Prajitura cu cocos si ananas

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Prajitura cu cocos si ananas

Mesajde gaby_d » 31/05/2015 01:05

Ingrediente Prajitura cu cocos si ananas

Blat

6 oua
6 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri amidon alimentar
un varf cutit sare
un plic zahar vanilat
3 linguri ulei
3 linguri apa

Crema

400 gr ananas din compot
250 ml frisca lichida indulcita
200 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar
2 linguri cocos

Cocos pentru pudrat prajitura

Mod de preparare Prajitura cu cocos si ananas

Separa albusurile de galbenusuri.
Amesteca intr-un bol galbenusurile impreuna cu apa,uleiul si zaharul vanilat.
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul si mixeaza pana se topeste complet.
Cerne si adauga faina , apoi amidonul si galbenusurile.
Omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus. Nu circular.
Tapeteaza tava cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana ce blatul capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.
Scurge ananasul de sirop, pune-l intr-un bol, apoi baga blenderul in bol pentru cateva secunde pana obtii un piure. Nu trebuie sa fie un piure fin, poti lasa si bucatele mai mari prin el.
Intr-un bol pune frisca lichida, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixeaza amestecul. Pentru inceput la viteza mica apoi la o treapta mai mare.Te opresti atunci cand frisca are consistenta potrivita.
Adaugi cocosul, piureul de ananas si omogenizezi.
Asezi prima foaie de blat in tava si intinzi jumatate din crema. Nivelezi frumos.
Asezi si blatul ramas, pui restul de crema, nivelezi si presari cocos.
Dai prajitura la rece pentru cel putin 2 ore.
Fişiere ataşate
ananas5_626x375.jpg
ananas5_626x375.jpg (57.97 KiB) Vizualizat de 57512 ori
prajitura_cu_ananas7.jpg
prajitura_cu_ananas7.jpg (79.93 KiB) Vizualizat de 57512 ori
ananas2.jpg
ananas2.jpg (57.35 KiB) Vizualizat de 57512 ori
cats21.jpg
cats21.jpg (117.91 KiB) Vizualizat de 57512 ori
cats3.jpg
cats3.jpg (95.64 KiB) Vizualizat de 57512 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 02/06/2015 08:35

Ce delicioasă trebuie să fie! :roll: :roll: :roll: :buuun: :buuun: :buuun:
Arată foarte bine! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 02/06/2015 07:13

Cred ca e foarte buna :wink:
=D> =D> =D> ...arata minunat :master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 03/06/2015 08:22

Arata super trebuie sa fie delicioasaaaaaaa :master: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 17/06/2015 10:37

Imi place prajiturica asta si combinatia ei de cocos cu ananas... =D> :buuun: :roll:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 19/06/2015 02:36

Prima poza arata demential. :buuun: :buuun: :buuun:

Cred ca as manca intreaba farfurie la cum arata.

:flower: :flower: :flower:
Imagine

dumnezeu
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 21/07/2015 09:34

Buna

Mesajde dumnezeu » 21/07/2015 10:02

E foarte gustoasa prajitura.
Felicitari.

Avatar utilizator
ioneladan
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 14/01/2009 10:13
Localitate: TR Romania

Mesajde ioneladan » 24/03/2016 10:54

În blat nu se pune praf de copt?
ioneladan

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 24/03/2016 11:49

In pandispan nu se pune praf de copt (daca pui praf de copt il transformi in chec). Albusurile (chiar si ouale intregi) batute spuma foarte bine vor juca rolul agentului de crestere! Mai multe informatii despre pandispanul perfect gasesti aici http://www.lauraadamache.ro/2009/11/ret ... ispan.html

sau aici

http://pofta-buna.com/reteta-de-pandisp ... -cu-cacao/

Sper sa-ti fie de ajutor!
MIKI

sorinabad
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 08/04/2014 09:48

Re: Prajitura cu cocos si ananas

Mesajde sorinabad » 02/11/2016 12:15

Foarte buna reteta aceasta! Si eu am facut si a iesit ft buna!
Yammmiii!!!


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori