Prajitura cu crema de branza si caise

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Prajitura cu crema de branza si caise

Mesajde alina_i » 01/06/2008 05:21

E vremea caiselor! Iar un desert cu branza dulce si caise cred ca este binevenit :) Iata deci reteta!
Fişiere ataşate
17.jpg
Este o prajitura consistenta, care se poate folosi si ca tort!
17.jpg (36.29 KiB) Vizualizat de 7416 ori
14.jpg
Se poate pudra cu zahar.
14.jpg (49.02 KiB) Vizualizat de 7416 ori
10.jpg
Asezati cealalta jumatate de aluat deasupra, strangeti folia alimentara si lasati la frigider pana a doua zi.
10.jpg (41.96 KiB) Vizualizat de 7416 ori
9.jpg
... puneti o jumatate de blat. Ungeti cu gemul de coacaze. Turnati crema de branza racita si asezati deasupra caisele taiate cuburi.
9.jpg (77.71 KiB) Vizualizat de 7416 ori
8.jpg
Desprindeti aluatul de foaia de copt si taiti-l in doua pe orizontala. Imbracati tava in care ati copt, in folie alimentara si...
8.jpg (56.24 KiB) Vizualizat de 7416 ori
7.jpg
Scurgeti caisele. Puneti gelatina la inmuiat in sucul ramas de la caise. Amestecati galbenusurile cu zeama de lamaie, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si smantana. Bateti pe baie de aburi (15-20min) pana se ingroasa. Scurgeti gelatina, stingeti foc
7.jpg (36.39 KiB) Vizualizat de 7416 ori
6.jpg
2plicuri gelatina, 4galbenusuri, sucul unei jumatati de lamaie, 10linguri zahar, 1pachet zahar vanilat, o lingurita esenta de rom, 200gr smantana grasa, 500gr branza dulce (de vaca), 300gr caise (fierte ca la compot), 3 linguri gem de coacaze.
6.jpg (54.45 KiB) Vizualizat de 7416 ori
5.jpg
Scoateti din cuptor si lasati in bucatarie sa se raceasca. Intre timp pregatiti umplutura din:...
5.jpg (34.38 KiB) Vizualizat de 7416 ori
4.jpg
Adaugati in compozitia de oua si omogenizati. Turnati intr-o tava (25/25cm) imbracata cu hartie de copt. Coaceti la foc mic, aprox 30min.
4.jpg (27.75 KiB) Vizualizat de 7416 ori
3.jpg
... Se amesteca galbenusurile cu restul zaharului si zaharul vanilat. Amestecati cu albusurile. Cerneti faina cu praful de budinca si praful de copt.
3.jpg (39.28 KiB) Vizualizat de 7416 ori
2.jpg
Se bat albusurile spuma tare cu jumatate din zahar...
2.jpg (30.16 KiB) Vizualizat de 7416 ori
1.jpg
Blat: 6oua, 6linguri zahar, 1plic zahar vanilat, 8linguri faina, 2plicuri budinca de vanilie, 1plic praf de copt.
1.jpg (54.12 KiB) Vizualizat de 7416 ori

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 01/06/2008 05:42

Exceleta prajitura si de sezon,bravo :hug: :flower: :flower: =D>
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 01/06/2008 06:09

felicitari alina_i =D> delicioasa prajitura :flower: :flower:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 01/06/2008 06:39

Minunata. =D> :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
Iryna
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 11/03/2008 10:58
Localitate: Dingolfing,Germania

Mesajde Iryna » 01/06/2008 07:52

:) hmmm ce bine arata ,o s-o incerc si eu !

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 01/06/2008 09:47

Aspectoasa si cu fructe ...buuuua :buuun: =D>

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 01/06/2008 10:18

foarte bine arata prajitura, Felicitari Alina! :flower: =D>

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 01/06/2008 11:04

:buuun: :buuun: :buuun: delicioasa si nu e greu de facut! Alina cum explici tu toate par usoare :) !

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 02/06/2008 07:33

adry scrie::buuun: :buuun: :buuun: delicioasa si nu e greu de facut! Alina cum explici tu toate par usoare :) !


Chiar e usor de facut! Crema trebuie fiarta bine si gelatina bine incorporata! Aici e tot secretul :wink:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 02/06/2008 10:13

interesanta combinatia coacaze, branza de vaci si caise :roll:
arata excelent prajitura =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori