Prajitura cu crema de ness

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Prajitura cu crema de ness

Mesajde alina_i » 20/05/2008 06:06

Este o reteta destul de complicata. Necesita mult timp si oarecare indemanare. Totusi... merita efortul! :)
Fişiere ataşate
31.jpg
...doar...
31.jpg (39.03 KiB) Vizualizat de 49234 ori
32.jpg
... si nu te poti opri la o bucatica...
32.jpg (39.24 KiB) Vizualizat de 49234 ori
34.jpg
...dar e asa de bunaaa....
34.jpg (45.99 KiB) Vizualizat de 49234 ori
37.jpg
Are cumplit de multe calorii...
37.jpg (44.66 KiB) Vizualizat de 49234 ori
26.jpg
Eu am pus deasupra ciocolata rasa dar e foarte buna si cu nuci sau alune prajite sau de ce nu, si unele si altele...
26.jpg (47.09 KiB) Vizualizat de 49234 ori
25.jpg
Dati prajitura la rece 3-4 ore (sau mai bine pana a 2-a zi).
25.jpg (33.94 KiB) Vizualizat de 49234 ori
24.jpg
...si repartizati-o uniform cu ajutorul unei furculite. Lucrati repede deoarece daca se raceste, este cam greu sa o mai intindeti uniform.
24.jpg (35.1 KiB) Vizualizat de 49234 ori
22.jpg
... puneti-o peste prajitura...
22.jpg (45.14 KiB) Vizualizat de 49234 ori
21.jpg
... cand tot zaharul a devenit lichid, turnati-l fir in albusul batut si amestecati energic cu o lingura de lemn. Atentie: zaharul trebuie sa fie foarte fierbinte. Compozitia isi va mari volumul-trebuie sa folositi un castron mare (3l). Cat timp crema est
21.jpg (32.55 KiB) Vizualizat de 49234 ori
20.jpg
... sa se caramelizeze...
20.jpg (38.81 KiB) Vizualizat de 49234 ori
14.jpg
Intr-o craticioara cu coada (1l), puneti pe foc mic: 11 linguri zahar si o lingura apa...
14.jpg (33.01 KiB) Vizualizat de 49234 ori
19.jpg
Bateti albusurile spuma tare cu 7 linguri de zahar. Adaugati ness-ul, bateti pana se omogenizeaza, apoi lasati de-oparte.
19.jpg (38.34 KiB) Vizualizat de 49234 ori
15.jpg
...Crema nr.2, pentru care aveti nevoie de: 5albusuri (care v-au ramas de la crema nr.1), 18linguri de zahar, 3lingurite cu varf de ness.
15.jpg (22.79 KiB) Vizualizat de 49234 ori
17.jpg
... cat timp este calda. Asa se va intinde mai usor si se va lipi de blat. Dati totul de-oparte si pregatiti de-acum...
17.jpg (29.08 KiB) Vizualizat de 49234 ori
16.jpg
... puneti deasupra crema de vanilie...
16.jpg (45.14 KiB) Vizualizat de 49234 ori
12.jpg
Taiati marginile blatului si...
12.jpg (51.23 KiB) Vizualizat de 49234 ori
13.jpg
Amestecati crema fiarta cu untul (cat inca este crema calda!).
13.jpg (34.89 KiB) Vizualizat de 49234 ori
10.jpg
Presati cu o lingura, untul, de peretii unui castron, ca sa iasa apa. (altfel riscati sa se taie crema... :(, iar margarina nu folosesc!... :) ). Adaugati in unt o lingura esenta vanilie.
10.jpg (36.62 KiB) Vizualizat de 49234 ori
9.jpg
Fierbeti pe baie de aburi pana se ingroasa bine (aprox.20min.). Lasati sa se racoreasca.
9.jpg (30.8 KiB) Vizualizat de 49234 ori
8.jpg
Amestecati galbenusurile cu zaharul si adaugati amestecul de faina, praf de budinca si lapte
8.jpg (46.59 KiB) Vizualizat de 49234 ori
7.jpg
Amestecati faina cu praful de budinca si turnati usor laptele rece asa incat sa obtineti o compozitie fara cocoloase.
7.jpg (51.15 KiB) Vizualizat de 49234 ori
6.jpg
... Crema nr.1. Si aveti nevoie de: 5galbenusuri, 2plicuri budinca de vanilie, 1lingura faina, 12 linguri zahar, 1,5l lapte dulce fiert si un pachet de unt.
6.jpg (43.29 KiB) Vizualizat de 49234 ori
5.jpg
... si se coace la foc mic (in cuptorul preincalzit) aprox 20 min. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in bucatarie. Intre timp pregatiti...
5.jpg (34.5 KiB) Vizualizat de 49234 ori
4.jpg
Se amesteca compozitia de galbenus in cea de albus, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt (cu grija sa nu cada albusurile). Se pune in tava (36/36cm) imbracata cu hartie de copt...
4.jpg (29.05 KiB) Vizualizat de 49234 ori
3.jpg
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si coaja de lamaie.
3.jpg (22.9 KiB) Vizualizat de 49234 ori
2.jpg
Se bat albusurile (spuma tare) cu zaharul.
2.jpg (25.37 KiB) Vizualizat de 49234 ori
1.jpg
Ingrediente blat: 6oua, 6linguri zahar, 6linguri faina, 4linguri ulei, coaja unei lamai, un praf de copt.
1.jpg (48.83 KiB) Vizualizat de 49234 ori
Ultima oară modificat 20/05/2008 07:52 de către alina_i, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
ablodde
Incepator
Mesaje: 103
Membru din: 20/11/2007 05:42
Localitate: Normandie, Franta/ Cluj, Romania

Mesajde ablodde » 20/05/2008 06:27

Minunata prajitura ta!!! cred ca o sa o fac la sfarsitul lunii iunie ca am o nunta pe 8 iunie si vreau sa reusesc sa intru in vreo rochie :D Felicitari pt realizare si mai ales pt explicatii: sunt clare si precise. :flower: :flower: :flower:
Alex

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 20/05/2008 07:06

Waw! Ce bunatate!E de facut cand vin musafiri ca sa impartim si caloriile :lol: !
Mi-au placut mult si explicatiile la fiecare fotografie! =D> =D> =D>

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 20/05/2008 08:31

felicitari =D> =D>
se rezolva si cu caloriile,facem jumatate de portie ,dam si la altii sa nu mai avem la ce pofti , dar oricum mi-ai facut pofta :wink: asa ca o voi incerca si eu :flower: :flower:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 21/05/2008 04:51

minunata!!! :flower: :flower: =D>
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/05/2008 05:14

Trebuie sa fie delicioasa. :roll: De ieri, mi-a ramas gandul la ea... :buuun: =D> :flower:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 21/05/2008 08:27

Chiar daca e calorica arata bine si merita facuta macar odata pe luna :roll: :roll:

sketch
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 18/05/2008 06:31

:-<

Mesajde sketch » 21/05/2008 09:11

toata ziua numai prajituri...si eu?eu ce mai apuc?:-s vreau si eu:((

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 22/05/2008 07:03

A fost o vreme cand o faceam saptamanal :D :D :D . Iar cand venea sora mea cu copiii trebuia sa fac cate doua tavi pentru ca nepotii mei mancau cate un sfert din tava odata!!! Era singura prajitura pe care o voiau.

ioana_a
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 12/05/2008 07:58

Mesajde ioana_a » 29/05/2008 09:15

Chiar daca zici ca e dificil de facut, ai explicat tare bine! Cred c-am sa ma incumet sa o fac! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 27 vizitatori