Prajitura Krem a la Krem

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Prajitura Krem a la Krem

Mesajde vero » 02/02/2008 06:58

-dupa cum am scris mai jos, am adaptat-o .


Blat:
-6 oua
-6 linguri de zahar
-1 plic (80 g) Creme Ole de ciocolata

Crema:
-200 ml smintina dulce 32% grasime (Dorna rosu), rece
-200-220 ml lapte rece
-1 plic (80 g) Creme Ole de vanilie

Glazura:
-2 linguri apa
-2 linguri zahar
-2 linguri brandy 100 g ciocolata
-100 g unt

PREPARARE

Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cite un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfirsit se adauga praful Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic (maxim 30-45 de secunde), cit sa se omogenizeze. Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt sau asternuta cu hirtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adincitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.Asa arata copt: Crema:Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate cu mixerul cam 1 minut, crema trebuie sa se intareasca destul de bine. Se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider.Glazura:Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. (Aici am sarit peste poza, poate la urmatoarea incercare completez )Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Observatii personale:

Eu blatul l-am facut altfel decat scria in reteta.
Am frecat galbenusurile foarte bine cu zaharul apoi am pus plicul Ole de ciocolata iar apoi am amestecat cu albusurile batute spuma cu lingura de lemn de sus in jos.
Crema am facut-o din 500 ml frisca batuta cu un pachet de creme ole de vanilie.
Glazura: am pus 2 linguri de coniac alexandrion, 1 ciocolata africana de alune.

Dupa ce ati pus crema dati la frigider 2 ore si apoi puneti glazura. Cand se pune glazura crema trebuie sa fie rece si glazura sa nu fie calda sa curga,ci sa fie potrivita.
Prajitura se taie cu un cutit lung pe care il inmoiem in prealabil in apa calda, ca sa nu murdarim glazura pe crema.

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 02/02/2008 07:06

poze:


fetelor e asa de buna...io n-am mai mancat asa praji buna. si alunele alea ii dau un gust........parca e cioco snikers :wink:
Fişiere ataşate
IMG_4989.jpg
IMG_4989.jpg (37.58 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4986.jpg
IMG_4986.jpg (44.94 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4985.jpg
IMG_4985.jpg (38.11 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4984.jpg
IMG_4984.jpg (59.74 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4978.jpg
IMG_4978.jpg (58.28 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4977.jpg
IMG_4977.jpg (64.46 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4976.jpg
IMG_4976.jpg (58.02 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4975.jpg
IMG_4975.jpg (39.76 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4974.jpg
IMG_4974.jpg (48.25 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4972.jpg
IMG_4972.jpg (37.93 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4971.jpg
IMG_4971.jpg (62.1 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4969.jpg
IMG_4969.jpg (60.76 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4967.jpg
IMG_4967.jpg (48.43 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4966.jpg
IMG_4966.jpg (50.01 KiB) Vizualizat de 16517 ori
IMG_4965.jpg
IMG_4965.jpg (33.74 KiB) Vizualizat de 16517 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 03/02/2008 01:02

Tare bine arata si dupa cum zici este si buna... :roll:
Nu-mi ramane decat sa o incerc si eu. :) :flower:

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 03/02/2008 09:48

nico, la treaba :cafea: :flower:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 03/02/2008 11:16

Arata foarte bine ;) :buuun:

Avatar utilizator
afrodita-elena
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 31/01/2008 01:40

Mesajde afrodita-elena » 03/02/2008 11:22

o sa fac si eu astazi..sper sa-mi iasa
superba reteta!
multumim frumos.
Afrodita mama de Elenusa

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 03/02/2008 04:18

foarte bine arata si apetisanta... vreau si eu o bucatica...
nadia

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 03/02/2008 04:29

multumesc :flower:

Mai am buctaele acasa...beius, daca vrei hai iuteeeee...ca mai este :bum:

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 03/02/2008 04:38

as veni eu la arad, dar pana ce ajung (parintii mei lociesc in arad) cred ca prajitura nu mai este...
nadia

Avatar utilizator
afrodita-elena
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 31/01/2008 01:40

Mesajde afrodita-elena » 03/02/2008 06:01

am facut si eu.
a iesit superr..este la frigider..astept sa pun glazura
va invit la o bucatica..mai tarziu cand este gata de tot.
Afrodita mama de Elenusa


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori