Prajitura "Paradiso" cu aroma de cirese

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Prajitura "Paradiso" cu aroma de cirese

Mesajde yaya6 » 30/05/2012 04:12

Ingrediente
-blat-150 gr faina,150 gr amidon de porumb sau faina de cartofi(fecola di patate),75 ml lapte,75 ml ulei,4 oua,coaja rasa de la o lamaie,un praf sare,un pachet praf de copt(16 gr),esenta vanilie
-crema de cirese-2 foi de gelatina-200ml frisca-jumatate de borcan de gem de cirese,(reteta asta de crema o am de la pupi,si e nemaipomenit de usor de facut si buna)
Modul de preparare-blat -se mixeaza galbenusurile cu doua treimi din zahar si 4 linguri apa fierbinte,pana devine o spuma albicioasa ,se adauga apoi coaja de lamaie si vanilia.Se amesteca faina cu praful de copt si amidonul de porumb si se cern impreuna si se adauga peste galbenusuri alternand cu laptele si uleiul,separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul ramas,se amesteca apoi cu compozitia cu galbenusuri,se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia,se coace la 180 grade pentru circa 35-40 minute,se lasa sa se raceasca si se taie cu grija in trei parti.
Crema-se pune gelatina in putina apa rece pentru 10 minute apoi se pune pe foc putin fara sa o fierbem,sau la microunde,separat se pune gemul cu putina apa intr-o cratita pe foc ca sa-l facem un pic mai lichid(daca e prea scazut),se mixeaza,se adauga gelatina,se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se adauga frisca
Montam prajitura-blat ,crema,blat crema, blat si pe ultimul blat eu am pus ciocolata topita cu frisca lichida ,cantitati egale,se topesc pe foc fara sa fiarba si pe toarna peste prajitura,decorarea cum va place,cirese trecute prin ciocolata....
Fişiere ataşate
ssssssssssss.JPG
ssssssssssss.JPG (84.12 KiB) Vizualizat de 3200 ori
sssssssssss.JPG
sssssssssss.JPG (76.67 KiB) Vizualizat de 3200 ori
ssssssssss.JPG
ssssssssss.JPG (135.55 KiB) Vizualizat de 3200 ori
sssssssss.JPG
sssssssss.JPG (126.11 KiB) Vizualizat de 3200 ori
ssssssss.JPG
ssssssss.JPG (105.54 KiB) Vizualizat de 3200 ori
sssssss.JPG
sssssss.JPG (77.87 KiB) Vizualizat de 3200 ori
ssssss.JPG
ssssss.JPG (102.5 KiB) Vizualizat de 3200 ori
sssss.JPG
sssss.JPG (46.38 KiB) Vizualizat de 3200 ori
ssss.JPG
ssss.JPG (85.21 KiB) Vizualizat de 3200 ori
sss.JPG
sss.JPG (101.23 KiB) Vizualizat de 3200 ori
ss.JPG
ss.JPG (128.61 KiB) Vizualizat de 3200 ori
s.JPG
s.JPG (65.44 KiB) Vizualizat de 3200 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/05/2012 06:52

Ceva foarte asemanator am facut si eu zilele trecute....am folosit gem de capsuni pentru moussul de fructe si pe langa blat am mai adaugat si mousse de ciocolata alba.....deliciu.....tare faina este praji asta....bafta la concurs :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 30/05/2012 07:16

Yaya, arata pur si simplu demential! :master: :master: :master: :buuun: :buuun: :buuun: =D> =D> =D> :flower: Mult succes in concurs!
Imagine

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 30/05/2012 08:31

De nota 20, Yaya! Bravo =D>

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/05/2012 06:55

Yaya6 =D> =D> =D> Un deliciu :buuun: :master:

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 31/05/2012 07:38

Yaya sunt fara cuvinte :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

=D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 31/05/2012 08:39

Ma simt ca in Paradis cand privesc bunatatea asta :buuun: :flower:
anisoara

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 31/05/2012 10:37

Un desert rafinat si delicios...superb! =D> :buuun: :hug:

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 31/05/2012 11:51

prezentare de masterchef =D>

sunt sigura ,ca sunt delicioase :buuun:
Imagine

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 31/05/2012 05:28

Yaya,ca intotdeauna,ma lasi fara cuvinte... :master: :master: :master:

=D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

Mult succes la concurs :!:

:hug: :pup: :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori