Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Mesajde anisoara67 » 13/03/2019 05:43

rulada:
2 oua,
2 linguri de zahar,
2 linguri de faina ,
o lingura de ulei,
3 linguri de mascarpone frecata cu 3 linguri de gem de capsuni
blat prajitura(forma circulara cu diam =22 cm):
3 oua ,
2 linguri de faina,
3 linguri de zahar,
un praf de sare,
100 g miez maruntit de nuca
crema;250 g mascarpone ,
4-5 plicuri de zahar vanilat
krantzul de nuca;200 g miez de nuca prajit si maruntit,
150 g zahar brun,
un ou.
Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul. Se amesteca torul si adaugam faina. Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt. Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se asaza pe hartia de copt cu josul in sus, se unge cu crema de mascarpone frecata cu gem, se ruleaza strans si se da la rece.
Se prepara blatul prajiturii la fel ca cel al ruladei, la final adaugand si nuca maruntita fin. Se da la copt in forma circulara cu inel detasabil, tapetata cu hartie pentru copt, cca 20-25 minute la foc domol. Se scoate blatul din tava , se indeparteaza hartia pentru copt , se lasa sa se raceasca blatul apoi taiem pe orizontal cu un cutit asctutit in doua discuri egale.
Se mixeaza mascarpone cu zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa din care se opresc 5 linguri de crema iar restul se mixeaza cu o lingura de cacao.
Se monteaza in forma circulara in care am copt, prima parte de blat. Marginea formei se tapeteaza cu rulada taiata foarte subtire. Deasupra blatului turnam crema cu cacao acoperim cu al 2 lea blat, presam usor si deasupra intindem cu o spatula, uniform, crema de mascarpone alba si dam la rece o ora sau ideal, de seara pana a 2 a zi.
Pregatim krantzul topind zaharul intr-un caramel auriu, turnam nuca maruntita si dam la o parte vasul de pe foc. Adaugam oul batut spuma, amestecand continuu si repede, pana obtinem un amestec omogen, cremos care se pune in garamajoare mici si apropiate deasupra prajiturii, se uniformizeaza cu dosul unei linguri si mai lasam 15-30 minute la rece inante de a portiona prajitura.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc02455.jpg
dsc02455.jpg (849.53 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02453.jpg
dsc02453.jpg (854.76 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc05198.jpg
dsc05198.jpg (830.91 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc05195.jpg
dsc05195.jpg (658.67 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc05194.jpg
dsc05194.jpg (841.34 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02341.jpg
dsc02341.jpg (814.78 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02338.jpg
dsc02338.jpg (1.8 MiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02336.jpg
dsc02336.jpg (858.81 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02334.jpg
dsc02334.jpg (882.22 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02333.jpg
dsc02333.jpg (809.29 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02298.jpg
dsc02298.jpg (612.19 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02296.jpg
dsc02296.jpg (871.06 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02434.jpg
dsc02434.jpg (718.91 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02427.jpg
dsc02427.jpg (776.62 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02395.jpg
dsc02395.jpg (774.02 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02391.jpg
dsc02391.jpg (714.5 KiB) Vizualizat de 254 ori
dsc02389.jpg
dsc02389.jpg (726.7 KiB) Vizualizat de 254 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori