Prajitura cu jeleu din dovleac

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Prajitura cu jeleu din dovleac

Mesajde anisoara67 » 17/10/2013 06:52

Prajitura cu jeleu din dovleac
Ingrediente;
blat;5 oua,un praf de sare ,5 linguri de zahar,5 linguri de faina ,50 ml ulei,o lingurita de coaja rasa de lamaie,200 g miez de nuca maruntit
Umplutura;200 g urda,200 g smantana,100 g zahar pudra,200 ml frisca lichida,un pliculet de gelataina(10 g),o mana de cubulete de dovleac fierte in sirop si apoi scurse bine de suc
jeleul;cam jumatate de dovleac placintar(de cca 1 kg)curat de coaja si seminte si taiat cubulete mici,o cana de zahar,200 ml vin alb,un praf de scortisoara,un plic de Jelle-tort,transparent
Preparare;
1.Se prepara blatul,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat.Galbenusurile se freaca un pic cu uleiul apoi se incorporeaza in albusul batut tare,se adauga si coaja rasa si faina turnata in ploaie.
Se toarna compozitia in tava in care am pus hartie pentru copt,se presara miezul de nuca deasupra si se da la copt in cuptorul preincalzit,cca.20 minute.Se desprinde aluatul de hartie si se taie in doua bucati egale.
2.Se mixeaza urda cu 2 linguri de smantana la inceput,pana se obtine o crema fina apoi adaugam toata smantana si frisca lichida pe care am mixata inainte cu zaharul pudra.Se amesteca bine totul apoi incorporam gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin(nu fiarta!).
3.Se fierbe zaharul cu vinul si scortisoara pana se obtine un sirop usor legat(se fierbe cca.5 minute,de la primul clocot)apoi se adauga cubuletele de dovleac si se fierb cca 10 minute,de la primul clocot,la foc domol.Se da la o parte de pe foc si se strecoara bubuletele de dovlec de sirop apoi se impart in doua parti egale.
4.Se aseaza intr-o tavita mai mica prima jumatate de blat apoi se intinde pe ea ,in strat uniform,jumatate din crema pentru umplutura,se presara deasupra,pe toata suprafata,o parte din cubuletele de dovleac scurse de suc,se vine cu cealalta jumatate de blat deasupre,se preseaza usor apoi se intainde restul de crema ramasa si se da la rece,cca 30 de minute.
Se scoate de la frigider,se presara deasupra cremei intarite deja,cubuletele de dovleac ramase apoi turnam jeleul fierbinte preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle -tort,preparat conform instructiunilor de pe plic.Se da la rece cel putin 2 ore,dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece,inainte de a o taia in romburi sau patrate.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dscf0061.jpg
dscf0061.jpg (93.01 KiB) Vizualizat de 2341 ori
img_0398.jpg
img_0398.jpg (93.68 KiB) Vizualizat de 2341 ori
img_0382.jpg
img_0382.jpg (143.72 KiB) Vizualizat de 2341 ori
img_0376.jpg
img_0376.jpg (118.88 KiB) Vizualizat de 2341 ori
img_0370.jpg
img_0370.jpg (99.66 KiB) Vizualizat de 2341 ori
img_0366.jpg
img_0366.jpg (115.87 KiB) Vizualizat de 2341 ori
img_0363.jpg
img_0363.jpg (92.85 KiB) Vizualizat de 2341 ori
img_0360.jpg
img_0360.jpg (114.69 KiB) Vizualizat de 2341 ori
dscf0042.jpg
dscf0042.jpg (102.21 KiB) Vizualizat de 2341 ori
dscf0048.jpg
dscf0048.jpg (115.58 KiB) Vizualizat de 2341 ori
anisoara

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 17/10/2013 11:47

Felicitari!!! Imi place foarte tare cum arata prajiturica ta si cred ca e si foarte buna!!!
:hug: :hug:
Tina Chl

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 18/10/2013 02:50

Vai ce bine arata,si prezentarea e de revista.
Am sa o fac sigur. =D>
hi

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 18/10/2013 02:58

Ai pregatit un desert aspectuos si cu siguranta delicios. Fotografiile tale imi inspira o zi frumoasa de toamna, calda si insorita, covor de frunze aurii... :vis:

Mult succes la concurs! :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 18/10/2013 08:39

inna_tina scrie:Felicitari!!! Imi place foarte tare cum arata prajiturica ta si cred ca e si foarte buna!!!
:hug: :hug:

Multumesc mult :flower: ,este delicioasa! :)
anisoara

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 18/10/2013 08:41

inna_tina scrie:Felicitari!!! Imi place foarte tare cum arata prajiturica ta si cred ca e si foarte buna!!!
:hug: :hug:

Multumesc mult :flower: ,este delicioasa! :)
anisoara

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 18/10/2013 08:42

maraarad scrie:Vai ce bine arata,si prezentarea e de revista.
Am sa o fac sigur. =D>

multumesc! :flower: nu o sa regreti! :clipocit: :flower:
anisoara

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 18/10/2013 08:48

antoniah scrie:Ai pregatit un desert aspectuos si cu siguranta delicios. Fotografiile tale imi inspira o zi frumoasa de toamna, calda si insorita, covor de frunze aurii... :vis:

Mult succes la concurs! :flower: :flower: :flower:

Multumesc! :flower: Asa mi-am inchipuit eu ieri :clipocit: cand faceam pozele :) ,dar ploua marunt si era intuneric :) de abia am reusit sa scot cateva poze bune din o suta si ceva cate au fost :D
Si azi este la fel de urat afara :(
Se vad stropii de ploaie pe petalele floricelelor si pe farfurie :D
inca o data multumesc :hug: si o zi minunata :flower: :flower:
anisoara

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 18/10/2013 10:53

Draga Anisoara, ce pot sa mai spun cand prajiturica ta arata atat de bine? :buuun: :buuun: :buuun:
Bine ai revenit si mult succes in concurs! :hug: :flower: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/10/2013 10:58

Imi place praji asta mult....iubesc dovleacul .....am sa pun reteta deoparte pentru zilele viitoare....acuma am o gramada de dulciuri pregatite. Prima pe care am sa o fac ( sper sa gasesc dovleacul potrivit) asta are sa fie.... :D :buuun: :buuun:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori