Prajitura cu crema de lapte (aka prajitura complexa)

V-a iesit de curand o reteta complexa si migaloasa care a meritat osteneala, dar pe care nu o recomandati incepatorilor? Prezentati-o pentru cei care vor sa-si depaseasca limitele in bucatarie!

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 25/03/2006 03:29

Se tin in cuptor cam 15 min la foc mic spre potrivit. Temperatura nu o stiu pentru ca eu nu am cuptor performant :). Cand se scot din cuptor par destul de moi si trebuie dezlipite chiar atunci de pe tava pt ca se intaresc foarte repede.
Pe folie de aluminiu sunt mult mai usor de intins si implicit de dezlipit.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 25/03/2006 06:36

merci, chiar am asteptat raspunsul pentru ca as vre sa o incerc si eu :pup:

Avatar utilizator
seniorita
Incepator
Mesaje: 162
Membru din: 25/06/2008 02:50

Mesajde seniorita » 25/06/2008 02:54

Chiar arata bine,dar pare greu de facut :o

symonas245
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 21/09/2008 01:32

buna

Mesajde symonas245 » 21/09/2008 01:46

am facut prajitura ta, a iesit f gustoasa dar din pacate am avut probleme cu crema de lapte, a iesit prea moale
ce trebuia sa fac sa mai fi pus faina sau sa fi redus cantitatea de lapte?
multumesc

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 21/09/2008 02:28

Eu nu am redus nimic din cantitati, Insa am remarcat ca atunci cand pun unt mai gras - 80% grasime se prinde mai repede. Si laptele ar fi bine sa fie de ala mai bunutz, nu la punga, ca ala e prea diluat. Uneori se prinde crema in 20 de min mestecat continuu, alta data invart in ea (de-mi ies ochii) si cate o ora. :)

In principiu, cu unt gras se face mai repede, insa nu e garantat. Ideea e ca tre sa mesteci pana scade multicel (minim un sfert din ea scade) si atunci sigur se prinde.

Mai multa bafta data viitoare:).

Tre sa recunosti ca si chiar lichida, tot e delicioasa :buuun:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 23/07/2009 11:24

Acum am descoperit bunatatea asta de prajitura :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: !
Cum tot ce e cu zahar caramelizat imi place mult, o sa ma incumet s-o incerc desi experta nu sunt :P
Daca iese o sa pun si poze!!!

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 23/07/2009 12:35

Intre timp am mai facut-o de cateva zeci de ori si mi-am dat seama ca nu e asa complicata cum o vedeam eu la inceput. Deci te poti incumeta fara grija. Nu stiu de ce mi se parea mie asa grea atunci :).

Tava in care fac eu cate o portie e de 34x22 cm. Si foile tb intinse musai pe folie de aluminiu si dezlipita folia cat sunt fiebinti. In rest, nici o problema :)).

Deci succes, astept opinii dupa ce o si gusti. Na ca iar mi s-a facut pofta de ea! :badday:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 23/07/2009 03:38

Bine ca mi-ai zis cat e tava :hug: :hug: :hug: !! Chiar voiam sa te intreb :)
Eu am tava mica (si cuptorul e tot mic :( ) de 24/28!!!
Probabil ca o sa reduc portia sau poate fac o foaie in plus!
P.S crezi ca pe hartie de copt merge intinsa foaia? Eu ma descurc mai bine cu hartia :wink:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Re: Prajitura foarte buna

Mesajde adry » 23/07/2009 03:49

adi scrie:E foarte buna ... asta garantez pentru ca am gustat-o. :buuun:

Partea buna e ca trebuie lasata prajitura pe a doua zi si asa uiti cat de greu s-a facut. Adica eu m-am saturat numa lai spalat vase si facut poze pe langa ea ... dar a meritat :D


Faptul ca tu garantezi, m-a convins in mod definitiv ca prajitura asta este speciala :hug: :hug: :hug:

Imagine

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 23/07/2009 07:10

Nu vad de ce nu ar merge si cu hartie de copt, ca e si aia cerata, prin urmare antiaderenta. Oricum, ideea e sa nu le faci direct pe tava si sa le dezlipesti cat sunt inca moi. Cand se racesc devin casante.

Spor :).


Înapoi la “Retete recomandate expertilor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori