Prajitura cu capsuni si cirese

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Prajitura cu capsuni si cirese

Mesajde andraconstantinescu » 21/06/2016 05:46

Blat:
3 oua;
un praf de sare;
6 linguri zahar;
3 linguri ulei;
esenta de vanilie;
5 linguri faina (180 g);
o lingurita de praf de copt (3 g);
100 g cirese fara samburi + o lingura zahar;
100 g capsuni.
Sirop:
doua linguri zahar;
250 ml apa.
Crema:
75 g ciocolata alba;
300 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider).
Jeleu:
350 g capsuni;
4 linguri zahar;
5 g gelatina;
50 ml apa rece.
Decor:
cateva capsuni si cirese.
Diametru tava: 22 cm<br/><br/> Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar.

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga fructele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se rupe ciocolata in bucatele, se pune intr-un craticior, apoi se adauga frisca lichida. Se pune craticiorul la foc si se amesteca ingredientele pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un vas de plastic, se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se introduce la congelator pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, se scoate vasul din congelator si se mixeaza compozitia, adaugand si restul de frisca rece.

Jeleu:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu zaharul pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se maruntesc la robotul de bucatarie.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu jeleul de capsuni.

Asamblare:

Peste blatul rece se toarna siropul rece. Se adauga crema cu ciocolata alba, apoi se pun cirese (spalate si cu samburele scos) pe marginea prajiturii. Se taie cateva capsuni in bucati mici si se pun peste restul cremei, apoi se adauga jeleul de capsuni. In mijloc se formeaza o floare din jumatati de capsuni, apoi se mai adauga 6 cirese cu tot cu codita de jur-imprejurul florii.
<br/><br/>
Fişiere ataşate
20160613_154023_001.jpg
20160613_154023_001.jpg (92.93 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0035_001.jpg
dscn0035_001.jpg (48.76 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0037_002.jpg
dscn0037_002.jpg (48.06 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0038_001.jpg
dscn0038_001.jpg (70.68 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0040_001.jpg
dscn0040_001.jpg (79.74 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0043_001.jpg
dscn0043_001.jpg (47.61 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0047_001.jpg
dscn0047_001.jpg (83 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0050_001.jpg
dscn0050_001.jpg (50.17 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0052_001.jpg
dscn0052_001.jpg (54.3 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0057_001.jpg
dscn0057_001.jpg (76.89 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0059_001.jpg
dscn0059_001.jpg (49.27 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0060_001.jpg
dscn0060_001.jpg (89.13 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0064_001.jpg
dscn0064_001.jpg (56.38 KiB) Vizualizat de 3000 ori
dscn0065_001.jpg
dscn0065_001.jpg (97.32 KiB) Vizualizat de 3000 ori
20160613_155429_001.jpg
20160613_155429_001.jpg (73.78 KiB) Vizualizat de 3000 ori
20160613_155620_002.jpg
20160613_155620_002.jpg (65.48 KiB) Vizualizat de 3000 ori

Avatar utilizator
merisor
Incepator
Mesaje: 7
Membru din: 02/05/2015 01:33

Mesajde merisor » 21/06/2016 06:17

Cred ca e tare delicoasa combinatia capsuni + cirese!
Si arata tare bine prajitura!

Avatar utilizator
deyutzky
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 22/05/2012 07:14

Mesajde deyutzky » 21/06/2016 06:54

Arata minunat prajiturica asta! :love: :love: :love:

panacris
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 15/01/2016 04:08
Localitate: Bucuresti, Romania
Contact:

Mesajde panacris » 21/06/2016 06:56

Delicioasa! Pun reteta la probat! Succes!
PanaCris

Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Mesajde andraconstantinescu » 21/06/2016 07:50

Multumesc mult, dragilor! :hug: :hug: :hug: :flower: :flower: :flower:
Ultima oară modificat 22/06/2016 02:33 de către andraconstantinescu, modificat 1 dată în total.

rocsi
Incepator
Mesaje: 156
Membru din: 03/10/2015 09:41

Mesajde rocsi » 21/06/2016 08:00

Super delicioasa prajiturica ta. Ce as servi o bucatica! :flower:

Avatar utilizator
klementina
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 11/03/2016 02:04

Mesajde klementina » 21/06/2016 08:05

Combinatie de sezon, delicioasa !

Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Mesajde andraconstantinescu » 22/06/2016 02:32

Multumesc, dragilor! :hug: :hug:


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori