Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 553
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Mesajde anisoara67 » 05/01/2018 05:47

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie
DSC09621.JPG
DSC09621.JPG (795.12 KiB) Vizualizat de 128 ori

pentr 4 foi subtiri;5 linguri de ulei,5 linguri de lapte,250 g zahar,3 linguri miere de albine,o lingura rasa de bicarbonat,500 g faina,2 oua
Crema;6 linguri de gris,o cana de lapte,o cana de zahar,250 g unt sau margarina,coaja rasa de lamaie,sucul de la o lamaie
decor;o ciocolata alba,o lingura e frisca lichida
Preparare;
Se pun la fiert intr-o craticioara,laptele cu uleiul si zaharul,se lasa sa dea in cateva clocote,amestecand usor cu lingura ,apoi adaugam mierea de albine.Lasam sa dea in 2-3 clocote,adaugam si bicarbonatul,amestecand continuu si dam cratita de pe foc.Lasam 5 mute sa se racoreasca un pic apoi adaugam ouale batute si faina si framantam usor pe o planseta pudrata cu un pic de faina.Facem un sul de aluat care imparte in 4 bucati egale.Fiecare bucata,calduta cum este,se intinde pe dosul unei tavi si se coc in cuptorul incins,cca 3 minute apoi se scoate si se rastoarna imediat,pe o planseta sau o tava.Se coc toate 4 foi.
Se fierbe laptele cu zaharul pentru crema,se adauga coaja rasa de lamaie si grisul(eu il maruntesc la rasnita de cafea),se amesteca continuu pana se ingroasa bine.Se trage de pe foc si se lasa 10 minute apoi se mixeaza cu untul sau margarina,adaugate cate putin(nu tot odata),pana isis dubleaza volumul.La sfarsit e adauga sucul,turnat cate un pic in crema si mixand pana il incorporam in crema.Cu aceasta crema calduta se unge fiecare foaie de blat apoi se supraun una peste alt presand usor pe ultima,pe fata neunsa.
Se topeste ciocolata alba la bain marin cu lingura de frisca lichida apoi se decoreaza prajitura deasupra cu ajutorul unui pungi taiate un pic la un colt.Se da de seara pana a 2 a zi ,la rece,intr0o incapere rece,se pudreaza cu zahar pudra deasupra apoi se taie in bucati patrate,potrivit de mari.
Pofta buna!!
DSC09556.JPG
DSC09556.JPG (611.82 KiB) Vizualizat de 128 ori
DSC09558.JPG
DSC09558.JPG (608.61 KiB) Vizualizat de 128 ori
DSC09587.JPG
DSC09587.JPG (968.98 KiB) Vizualizat de 128 ori
DSC09609.JPG
DSC09609.JPG (1000.67 KiB) Vizualizat de 128 ori
DSC09595.JPG
DSC09595.JPG (1002.71 KiB) Vizualizat de 128 ori
DSC09592.JPG
DSC09592.JPG (776.52 KiB) Vizualizat de 128 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori