Profiterol cu crema de afine si inghetata

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
gospodariu
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 24/10/2015 04:07

Profiterol cu crema de afine si inghetata

Mesajde gospodariu » 26/06/2018 03:59

Pentru choux-uri:
150 ml apa;
75 ml ulei;
100 g faina;
3 oua;
sare;
Pentru topping:
inghetata de ciocolata;
inghetata de piersici;
crema de afine;
sos de ciocolata;
fructe pentru decor.
Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca. Ouale se bat bine, apoi se incorporeaza in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos, formam gramajoare din aluat. Se baga la cuptor pentru 15 minute.
Cand sunt gata, gogoselele se scot, se umplu cu crema de afine.
Se ia o cupa de inghetata si se asaza choux-uri, cupe de inghetata de ciocolata/piersici, iar pe deasupra se decoreaza cu sos de ciocolata.

Fişiere ataşate
656x492-profiterol-cu-crema-de-afine-si-inghetata-447675.jpg
656x492-profiterol-cu-crema-de-afine-si-inghetata-447675.jpg (82.54 KiB) Vizualizat de 32 ori
656x492-profiterol-cu-crema-de-afine-si-inghetata-447674.jpg
656x492-profiterol-cu-crema-de-afine-si-inghetata-447674.jpg (43.06 KiB) Vizualizat de 32 ori
656x492-profiterol-cu-crema-de-afine-si-inghetata-447672.jpg
656x492-profiterol-cu-crema-de-afine-si-inghetata-447672.jpg (50.81 KiB) Vizualizat de 32 ori
656x440-profiterol-cu-crema-de-afine-si-inghetata-447677.jpg
656x440-profiterol-cu-crema-de-afine-si-inghetata-447677.jpg (54.9 KiB) Vizualizat de 32 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori