prajitura cu crema de branza

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

prajitura cu crema de branza

Mesajde oana86 » 14/09/2009 01:05

crema:
350 g crema de branza philadelphia
1 ou
vanilina 1 pliculet
zahar

blat:
4 oua
8 lg zahar
5 lg faina
1\2 pliculet de vanilina

mod de preparare:
pt blat : separam galbenusul de albus, batem spuma albusul cu zaharul pana devine f cremos apoi separat batem galbenusurile cu f f putina sare si adaugam peste albusurile batute jumatate din ele ( eu am facut asa pt ca imi pare ca prea mult galbenus da un gust mai puternic de ou ... puteti adauga si tot galbenusul ) se amesteca usor si se adauga faina usor ca sa nu se lase ... ungem o tava cu unt si tapetam cu faina ... punem jumatate din compozitia de blat si bagam la cuptor la 180 grade
crema: ametecam branza cu oul , zaharul si vanilina pana se amalgama f bine
Cand primul balt este aproape copt il scoatem din uptor si turnam crema peste el si o intindem apoi bagam din nou la cuptor 4-5 min .... scoatem iar si turnam cealalat jumatate de blat si o intindem bine .... chiar daca crema nu e dura se intine deasupra pt ca riscam sa ardem blatul de dedesubt se lasa la cuptor pana se coace bine si cand bagam scobitoarea nu se lipeste
pofta buna !!!
Fişiere ataşate
mini-P08-09-09_20.05.jpg
mini-P08-09-09_20.05.jpg (38.07 KiB) Vizualizat de 5839 ori
mini-P08-09-09_20.06.jpg
mini-P08-09-09_20.06.jpg (26.59 KiB) Vizualizat de 5839 ori
mini-P08-09-09_20.06[01].jpg
mini-P08-09-09_20.06[01].jpg (28.17 KiB) Vizualizat de 5839 ori
mini-P08-09-09_20.07.jpg
mini-P08-09-09_20.07.jpg (31.19 KiB) Vizualizat de 5839 ori

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 14/09/2009 11:47

:roll: ce buna trebuie sa fie :roll: .... dar de ce ai pus philadelphia si nu brinza dulce... are ceva mai special??? =D> =D> :hug:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 14/09/2009 12:14

Arata super, dar la fel ca dana zic si eu ca poate era mai bine cu branza de vaci, mnu? Sau sunt eu prea conservatoare.
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 14/09/2009 12:51

va multumesc , se poate pune si branza de vaci ... as fi pus si eu numai ca nu aveam ... si nici nu se gaseste pe la mine .... asa ca am pus philadelphia si a iesit f buna .... cremoasa .... daca aveti branzica de vaci iese buna ... reteta originala e cu branza de vaci

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/09/2009 07:05

Oana, prajitura arata de parca ar avea si bezea deasupra...ai pus cumva si din aia sau ce este stratul de deasupra?
Se vede ca si cum ar fi inca ceva deasupra celui de al doilea blat ?
Cred ca am sa incerc si eu prajitura asta in cateva saptamani. Mersi de reteta, astept raspuns :hug:

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 14/09/2009 10:42

oana86 scrie:va multumesc , se poate pune si branza de vaci ... as fi pus si eu numai ca nu aveam ... si nici nu se gaseste pe la mine .... asa ca am pus philadelphia si a iesit f buna .... cremoasa .... daca aveti branzica de vaci iese buna ... reteta originala e cu branza de vaci




Oana86, de ce nu folosesti ricotta (e drept ca nici eu nu sunt prea incintata de ea dar e brinza care se aseamana cel mai mult cu brinza dulce de acasa iar eu mai pun si citeva picaturi de zeama de lamiie si asa mai merge sau o combini cu putin iaurt mai acrisor ,eu asa fac :wink: ... :hug: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 15/09/2009 12:11

Interesanta reteta !
Te asigur ca o fac !
Imi place ideea de a cocheta cu ea de mai multe ori, atata timp cat este la copt.
Trebuie sa fie tare buna !
Numai ce am citit-o si parca ii simt gustul si " pufosenia " !
Felicitari !
=D> =D> =D>
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 15/09/2009 03:54

pupi am pus un strat de blat si am bagat la cuptor .. apoi crema de branza .. din nou la cuptor si apoi cealalta parte din compozitia de blat am intins-o pe deasupra cremei si iar la cuptor ..... e f usor de facut

dana mc pt idea de a pune zeama de lamaie in ricotta ... asa n-.am incercat ...

lucia merci mult ... sa stii ca e f pufoasa si delicioasa .. si nu e nici greu de facut

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/09/2009 05:13

Bune dulciurile cu branza... :buuun:
Am salvat reteta...este si simplu de facut! :peace:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 17/09/2009 08:54

Oana prajiturica ta e super =D> =D> am sa o fac dar cu branzica de vaca :) ies mai ieftin :wink: :lol:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori