Prajitura "VIENEZA''

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Prajitura "VIENEZA''

Mesajde Mona S P » 19/11/2006 08:05

Ingrediente: 200g faina,120g unt,330g zahar,7 oua,1 pacher praf de copt,un borcan gem 400g,250g nuca macinata.
Blat: 200g faina .120g unt,80g zahar,un ou, un praf de copt. Se framanta totul bine si se aseaza in tava unsa si tapetata.Aceasta compozitie este moale.Dupa ce se aseaza in tava se unge cu gem pe deasupra.
Crema : se bat 6 albusuri spuma cu 250g zahar,apoi se pun 6 galbenusuri si nuca macinata.Se pune in tava.Tava cu cele trei compozitii una peste alta se pune la copt ,timp de 40-45 min.Se lasa sa se raceasca si se toarna deasupra o glazura de ciocolata formata din:un pahar de apa(200ml)se fierbe cu 250g zahar pana se leaga ca un sirop. Se ia de pe foc si se pun doua linguri de cafea facuta la ibric (putin mai tare),doua linguri rom 2 linguri cacao si 100g unt.Glazura se toarna peste prajitura cand aceasta este putin calda.Se lasa pana a doua zi (daca puteti) :buuun: cand se portioneaza.

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori