Prajitura cu nuca

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Prajitura cu nuca

Mesajde inna_tina » 02/01/2014 11:59

La multi ani, inca odata, 2014!!!! Pentru ca e prima reteta scrisa pe acest an, nu puteam sa nu incep cu una care sa fie la inaltime. Prajitura aceasta, am pregatit-o cu buna mea prietena, Geanina, pentru Revelion, cu care am avut un succes total.

Dar, aceasta Prajitura cu nuca, are o poveste in spate, pe care nu puteam sa nu o povestesc inainte. Prajitura aceasta, o stiam de numele de Nechitoaie, si acum poate va intrebati de unde acest nume....dar, raspunsul e simplu, de la numele de familie al soacrei matusii mele. Soacra matusii mele se numeste Nechita, iar cand oamenii pregateau prajitura asta, spuneau ca reteta e de la Nechitoaia, iar mai tarziu, au schimbat numele, probabil din comoditate, din prajitura cu nuca, in Nechitoaia, asa incat toti stiau ca reteta era de la ea.

Ingrediente:
-2 cani de biscuiti maruntiti ( 1 cana 250g aprox.)
-2 cani de nuca macinata
-30 linguri zahar
-250g unt
-6 oua
-2 linguri apa

Mod de preparare:
Se amesteca biscuitii cu nuca, galbenusele, 10 linguri de zahar si untul, iar compozitia rezultata se aseaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor.

Dupa, se bat albusele cu 10 linguri de zahar, iar separat se topesc cele 10 linguri de zahar ramase. Cand zaharul e topit se pun 2 linguri de apa si se lasa la fiert, pana se omogenizeaza totul. Apoi, caramelul se pune peste albusele batute.

Cand coca devine aurie, se scoate din cuptor, iar peste ea se pun albusele cu caramel. Apoi, tava se da la cuptor, pana albusele prind o culoare maronie.

Prajitura se taie calda, cu un cutit umed.

Se serveste rece!!!

Pofta!!! :flower: :flower: :flower:
Fişiere ataşate
p10.jpg
p10.jpg (45.02 KiB) Vizualizat de 12896 ori
p9.jpg
p9.jpg (68.06 KiB) Vizualizat de 12896 ori
p7.jpg
p7.jpg (30.89 KiB) Vizualizat de 12896 ori
p5.jpg
p5.jpg (35.91 KiB) Vizualizat de 12896 ori
p4_4736.jpg
p4_4736.jpg (48.05 KiB) Vizualizat de 12896 ori
p3_3332.jpg
p3_3332.jpg (58.62 KiB) Vizualizat de 12896 ori
p2_2758.jpg
p2_2758.jpg (61.79 KiB) Vizualizat de 12896 ori
p1_3180.jpg
p1_3180.jpg (56.35 KiB) Vizualizat de 12896 ori
Tina Chl

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 02/01/2014 06:23

Tina,felicitari pentru reteta! =D> :hug: :flower: Ai pregatit o prajitura delicioasa... :roll:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 02/01/2014 06:41

    Danieluta scrie:Tina,felicitari pentru reteta! =D> :hug: :flower: Ai pregatit o prajitura delicioasa... :roll:


Multumesc, Daniela...mie imi place coca, foarte mult. :D :D :D

:hug: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 02/01/2014 07:27

Trebuie sa fie o bunatate si nu-i deloc complicata de facut!!! :buuun: :roll: Pusa pe lista!! :hug:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 02/01/2014 07:42

    nicoleta64 scrie:Trebuie sa fie o bunatate si nu-i deloc complicata de facut!!! :buuun: :roll: Pusa pe lista!! :hug:


Nico e dementiala....si cum ai zis si tu, nu e o filozofie sa o faci, dar produsul finit e... :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: !!!!

Te pup!!! :hug: :hug: :pup: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 02/01/2014 09:44

Ce bine arata , ai facut o prajitura faina faina si gustoasa o trec si eu pe lista :master: :master: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 02/01/2014 10:15

    alejoe scrie:Ce bine arata , ai facut o prajitura faina faina si gustoasa o trec si eu pe lista :master: :master: =D> =D>


Multumesc, Claudia!!! :hug: :hug: :hug:

Sa ti fie de bine!!! :pup: :pup: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
tania_26
Incepator
Mesaje: 142
Membru din: 01/12/2009 06:49
Localitate: Timisoara

Mesajde tania_26 » 02/01/2014 10:38

Mmmm, blat cu nuca si spuma caramel.... o bunatate!
Imagine

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 02/01/2014 10:54

    tania_26 scrie:Mmmm, blat cu nuca si spuma caramel.... o bunatate!


Asta spun si eu, :vis: :vis: :vis: !!!

Multumesc!! :hug: :pup: :wink:
Tina Chl

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/01/2014 11:09

Mi se pare tare cunoscuta acesta prajitura...Nu mai tin minte cand am facut-o sau o alta prajitura asemanatoare, dar si acum ii simt gustul deosebit de bun...Un deliciu :buuun:

=D> =D> =D> :master: :master: :master: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori