute la foc potrivit.
Adaugati putin din zeama lasata de la rata, presarati sare, piper si foaia de dafin.
Fierbeti sosul pana capata consistena, apoi turnati vinul.
Mai lasati sosul pe foc 1-2 minute, cat sa se evapore vaporii de alcool.
Puneti sos pe o farfurie, rata, cartofi, hribi si inca putin sos peste rata, apoi seriviti.
Sa aveti pofta!
Fişiere ataşate
rata11-1493.jpg
rata11-1493.jpg (822.37 KiB) Vizualizat de 310 ori
rata13-1560.jpg
rata13-1560.jpg (822.27 KiB) Vizualizat de 310 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori