Prajitura Dintele Negresei

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Prajitura Dintele Negresei

Mesajde antoniah » 20/01/2014 10:31

Reteta o am de la mama. Era una dintre prajiturile pe care le pregatea destul de des in vremea copilariei mele. :vis:

INGREDIENTE:

Pentru primul strat (pentru blat):

- 250 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele si suplimentar unt pentru tapetarea tavii
- 200 g zahar extrafin
- 4 galbenusuri
- 250 g faina 000 proaspat cernuta
- 2 linguri cu cacao proaspat cernuta
- 100 ml lapte
- un praf de bicarbonat (cat cuprindeti intre doua degete)

Pentru al doilea strat:

- 4 albusuri
- 240 g zahar extrafin

Pentru glazura:

- 150 g zahar extrafin
- 3 - 6 linguri cu apa
- 2 - 3 linguri cu cacao (dupa preferinta)
- 1/2 lingurita cu unt

MOD DE PREPARARE:

Pentru primul strat:

- Se pune untul intr-un bol si se mixeaza aproximativ 15-20 secunde.
- Se adauga zaharul si se mixeaza pana compozitia devine spumoasa.
- Se adauga treptat (unul cate unul) galbenusurile. Dupa fiecare galbenus se mixeaza compozitia la viteza mica (se adauga urmatorul galbenus numai dupa ce galbenusul adaugat anterior a fost complet incorporat in amestec).
- Se adauga intreaga cantitate de cacao si se mixeaza la viteza mica pana se obtine o compozitie omogena.
- Bicarbonatul se amesteca cu faina.
- Se adauga alternativ faina si laptele, mixandu-se compozitia pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se unteaza o tava cu dimensiunile 33 cm x 22 cm x 6 cm si se tapeteazacu apoi cu hartie pentru copt.
- Se aseaza compozitia in tava si se niveleaza suprafata cu o spatula.
- Se coace aproximativ 30 min la foc mic (pana trece ”testul scobitorii).
- In perioada in care blatul se coace se pregateste al doilea strat.

Pentru al doilea strat:

- Se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) albusurile cu zaharul.
- Se pune compozitia in bain-marie si se amesteca timp de cateva minute cu telul.
- Se distribuie uniform cu o spatula pe suprafatat blatului copt in prealabil.
- Se pune tava in in cuptor (timp de aproximativ 5 - 10 minute, la foc minim).
- Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Pentru glazura:

- Se pun intr-o oala 2-3 linguri cu cacao (dupa preferinta), zaharul si 3 linguri de apa. Daca este necesar se adauga apa suplimentar (cate o lingura sau 1/2 lingura cu apa).
- Se fierbe compozitia cateva minute la foc mic.
- Se ia vasul de pe foc si se adauga untul amestecand cu o lingura din lemn pana ce acesta se topeste si compozitia devine omogena.
- Se adauga glazura peste stratul de bezea niveland suprafata cu o spatula.
Fişiere ataşate
01_3718.jpg
01_3718.jpg (111.24 KiB) Vizualizat de 9946 ori
02_colaj_dintele_negresei.jpg
02_colaj_dintele_negresei.jpg (59.03 KiB) Vizualizat de 9946 ori
03_1021.jpg
03_1021.jpg (88.7 KiB) Vizualizat de 9946 ori
04_8814.jpg
04_8814.jpg (90.24 KiB) Vizualizat de 9946 ori
05_8232.jpg
05_8232.jpg (117.07 KiB) Vizualizat de 9946 ori
06_7637.jpg
06_7637.jpg (120.5 KiB) Vizualizat de 9946 ori
08_4567.jpg
08_4567.jpg (118.26 KiB) Vizualizat de 9946 ori
10_8232.jpg
10_8232.jpg (71.11 KiB) Vizualizat de 9946 ori
11_9051.jpg
11_9051.jpg (73.3 KiB) Vizualizat de 9946 ori
13_3919.jpg
13_3919.jpg (89.42 KiB) Vizualizat de 9946 ori
14_1177.jpg
14_1177.jpg (75.93 KiB) Vizualizat de 9946 ori
15_prajitura_dintele_negresei.jpg
15_prajitura_dintele_negresei.jpg (62.7 KiB) Vizualizat de 9946 ori
Ultima oară modificat 05/02/2014 02:37 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/01/2014 10:43

Antonia,ma sui in primul avion si vin sa gust o bucatica din minunea asta de prajitura... :buuun:

:master: =D> :flower: :hug: :pup: :love:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 20/01/2014 10:44

Danieluta scrie:Antonia,ma sui in primul avion si vin sa gust o bucatica din minunea asta de prajitura... :buuun:

:master: =D> :flower: :hug: :pup: :love:


Cand am terminat prajitura ti-am scris sms (m-am gandit la tine). :hug: :hug: :hug:

Te pup. Multumesc mult. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/01/2014 10:48

antoniah scrie:Cand am terminat prajitura ti-am scris sms (m-am gandit la tine). :hug: :hug: :hug:
Te pup. Multumesc mult. :hug: :pup: :flower:


De revista ti-a iesit! =D> =D> =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/01/2014 10:51

Cunosc prajitura asta, asa cum spui, se facea destul de des pe vremuri.....cata perfectiune in tot ce faci , totul foarte frumos:o :o Anto draga mea( si chinezul din tine) va :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 20/01/2014 10:59

Danieluta scrie:
antoniah scrie:Cand am terminat prajitura ti-am scris sms (m-am gandit la tine). :hug: :hug: :hug:
Te pup. Multumesc mult. :hug: :pup: :flower:


De revista ti-a iesit! =D> =D> =D>


Multumesc. :hug: Ti-am trimis un pachetel cu prajituri... Imagine

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/01/2014 11:03

antoniah scrie:
Multumesc. :hug: Ti-am trimis un pachetel cu prajituri...


...stau cuminte in fata usii si astept curierul... :vis:

Iti multumesc... :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 20/01/2014 11:14

pupi scrie:Cunosc prajitura asta, asa cum spui, se facea destul de des pe vremuri.....cata perfectiune in tot ce faci , totul foarte frumos:o :o Anto draga mea( si chinezul din tine) va :hug: :hug: :pup: :pup:


Am cautat in cartea de bucate RC si nu am gasit prajitura. M-am gandit sambata sa o pregatesc pentru a doua zi. :)

Vezi, daca punem pe picioare ”prastia uriasa”... va putea sa functioneze si in sens invers (ti-as trimite cu drag si m-as bucura daca am putea sa impartim prajiturele & cafelute).

Nu prea ma pricep eu la prajituri (trebuie sa exersez :lol: ).

Chinezul statea si el sa vada Imagine si tot isi dadea cu parerea...sa mai nivelez, sa mai nivelez ca tot nu este destul de drept... :badday:

Te pup si iti multumesc! :hug: :hug: :hug: :pup: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 21/01/2014 07:11

Vin si eu la prajitura ,si eu o cunosc sub denumirea de dinte negru cred ca am si reteta pe undeva si eu scrisa de mama.Si imi placea mult prajitura asta.
Bravo pentru prezentare.
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/01/2014 07:27

Arata tare bine mmmm :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori