Prajiturile mele cu mere-Micul

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Prajiturile mele cu mere-Micul

Mesajde Micul » 20/09/2008 03:23

Pentru ca ne plac mult prajiturile cu mere si cele cu branza si, pentru ca am multe retete cu aceste ingrediente, am deschis subiect separat, deocamdata pentru cele cu mere, in curand si pentru cele cu branza.

Incet, incet incerc sa-mi intru in mana si, am ales reteta asta de prajitura cu mere, dintr-un numar vechi, din " Secretele bucatariei ".
De multe retetele din reviste sunt vagi, sau chiar gresite, dar daca mie mi se pune pata, tot incerc, pana-i dau de capat.La reteta asta n-a fost nevoie decat de o incercare, pentru ca mi-a iesit tare buna.

PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA DE SMANTANA


- 6 mere ( eu am pus vreo 12 )

- 2 linguri miere

- 50 ml rom ( eu am pus esenta de rom 30 ml )

- sucul si coaja de la o lamaie

- ghimbir macinat ( n-am avut proaspat, ci doar kandiert, din Germania ), nu stiu cum se spune romaneste ( zici ca-s Raducioiu sau chiar mai rau, ca eu nici n-am plecat din tara).Daca aveam proaspat puneam 1/2 de radacina.Mie imi place ghimbirul, dar cui nu-i place, ca-i putin iute, nu pune, nu pierde nimic.

- 150 g unt

- 3 oua

- 95 g zahar ( eu am pus cam 125 g )

- un plic vanilie

- sare

- 50 g alune macinate ( eu am pus migdale )

- 225 g faina

- 1 lingurita praf de copt ( eu am pus vreo doua )

- 250 g branza de vaca

- 100 g smantana

- 1 galbenus

- 1 lingura amidon ( smantana mea era tare curgatoare si am pus doua linguri de amidon )

- 3 linguri gem de caise

- zahar pudra

Merele se curata, 3 se rad pe razatoarea mare, restul se taie felii.Eu le-am taiat toate felii, doar ca cele trei le-am pus separat.
Mierea se amesteca cu rom, cu suc de lamaie, si cu ghimbirul, si se toarna peste feliile de mere.Se lasa sa se patrunda.
125 de unt se bat spuma cu 90 g zahar, vanilie si sare.Se inglobeaza ouale, coaja de lamaie si migdalele macinate.Se adauga faina, amestecata in prelabil cu praful de copt.Se inglobeaza apoi cele trei mere si 2 linguri din zeama de miere cu rom.
Se toarna in tava unsa si tapetata ( a mea 24 cm fi ) si se baga la cuptorul preancalzit.
Intre timp se amesteca branza cu smantana, cu 30 g zahar, un galbenus si cu amidonul si se toarna peste prajitura scoasa din cuptor.Deasupra se aseaza cat mai multe felii de mere, si se pun 25 g unt taiat bucatele mici, cat mai dispersat.Eu cred ca am pus mai putin unt.Se coace la foc mediu, cand e gata se glaseaza cu gem, adica se unge cu gem incalzit.Rece, se pudreaza cu zahar pudra.
Fişiere ataşate
DSC02314.jpg
DSC02314.jpg (53.39 KiB) Vizualizat de 3732 ori
DSC02313.jpg
DSC02313.jpg (51.39 KiB) Vizualizat de 3732 ori
DSC02311.jpg
DSC02311.jpg (78.2 KiB) Vizualizat de 3732 ori
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 20/09/2008 05:19

o bunatate :buuun: :buuun: =D> ...iar prezentarea e super :flower: :flower: :hug:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 20/09/2008 06:11

excelenta prezentare =D> =D> gustoasa pe masura prezentarii :flower: :flower: :flower:

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Mesajde galateea » 20/09/2008 08:39

:P
Admirabila prajitura ta cu mere si admiarabila moldoveanca esti Micul!
Nu s-a descoperit moldoveanca sa nu stie sa faca minuni culinare..... :flower: :flower: :flower:
galateea

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 20/09/2008 08:57

arata minunat prajitura...si prezentarea jos palaria :flower: =D>

Avatar utilizator
AlexyaPui
Bucatar in devenire
Mesaje: 344
Membru din: 18/04/2008 06:39
Localitate: Iasi,Romania
Contact:

Mesajde AlexyaPui » 20/09/2008 09:08

felicitarile mele.. e cea mai grozava prajitura de mere pe care am vazuto.. :flower:
Experienta este cel mai prost invatator. Ea ne da intai examenul si numai dupa aceea lectiile !

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 20/09/2008 10:30

Superb,bravo Micule =D> e cea mai faina prajiturica ta cu mere dintre multele ce le-am vazut :flower:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 20/09/2008 11:29

Cred ca e foarte delicioasa acesta prajitura.Felicitari.
Prezentarea e de nota 10. =D> =D> =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

prajiturile mele cu mere

Mesajde pupi » 21/09/2008 12:03

Felicitari Micule, este super si saptamina viitoare cind ams fiu libera am sa o fac si eu. Gata am copiat reteta si am s iti trimit o portie virtuala ca sa vezi ce a iesit . prajiturile cu mere si brinza sint preferatele mele. :hug: :hug: :hug: :flower:

Avatar utilizator
oana1979
Incepator
Mesaje: 96
Membru din: 02/07/2008 08:54
Localitate: rotterdam,olanda

buna

Mesajde oana1979 » 21/09/2008 02:24

superb arata prajitura superba si prezentarea... ce sa mai zic promit ca o sa o fac si eu si voi atasa si ceva poze numai daca invat pana atunci cum se ataseaza pozele :P
OANA 1979


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori