Praz umplut cu tocatura de carne

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Praz umplut cu tocatura de carne

Mesajde alina_i » 08/02/2009 05:14

Reteta este des intalnita in zona de sud a tarii :D

Ingrediente:

- 2 legaturi de praz mai gros - veti vedea de ce :wink: ,
- 300 gr carne tocata,
- 80 gr orez,
- 1 ou,
- 1-2 cepe,
- 2 linguri legume deshidratate,
- 1 lingura frunze de cimbru uscate,
- 2-3 linguri pasta de tomate,
- 200 ml vin alb demidulce,
- 200 ml apa,
- 1 lingurita piper macinat,
- 1 foaie de dafin.
Orezul se pune la umflat in putina apa clocotita, impreuna cu legumele deshidratate.

Prazul se curata si se taie bucati de 10 cm lungime (din partea cea mai groasa). Bucatile de praz se oparesc in apa cu sare timp de cateva minute dupa care se trec prin apa rece si apoi se scoate mijlocul (cu grija, in asa fel incat sa ramana niste tuburi cu 2 invelisuri).

Se amesteca carnea cu orezul, oul crud, ceapa tocata marunt, cu cimbrul, sarea si piperul.

Se umplu tuburile de praz cu acest amestec si se aseaza intr-o tava care rezista la caldura cuptorului.

Se desface pasta de rosii in putina apa rece, se adauga vinul si restul de apa - cat sa fie acoperite tuburile de praz. Se pune si frunza de dafin.

Se fierbe in cuptor pana cand sosul scade - aprox. 40 de minute.

Se serveste cald sau rece cu smantana :wink:

Pofta buna!
Fişiere ataşate
11.JPG
11.JPG (203.39 KiB) Vizualizat de 3198 ori
10.JPG
10.JPG (198.94 KiB) Vizualizat de 3198 ori
9.JPG
9.JPG (201.89 KiB) Vizualizat de 3198 ori
8.JPG
8.JPG (173.36 KiB) Vizualizat de 3198 ori
7.JPG
7.JPG (173.64 KiB) Vizualizat de 3198 ori
6.JPG
6.JPG (182.55 KiB) Vizualizat de 3198 ori
5.JPG
5.JPG (200.83 KiB) Vizualizat de 3198 ori
4.JPG
4.JPG (200.99 KiB) Vizualizat de 3198 ori
3.JPG
3.JPG (194.34 KiB) Vizualizat de 3198 ori
2.JPG
2.JPG (197.07 KiB) Vizualizat de 3198 ori
1.JPG
1.JPG (56.34 KiB) Vizualizat de 3198 ori
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 08/02/2009 07:57

:x acusica trag o fuga la tine :)

am sa incerc neaparat si aceasta varianta de praz .

Multumesc pentru reteta :pup: :flower:

Avatar utilizator
djprometeu
Incepator
Mesaje: 217
Membru din: 27/01/2009 05:10
Localitate: Australia

Mesajde djprometeu » 08/02/2009 07:59

ooo daaaa mie imi place sa o mananc cu muuuulta smantana.
Dragostea este una dintre cele mai puternice pasiuni pentru ca ataca in aceeasi timp capul , inima si simturile!

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 08/02/2009 08:47

eu praz umplut nu am facut niciodata dar la cum arata voi incerca sigur :roll:

Avatar utilizator
AlexyaPui
Bucatar in devenire
Mesaje: 344
Membru din: 18/04/2008 06:39
Localitate: Iasi,Romania
Contact:

Mesajde AlexyaPui » 08/02/2009 10:34

am papat si de astea si is mortale
pur si simplu nu ma puteam opri din mancat
felicitari alina_i ! :flower: :flower: :hug:
Experienta este cel mai prost invatator. Ea ne da intai examenul si numai dupa aceea lectiile !

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 08/02/2009 10:44

=D> =D> =D>
Foarte bine arata prazul pregatit asa,sunt convinsa ca si gustul e pe masura.Felicitari :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 08/02/2009 11:47

Alina, super bun prazul gatit asa, si eu il mai fac ,dar sa fiu sincera a cam trecut ceva timp de cand am mancat praz. Mersi ca mi-ai reamintit da mancarea asta, am sa o fac si eu in una din zilele urmatoare. =D> =D> :master: :hug:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 09/02/2009 09:31

Leila scrie::x acusica trag o fuga la tine :)

am sa incerc neaparat si aceasta varianta de praz .

Multumesc pentru reteta :pup: :flower:


Asta l-am facut duminica trecuta :wink: da' daca pana ajungi, mai fac o sarja si am timp sa bat si putineiul - ca sa fie smantana proaspata :lol:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 09/02/2009 09:39

Andrei - este intr-adevar tare buna cu multa smantana sau cu iaurt :blushing: pentru noi astia mai trecuti de prima tinerete :wink:

Meli - pot spune ca e o varianta a sarmalelor :wink: dar gustul este total diferit - de la praz :clipocit:
:hug: :pup: :hug:

Alexya - multumesc! Si noua ne plac :lol: :hug: :pup:

5august - :) multumesc ! :hug: :pup:

Pupi - multumesc frumos :) - si eu care ma gandeam ca numai regatenii fac asa prazul :P
:hug: :pup: :hug:
Raul este un bine prost inteles.



www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 09/02/2009 10:36

Trebuie sa incerc prazul,eu nu l-am gatit niciodata si-mi place si cel cu masline =D> =D> :flower: :flower:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori