Pui la rotisor,chiar daca nu ai rotisor la aragaz

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Alexandra
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 23/08/2005 05:01
Localitate: bucuresti

Pui la rotisor,chiar daca nu ai rotisor la aragaz

Mesajde Alexandra » 25/08/2005 05:09

Ce-ti trebuie: un pui ,2 lingurite de mustar, ulei, condimente

Cum se face: puiul fara cap si picioare,il speli ,il scurgi bine de apa si il "masezi" cu ulei peste tot (si in interior).Apoi il "cremuiesti" cu mustar si pe urma presari condimentele.
Se pune direct pe gratarul aragazului iar dedesupt se pune o tava cu apa astfel incat tot ce se scurge de pe pui in timp ce se face sa curga in tava.
Dureaza cam 50 de minute si iese exact ca la rotisor
ALEXANDRA

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 19/12/2005 05:27

Te referi la gratarul din cuptor, nu ?
Eu stiam o varianta cu puiul pus in jurul unei sticle. Procedeul de ungere e tot ala. Ai facut vreodata ?

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 19/12/2005 07:31

andrei scrie:Te referi la gratarul din cuptor, nu ?
Eu stiam o varianta cu puiul pus in jurul unei sticle. Procedeul de ungere e tot ala. Ai facut vreodata ?


:P Andrei poate vrei sa spui de pui PE sticla nu in jurul ei! Se pune apa intr-o sticla de jumatae de litru si se trage puiul pe ea! Il ungem cu mirodenii si punem sticla intr-o cratita sau tava cu un pic de apa in ea! Din cand in cand se mai unge puiul cu sosul ce il lasa! E gata cand prinde o culaore rumena apetisanta! :buuun:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 19/12/2005 09:53

Hai ca am zis-o pe aia cu " in jurul " =)) Ma bucur ca ti-a placut ;)

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 19/12/2005 10:02

vin si eu cu o varianta: pui la capac. tot asa, condimentati puiul cu ce va place. intr-o oala cu gura mai mare se pune apa pana la jumatate, se pune capacul oalei invers si in el asezati puiul. se da la cuptor si mai stropiti din cand in cand cu lichidul care-l lasa in capac.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 20/12/2005 09:18

Uite de pui la capac nu am mai auzit! Pare faina si asta... cred ca tot aa iese nu? Ca tot pe baza de abur si caldura de cuptor e?Sau cum? :)

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 20/12/2005 10:54

da este exact la fel, nici o diferenta la gust, doar atat ca fata de rotisor nu se murdareste asa de tare cuptorul. si merge mai repede decat sa pun tot sistemul ala de la rotisor. eu asa il fac.
pe sticla nu am incercat niciodata.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 20/12/2005 12:10

Mie imi place umplutura la puiul asta ... e orez cu ficatul, pipota si inima de la pasare (in cazul in care e taiata din curte! :D ) daca nu doar ficat si pipote, cu marar si un pic de piper cu sare! :buuun:

bertha
Incepator
Mesaje: 206
Membru din: 28/10/2005 11:21
Localitate: Craiova/Bucuresti

Mesajde bertha » 20/12/2005 01:18

Si eu fac pui la capac si e delicios! La fel ca cel facut pe sticla. Si arata f caraghios cracanat asa! :P Scuzati expresia! :lol:

Avatar utilizator
Liliasca
Incepator
Mesaje: 7
Membru din: 07/06/2006 04:08

Mesajde Liliasca » 07/06/2006 04:26

Nally scrie:Uite de pui la capac nu am mai auzit! Pare faina si asta... cred ca tot aa iese nu? Ca tot pe baza de abur si caldura de cuptor e?Sau cum? :)

Eu am incercat pui pe borcan! In borcan am pus bere si 4 catei de usturoi zdrobiti (se fragezeste puiul in interior mama-mama!) Am desprins pielita de pe pieptul puiului (cu mana, de la gat in jos) si in "buzunarul" astfel creat am pus un amestec de piper si delicat si 3-4 felii de lamaie, pielita am prins-o la loc sus cu o scobitoare. Puiul l-am uns cu ulei si curry din belsug si l-am "infipt" in borcan, dupa care a stat ceva vreme la cuptor. Un deliciu, nu alta! :vis:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori