Pui cu cartofi la cuptor-reteta pofticioasa

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Pui cu cartofi la cuptor-reteta pofticioasa

Mesajde pupi » 21/08/2013 05:52

Ce nume i-am gasit :P . oricum a fost super bun. In general imi place sa pregatesc puiul in vasul de pamant ( cred ca ii spune vas roman) dar cum e prea cald la mine ca sa dau drumul la cuptor prea mult, am ales varianta "portie mica" si cuptorasul portabil.


4 pulpe de pui( partea de sus a pulpei) cu piele cu tot
1/2 kg cartofi de marime mica si pe cat se poate, egali
jumatate de manunchi de patrunjel
1 fir de rosmarin( circa 5 cm lungime)
sare si piper
usturoi ( optional si dupa gust)
100 gr unt sau ceva mai mult( reteta cere 100, eu am folosit 150gr)
cateva picaturi de lamaie
1 crenguta mica de cimbru( optional)


Se spala si se pun la fiert, in coaja, cartofii. Cand sant pe 3-4 fierti se scot, se scurg de apa si se decojesc. Intre timp se pune intr-un vas untul la temperatura camerei si se freaca cu o lingura de lemn sa scoatem eventuala apa din el.
Patrunjelul, rosmarinul si cimbrul in cazul in care il folositi, se spala bine , se aseaza pe un servetel absorbant pentru a scoate excesul de apa dupa care se curata de codite si se toaca marunt. Se omogenizeaza cu untul.
Pulpele de pui se spala si usor de tot se indeparteaza putin pielea de carne.
Cu ajutorul degetelor se ia unt din vas si se introduce intre piele si carne, in fiecare pulpa in parte. Nu e zgarcim cu untul.
Asezam pulpele in mijlocul unei tavi sau a vasului roman. Dupa ce am terminat cu unsul in interior, adaugam restul untului pe exteriorul carnii.
Cartofii fierti se taie in patru sau se feliaza cava mai gros si se aranjeaza in tava imprejurul carnii . Se stropesc cu ulei de masline (sau de care preferati) sau daca doriti adaugati unt aromat si peste ei daca mai ramane ceva de la carnesi se stropesc si cu cateva picaturi de lamaie.
Se acopera cu hartie de copt si apoi folie de aluminiu deasupra.
Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute ( sau pana la o ora) la foc mare( 400 F/200 C).Se indeparteaza folia de aluminiu si hartia de copt si se mai lasa cateva minute sub broil ca sa prinda putina culoare.
Se serveste cald cu muraturi sau salata de varza langa.
Fişiere ataşate
022.jpg pui la cuptor.jpg
022.jpg pui la cuptor.jpg (67.56 KiB) Vizualizat de 3617 ori
003.jpg pui la cuptor.jpg
003.jpg pui la cuptor.jpg (69.72 KiB) Vizualizat de 3617 ori
002.jpg pui la cuptor.jpg
002.jpg pui la cuptor.jpg (67.26 KiB) Vizualizat de 3617 ori
001.jpg pui la cuptor.jpg
001.jpg pui la cuptor.jpg (86.21 KiB) Vizualizat de 3617 ori
022.jpg pui la cuptor.jpg
022.jpg pui la cuptor.jpg (67.56 KiB) Vizualizat de 3617 ori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 21/08/2013 06:05

Eu cred ca fur untul ala si il intind direct pe paine :P

Oricum deja :buuun: :buuun:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 21/08/2013 06:16

Pupi,ce-mi place cum ai numit-o,chiar ca-i pofticioasa... :buuun: Imi place mult reteta... :roll:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/08/2013 06:26

Super ....le trantesti acolo pe toate in tava ...si gata!! :D Un fel unic delcios ... pe gustul tuturor...:buuun: :roll: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 21/08/2013 07:06

Drept ai spus pofticioasa, arata minunat. Vorba Nicoletei le pui pe toate in tava si gata! Ce mai, o bunatate!

:buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 21/08/2013 08:57

Vedeti de ce prefer mancarurile pregatite la cuptor ? Se fac singure, se imbina perfect aromele si se mananca ... repede :D

...Sau o fi " lenea " bat-o vina :?:

O mancare pe cinste, FIX pe gustul meu :buuun: :buuun: :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 21/08/2013 09:35

Mmmm cum arata!!! :buuun: :buuun: :buuun:

Chiar azi mi-am luat niste pulpe... pe weekend cred ca testez reteta!

:flower: :flower: :flower:
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/08/2013 10:21

Roxana, ia, ia ca este de unde :wink: .
Se face usor....eu il folosesc si la painea prajita :wink: ...multumesc :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/08/2013 10:22

Dani, e asa de usor de facut....sa nu mai vorbesc cat de usor este de mancat =)) =)) ....multumesc draga mea :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 21/08/2013 10:24

Nico, imi place stilul asta de mancare....e rapid, asa cum ai spus si ....merita "efortul" :P :wink: . Are un gust foarte bun iar canea este foarte moale si zemoasa, frageda chiar daca o si prajesti la broil. :D ....multumesc :hug: :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori