Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Mesajde gicuta69 » 18/09/2015 01:46

1 1/2 kg de mere
4 linguri zahar (sau dupa gust)
2 plicuri zahar vanilat
scortisoara (dupa gust)
Blat:
6 oua
180 g faina
150 g zahar praf
4 linguri lapte
coaja de lamaie
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
Budinca :
1 l lapte
3 plicuri budinca vanilie
150 g zahar (sau dupa gust)
200 ml frisca batuta
o lingurita gelatina
3 linguri cu apa
Decor:
4-5 linguri budinca de ciocolata( preparata)
scortisoara
<br/><br/> Mod de preparare:
Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare.Le amestecam cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 )tapetata cu hartie de copt.Le intindem si le tasam bine cu lingura.
Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand treptat zaharul ,pana devin ca o smanana,apoi adaugam cate o lingura de lapte rece.Lasam mixerul la o parte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Adaugam si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam bine.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu , pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor.Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata , scoatem tava din cuptor , il lasam 15-20 de minute la racit dupa care il rasturnam pe un platou. Scoatem usor hartia de copt.
Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece.Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic . Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca.Punem din nou la fiert,la foc mic 1-2 minute, ametecand usor cu un tel, pana la legarea compozitiei.Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie deasupra . Cand s-a racit,cu ajutorul mixerului, incorporam frisca batuta.Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze,dupa care o adaugam in toata crema .
Lasam crema putin la frigider pana incepe sa aiba consistenta,apoi o rasturnam peste mere si nivelam usor. Dam prajitura 2-3 ore la frigider dupa care o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si scortisoara. Pofta buna!
<br/><br/>
Fişiere ataşate
n.jpg
n.jpg (108.03 KiB) Vizualizat de 5303 ori
Gicuta

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 18/09/2015 06:07

Ce ma bucur sa-ti vad retetele aici! Salvez si eu reteta asta :hug:
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
gicuta69
Incepator
Mesaje: 158
Membru din: 19/05/2014 09:22
Localitate: BUCURESTI

Mesajde gicuta69 » 18/09/2015 08:18

cartederetete.ro scrie:Ce ma bucur sa-ti vad retetele aici! Salvez si eu reteta asta :hug:
:) :hug:

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 19/09/2015 08:13

Iiiimmmm, ce bun :buuun: :buuun: !
Gicuta, imi plac retetele tale ca-s "gospodaresti", cu ingrediente la indemina si fara mult "fokus-pokus", adica destul de simplu de facut si fara investitie f mare de timp (problema mea nr. 1!).
Scriu aici, caci nu stiu daca citesti la "Cafenea": am vazut ca esti din Bucuresti (e orasul meu "de bastina", din care am plecat de 25 de ani :vis: :vis: ); am stat in Floreasca... Acum nu mai am pe nimeni in Romania, la Bucuresti nici atit :( :( . Si ma bucur de fiecare data cind intilnesc pe undeva "concetateni". Si in plus esti si "Skorpioana", ca si mine...

Multumesc ptr reteta! :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/09/2015 05:11

Arata super! O combinatie interesanta si gustoasa...mere si budinca!! :roll: :buuun:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori