Prajitura ''Delia''

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Prajitura ''Delia''

Mesajde TINA An » 03/05/2008 11:48

600 g faina
550g zahar (200g zahar pudra pt. aluat, 150g zahar pudra pt. crema , 200g zahar tos pt. spuma)
4 oua
1 pachet margarina pt aluat
1/2 pachet unt ( pt. crema)
2 borcane gem de maciese
1 sticluta esenta de rom
1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie
1 lingura cacao
lapte daca e nevoie ( la aluat)

Foile
Se freaca faina cu margarina , adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra
bicarbonatul stins cu lamaie si framantam . Daca e prea tare se pune putin lapte.
Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem pe dosul tavii, le intepam din loc in loc cu un cutit sau cu furculita pt. a nu prinde aer sub foaie, si se da la cuptor aproximativ 10 min.

Crema
Una din foi se faramiteaza, se stropeste cu esenta de rom.
Se freaca untul cu 150g zahar pudra , apoi adaugam 1 lingura de cacao si un borcan de gem , celalalt borcan cu gem se amesteca cu foaia faramitata, dupa care se amesteca toate si se toarne peste foaie pe care o insiropam putin cu apa si zahar, si deasupra punem a doua foaie.

Gazura
Punem 4 albuse cu 200g zahar tos intr-o cratita pe care o punem la bain-marie si batem pina devine spuma tare ca pt. bezele si o turnam peste ultima foaie .

Se taie a doua zi.
Fişiere ataşate
13  sectiune a doua zi.jpeg
13 sectiune a doua zi.jpeg (35.52 KiB) Vizualizat de 16183 ori
12 albusele batute cu zaharul se intinde deasupra.jpeg
12 albusele batute cu zaharul se intinde deasupra.jpeg (71.15 KiB) Vizualizat de 16183 ori
11 dupa ce le luam de la bain marie le mai mixam putin.jpeg
11 dupa ce le luam de la bain marie le mai mixam putin.jpeg (18.57 KiB) Vizualizat de 16183 ori
10 albusele, zaharul tos puse la bain- marie.jpeg
10 albusele, zaharul tos puse la bain- marie.jpeg (32.87 KiB) Vizualizat de 16183 ori
10 albusele cu zaharul tos.jpeg
10 albusele cu zaharul tos.jpeg (21.31 KiB) Vizualizat de 16183 ori
9   foaia, crema , cealalta foaie.jpeg
9 foaia, crema , cealalta foaie.jpeg (38.21 KiB) Vizualizat de 16183 ori
9  foaia, crema ......jpeg
9 foaia, crema ......jpeg (42.31 KiB) Vizualizat de 16183 ori
8 foaia faramitata si pasta de maciese.jpeg
8 foaia faramitata si pasta de maciese.jpeg (54.64 KiB) Vizualizat de 16183 ori
7 untul , zahar pudra si cacao.jpeg
7 untul , zahar pudra si cacao.jpeg (40.46 KiB) Vizualizat de 16183 ori
7 untul (margarina la cub) cu zahar pudra.jpeg
7 untul (margarina la cub) cu zahar pudra.jpeg (20.3 KiB) Vizualizat de 16183 ori
6 foia faramitata.jpeg
6 foia faramitata.jpeg (36.86 KiB) Vizualizat de 16183 ori
5 foaia in cuptor , cand am intors tava.jpeg
5 foaia in cuptor , cand am intors tava.jpeg (28.95 KiB) Vizualizat de 16183 ori
4 intindem aluatul pe dosul unei mici de cuptor.jpeg
4 intindem aluatul pe dosul unei mici de cuptor.jpeg (27.18 KiB) Vizualizat de 16183 ori
3 impartim compozitia in trei parti egale.jpeg
3 impartim compozitia in trei parti egale.jpeg (26.78 KiB) Vizualizat de 16183 ori
2.jpeg
2.jpeg (33.35 KiB) Vizualizat de 16183 ori
1 ingrediente.jpeg
1 ingrediente.jpeg (48.33 KiB) Vizualizat de 16183 ori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 03/05/2008 01:02

Bravo Tina - Arata Super prajitura ta :buuun: :buuun: :buuun: =D>

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 03/05/2008 07:45

La noi asta-i Kati-pronuntat Koti, ca-i de etnie maghiara. :) Este intr-adevar foarte buna.

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 03/05/2008 10:39

ce prajitura buna,bravo,am sa o incerc si eu :flower:

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 04/05/2008 08:09

ma bucur ca va place :hug:
Miha1950 stiam ca mai exista o denumire a acestei prajituri ,dar nu stiam care e ...si nu stiu daca are exact aceeasi compozitie :flower:

Avatar utilizator
DanuKa
Bucatar in devenire
Mesaje: 489
Membru din: 28/12/2007 10:16
Localitate: France,Yvelines

Mesajde DanuKa » 04/05/2008 11:06

moammma ,crema de maciese ,trebe sa fie tare buna =D>

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 04/05/2008 12:12

:flower: :flower: buna prajiturica.....ca dealtfel toate prajiturile puse de tine =D> =D> :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 04/05/2008 02:50

DanuKa :hug:
Lory :hug: esti tare draguta , toate retetele de pe RC.sunt excelente :master: :flower: :flower:

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 04/05/2008 05:57

O sa incerc si eu prajitura asta cu siguranta! :flower:
Foarte frumos ti-a iesit!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/05/2008 06:13

Tina...super prajitura... =D> :buuun: :roll:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori