Pui de tara cu sos de patlagele galbene

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Pui de tara cu sos de patlagele galbene

Mesajde abetina » 18/10/2018 12:06

-1 pui mare de tara de cam 3 kg
-6 patlagele galbene potrivite
-1 gogosar rosu
-1 lingura de sare
-1 lingurita rozmarin
-6-7 cepe mici
-1 capatana de usturoi
-1 lingurita amestec boia cu ierburi
-1 lingurita ardei iuti de la otet

Se portioneaza puiul si se unge cu sare apoi se pune in tava.
Se pun rosiile si gogosarul la mixat si se face un sos care se toarna peste carnea de pui. Se adauga rozmarinul, amestecul de boia cu ierburi, cepele mici si usturoiul taiat in felii fine, se pune capac sau folie de aluminiu si se da tava la cuptor pentru circa o ora sau pana cand se patrunde bine carnea si mai scade din lichidul lasat de rosii.

 Se serveste cu mamaliguta calda si daca aveti si muraturi si va place este foarte bine, daca nu, merge si fara deoarece ardeiul iute da o nota aparte mancarii si gustul este absolut fabulos.

Sa aveti pofta. dragilor!


Fişiere ataşate
dsc0008.jpg
dsc0008.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 225 ori
dsc0005.jpg
dsc0005.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 225 ori
dsc0001.jpg
dsc0001.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 225 ori
dsc0009.jpg
dsc0009.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 225 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori