Prajitura cu gris si fructe

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Prajitura cu gris si fructe

Mesajde nicoleta64 » 24/08/2010 10:34

Aceasta prajitura am facut-o dupa reteta gasita in blogul lui Micul. Am schimbat cate ceva ,asa cum am indicat la ingrediente. Am facut prajitura deja de doua ori si la gust personal mi-a placut mult. Vine foarte pufoasa si gustoasa . Alor mei le-a placut ...dar am inteles ca prefera reteta cea clasica de pandispan cu faina care o fac eu de ani de zile . Fiecare cu gustul lui, ce sa-i faci! :wink:
Pentru cine vrea sa probeze , iata reteta:


Ingrediente:
* 3 oua
* 500 gr. branza de vaci (am pus ricotta)
* 120 gr. gris
* 1 pachet budinca de vanilie
* 140 gr. zahar (am pus ceva mai mult)
* un plic zahar vanilat
* 1/2 plic praf de copt (am pus 1 plic)
* varf de sale
* fructe proaspete taiate bucatele (am pus piersici)

.........................................................
Se bat bine ouale cu zaharul, un varf de sare, vanilia si praful de budinca. Se adauga ricotta sau branza de vaci sfaramata, apoi grisul amestecat cu praful de copt. La sfarsit se adauga fructele taiate bucatele (cantitatea cat doriti) , se amesteca cu grija si se pune in tava unsa si tapetata cu faina sau captusita cu hartie de cuptor. Eventual , puteti pune o parte de fructe in aluat si o parte deasupra, la sfarsit. Asa am facut a doua oara cand am facut prajitura. Am folosit o tava rotunda dar puteti folosi orice forma de tava. A doua oara am pus mai mult zahar deoarece ni s-a parut putin dulce...fiecare cu gustul lui. Se coace la o temperatura medie (180-200° ) ,cuptorul deja cald ... eventual testati cu scobitoarea.
Cand este rece presarati cu zahar pudra vanilat.
Fişiere ataşate
2..jpg
2..jpg (44.37 KiB) Vizualizat de 16732 ori
1..jpg
1..jpg (76.58 KiB) Vizualizat de 16732 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/08/2010 10:55

Nico, praji asta merge la un ceai dimineata, sau dupa masa la un snack :wink: ...am si eu ceva praji cu gris, am sa caut reteta si am sa o pun....la mine e crema din gris :buuun: ....

Care e blogul lui Micu :wink:? ....mersi :hug:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 25/08/2010 09:07

Nico arata excelent ! o sa o prepar si eu neaparat, imi plac foarte mult prajiturile cu gris :roll:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 25/08/2010 09:52

Pupi: atunci astept si prajitura ta cu crema de gris :roll: Blogul lui Micul este aici. :flower: :hug:

Thea :drept sa-ti spun ,cu ocazia asta am descoprit si eu ca-mi plac :roll: ...este prima oara cand fac! :) :flower: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/08/2010 10:09

Nico, mersi :pup: ...caut reteta si revin cu ea :buuun:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 26/08/2010 10:48

am facut prajitura aseara ... coca cerea ceva lichid la un moment dat, era cremoasa dar stiind ca are gris in compozitie era bine sa fi pus un pic de lapte, astfel ca prajitura dupa coacere*cam 40 min la 180 gr* nu era deloc pufoasa :? ...azi, este si mai aiurea :x ...na...nu-mi place cum a iesit .
fructe am pus si la baza oalei in care am copt-o. am pus o canutza de zahar sa se topeasca si apoi fructe , deasupra am pus compozitia prajiturii..of sunt asa de nacajitaaaa :( :( :( ... poate am gresit eu undeva, era Andrei in preajma super agitat sa vada ce fac , era si un pic marait, poate am omis ceva fiind atenta la copil...nu stiu ...
atasez imediat si poza, nu ma lasa acum Andrei...

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 26/08/2010 11:28

asa, am 5 min libere pun cateva poze cu rezultatul
Fişiere ataşate
DSC_0388.JPG
DSC_0388.JPG (31.43 KiB) Vizualizat de 16491 ori
DSC_0389.JPG
DSC_0389.JPG (37.28 KiB) Vizualizat de 16491 ori
DSC_0390.JPG
DSC_0390.JPG (27.33 KiB) Vizualizat de 16491 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 26/08/2010 11:31

Thea , nu stiu ce sa zic, ce ai fi putut gresi !!! :?: :(
Cum ai facut-o ...cu ingredientele originale sau cum am facut eu ?
Sa fie treaba ca ai pus la fundul oalei zahar topit si fructe si apoi aluatul ...posibil ....nu stiu ce sa zic! :?
Eu am facut ca in reteta ,am amestecat fructele in compozitie si aceasta am pus-o direct in forma unsa ...iar deasupra am pus ceva bucatele de fructe. Nu cum ai facut tu ...din cate am inteles... cand rastorni forma sa vina fructele puse dedesubt inaintea coacerii , deasupra...asa cum se fac prajituriile rasturnate.
Imi pare rau ...chiar nu stiu motivul esecului. Sa fie chiar cel spus mai sus. Eu am facut prajitura de doua ori si aceasi reteta a facut-o si vecina mea. :peace: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 26/08/2010 01:40

Nico, cred ca branza de vaci a fost mult prea uscata , nu a avut deloc umiditatea necesara grisului...trebuia eu macar la sfarsitul coacerii sa fi pus o cana de sirop sau de lapte, poate asa se umfla prajitura si iesea pufoasa...m-am gandit si la faptul ca fructele mele- 2 persici semizemoase si 2 nectarine fara zeama deloc sa fi fost insuficiente , ma repet , pt umiditatea necesara grisului, na, in fine, esec maxim, incercam poate alta data cu fructe mai zemoase si fara Andreiutz prin zona :wink:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 26/08/2010 02:17

cred ca e vorba de branza de vaci. In Ro branza de vaci, cea proaspata e mai uscata. In reteta ta, Nico, vad mentionata branza de vaci. Daca ai reteta de la cineva din It, branza de vaci de pe acolo, ca si cea din Germania este ca o pasta umeda, fina.. ba chiar lasa si un pic zer- difera mult de branza de vaci din Ro- e mai tartinabila, negranulata si mult mai umeda. Asa ca 500 g de branza ca prin Italia sau Germania inghit urgent 150g gris. Mai e lichid si de la oua. Deci iese ceva destul de curgator. Conteaza si praful de copt- Nico, ziceai ca ai pus un plic, desi reteta specifica jumatate din cantitate. Thea, probabil ca ai respectat reteta si ai folosit jumatate plic. E clar ca branza ta nu a fost destul de umeda. O sa desfac maine sau poimaine o cutie de branza de vaci proaspata sa vedeti diferenta. Ma uit poate gasesc o poza pe net..
Dupa parerea mea, reteta este foarte buna.

Singura problema este : unele ingrediente (in cazul de fata branza de vaci) nu se aseamana- de la o tara la alta, desi sunt denumite in acelasi mod. :(

In linkul asta este o poza- se poate vedea cat de cat diferenta:
http://www.muskel-guide.de/ernahrung/wa ... n-sollten/


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori