Prajituri cu nuca - Micul

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Prajituri cu nuca - Micul

Mesajde Micul » 18/10/2008 09:03

Va prezint o prajitura din ciclul asa zis de mine " prajituri de nunta ".Adica prajitura cu crema, din care eu nu prea fac, pentru ca nu suntem fani.
Dar la anumite ocazii, nu te poti prezenta cu prajitura cu mere, prune sau branza.
Acum era ziua verisoarei sotului meu, si ei i-am facut prajitura.
A iesit foarte buna, dar mai mult de doua bucati, tot n-as fi putut manca.
In schimb imi place mult sa le fac, asa ca imediat ce prind ocazia, da-i batai.


SA NU MA INJURATI:
IERI AM UITAT SA SCRIU CA INTRE CREMA SI FOILE DE BLAT 1, AM UNS SI UN STRAT DE GEM.ASTA NU ERA IN RETETA? DAR MIE IMI PLACE ASOCIEREA NUCA+GEM ACRISOR.



PRAJITURA GLAZURATA CU DOUA BLATURI


reteta din " practic in bucatarie "


Pt. blatul 1

- 5 oua

- 250 g zahar ( eu cam 180 g )

- 1 lingura cacao

- 8 linguri lapte caldut

- praf de copt

- 100 g faina

- putina sare

Se freaca bine galbenusurile cu 80 g zahar, pana devin spumoase, se adauga cacaoa, sarea, treptat cele 8 linguri de lapte, iar apoi se cerne in amestec, praful de copt amestecat in prealabil cu faina.
Separat se bat albusurile cu restul de zahar si se adauga de sus in jos la compozitia de mai sus.
Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace la foc mijlociu, pana trece testul scobitorii.


Pt. blatul 2

- 6 albusuri

- 200 g zahar ( eu cam 170 g )

- 200 g nuca macinata ( eu fistic )

Se bat bine albusurile cu zaharul, cand arata ca cele pentru bezea se adauga nuca.
Se coace in aceeasi tava ca si primul blat, la foc mic.
Eu las usa deschisa la cuptor si usc blatul asta, pana ma tine rabdarea. :lol:

Pt.crema

- 6 galbenusuri

- 1 ou

- 2 plicuri zahar vanilat

- 12 linguri zahar ( eu 9 )

- 3 linguri apa

- 250 g unt

Restul ingredientelor, in afara de unt, se fierb pe aburi, pana se ingroasa.
Separat se freaca spuma untul si se amesteca cu crema racita.
Ei aici, la mine a fost o problema.Nu se ingrosa nimic de nici o culoare.Poate din cauza ca am pus zaharul, care se vede in fotografie, sau nu stiu de ce, dar nu se ingrosa de loc.Atunci am amestecat doua linguri de amidon cu putin lapte, si am amestecat in crema de galbenusuri.
Oricum de cate ori o voi face, tot zahar din acesta voi folosi pentru ca e super bun.De asta l-am si pozat, sa-l vedeti.E un zahar exceptional si in blaturi, si in creme.
Nu exista sa fac o praji, si sa ma-ntrebe macar unul " da ce ai mai pus in ea, ca are asa un gust bun ".
Eu am gasit zahar din asta in Satu Mare, la Bon Giorno, dar precis este si altundeva.

Se asableaza prajitura, taind blatul 1 in doua, punand prima foaie de blat, 1/2 din crema, blatul 2, celalta jumatate de crema, si celalta foaie din blatul 1.

Pentru glazura am topit ciocolata, dar bineanteles, ca mi-au ramas cocoloase, care am incercat sa le maschez.


Moaama cat am scris, scriitor ma fac. :lol:
Fişiere ataşate
DSC02363.jpg
DSC02363.jpg (41.89 KiB) Vizualizat de 39054 ori
DSC02362.jpg
DSC02362.jpg (51.52 KiB) Vizualizat de 39054 ori
DSC02361.jpg
DSC02361.jpg (55.97 KiB) Vizualizat de 39054 ori
Ultima oară modificat 19/10/2008 09:57 de către Micul, modificat 1 dată în total.
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 18/10/2008 09:35

Micul-e esti o artista !!
Prajitura este un deliciu...mmmmhh !! :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 18/10/2008 09:54

Felicitari!!!
:buuun: :buuun: :buuun: Am notat reteta si o sa o fac cat de curand.Imi plac mult prajiturile cu crema,problema este ca eu nu ma pot opri la doua -trei feliute :lol:
Multumesc pentru reteta. :flower:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/10/2008 10:10

as putea sa mananc un platou intreg daca nu mi-ar fi jena :blushing:

arata super =D> =D>

pai pupi , pe mine te-ai gasit sa ma intrebi de creme cand tu esti specialista la asa ceva :)

acum am eu o nelamurire :x am facut o crema fiarta azi , totul a fost ok dar in momentul cand am adaugat siropul de visine (circa 20 ml ) s-a taiat :x care o fi motivul :idea:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 18/10/2008 10:17

Arata criminal! Sincer! :buuun:

Nush cand imi voi face curaj sa o si fac... caci ar disparea imediat de pe platou... si nu mancata de altii!! :blushing:

Micul de unde iei zaharul respectiv... nu am vazut prin cora, auchan, carrefour... sau nu am fost atenta! :?:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/10/2008 10:55

=D> Ce deliciu ! :buuun: Tot ce-i cu nuca imi place... :roll: Vin sarbatoriile si tocmai buna de facut. :wink:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 19/10/2008 09:54

Multumesc frumos fetele pentru aprecieri. :flower:
Toate sunteti niste dragute. :pup: :pup: :flower:
Nally, zahar din asta n-am vazut decat in Satu Mare, deocamdata. :cry:

Leila, crema ta fiarta avea si lapte?
Ca daca da, atunci de aia.Mi s-a intamplat si mie. :wink:



Nally, ti-am trimis mesaj privat.Eu nu-mi dau seama daca l-ai primit sau nu, asa ca da te rog de veste. :wink:
Mersi.
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/10/2008 10:21

super prajitura ta si arata foarte bine. am sa o fac si eu. fiul meu a vazut poza si se tot tine de capul meu acuma sa ii fac
ce mi-ai facut Micule?
i

mi dai de lucru :P :P :hug: :flower:

leila crema s-a taiat din cauza laptelui , daca l-ai avut , asa cum a zis si Micul sau din cauza de temperaturi nepotrivite intrecrema si sirop. Imi pare rau, despre crema mea este un mister si va fii cred in continuare. Am incercat sa pun sirop mai mult pe un o bucata de blat sisa ii pun crema si totul a fost bune, crema s-a liput bine de blat. In fine poate in timp am sa descopar ce sa intimplat. Sper sa iti iasa cfrema a doua oara. :hug:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 19/10/2008 10:34

Pupi scuze ca ti-am dat treaba, dar vei vedea ca-i buna. :lol:
Duminica placuta in continuare. :flower:
Aaaa si spor la treaba. :lol:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 19/10/2008 10:44

Vai Micul... :roll: :roll: :roll: asa de reusita prajitura...nici nu am avut rabdare sa citesc ingredientele ca vreau sa te felicit intai...minunat !!!! =D> =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori