Prajitura cu branza proaspata si jeleu de capsuni

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Prajitura cu branza proaspata si jeleu de capsuni

Mesajde d_dana_a » 04/09/2015 07:53

Bine v-am regasit....dupa o pauza mare ,m-am intors cu forte noi si pentru inceput vreau sa va indulcesc putin ;)

Blat:
250 gr unt
100 gr ciocolata amaruie
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
4 oua
250 gr faina
100 gr amidon
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
5 linguri apa
Sirop:
200 ml apa
100 gr zahar
esenta de vanilie
Crema:
400 gr branza proaspata (eu am avut la cutie speciala de prajituri)
200 ml frisca
200 ml iaurt de capsuni
6 linguri zahar
zahar vanilat
2 plicuri gelatina
Glazura:
1 kg capsuni
300 gr zahar
2 plicuri gelatina
150 ml apa

Mod preparare blat:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si se adauga treptat ouale,unul dupa altul.Faina se amesteca cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt .Compozitia de faina se adauga treptat in compozitia de oua ,iar peste acestea apa mentionata in ingediente.Dupa ce s-au incorporat bine cele doua compozitii se adauga ciocolata rasa.Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu diametrul de 38x26 cm si se lasa la cuptor la foc mic pana trece testul scobitoarei.
Mod preparare sirop:
Toate ingredientele mentionate se amesteca pe foc pana la dizolvarea zaharului,dupa care se lasa la racit .
Crema de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul ,zaharul vanilat si iaurtul.Intre timp se prepare gelatina ,acesta se hidrateaza cu 100 ml apa ,dupa care se pune pe baie de aburi pana ce isi formeaza o usoara spuma.Cand a format spuma se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca ,dupa care se adauga peste branza.
Frisca batuta tare se adauga peste compozitia obtinuta si se da la rece pana la inchegare.
Blatul racit se insiropeaza,dupa care se adauga crema de branza inchegata .Prajitura se da la rece pana ce o sa adaugam glazura.
Mod preparare glazura:
Capsunile se mixeaza cu blenderul ,dupa care se amesteca cu zaharul,apa si se pun la fiert pana da in doua clocote.Gelatina se prepara ca mai sus ,dupa care se pune peste compozitia de capsuni si se da la rece pana ce se ingroasa putin.Cand s-a inchegat putin se toarna peste compozitia de branza si se da la rece.Se tine aproximativ 2 ore la rece ,dar de preferat este de seara pana dimineata.
Se serveste in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!
Fişiere ataşate
1prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
1prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (94.26 KiB) Vizualizat de 9353 ori
2prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
2prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (79.76 KiB) Vizualizat de 9353 ori
3prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
3prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (78.14 KiB) Vizualizat de 9353 ori
4prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
4prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (85.44 KiB) Vizualizat de 9353 ori
5prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
5prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (98.26 KiB) Vizualizat de 9353 ori
6prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
6prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (88.65 KiB) Vizualizat de 9353 ori
7prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
7prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (89.02 KiB) Vizualizat de 9353 ori
8prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
8prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (53.24 KiB) Vizualizat de 9353 ori
9prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
9prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (49.14 KiB) Vizualizat de 9353 ori
10prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
10prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (58.22 KiB) Vizualizat de 9353 ori
11prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
11prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (57.29 KiB) Vizualizat de 9353 ori
12prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
12prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (60.86 KiB) Vizualizat de 9353 ori
13prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
13prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (67.87 KiB) Vizualizat de 9353 ori
14prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
14prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (45.77 KiB) Vizualizat de 9353 ori
15prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
15prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (76.57 KiB) Vizualizat de 9353 ori
16prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
16prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (71.47 KiB) Vizualizat de 9353 ori
17prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
17prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (72.84 KiB) Vizualizat de 9353 ori
18prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg
18prajitura_cu_branza_de_vaci_si_jeleu_de_capsuni.jpg (79.81 KiB) Vizualizat de 9353 ori
Ultima oară modificat 30/09/2015 09:16 de către d_dana_a, modificat de 3 ori în total.
Imi place sa gatesc...
Imagine

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 04/09/2015 10:40

Ai di mini cum arata!!! :o Deja imi si inchipuiam un tort asa. Bravo, e foarte fain!
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 04/09/2015 11:57

Buna Daniela, ma numesc Ella si sint, cred, "cea mai noua" pe RC!
In primul rind vreau sa-ti spun ca m-am inspirat deja din mai multe din retetele tale (cozonac fara framintare, "placinta de varza" cu malai in compozitie); cea mai folositoare mi-a fost insa informatia cu "griusorul" (si eu il cumosteam drept "untisor"). Eu am in gradina destul de mult, dar ani de zile l-am vazut numai drept "decor". Desi cunosteam forma frunzei din copilarie (din Romania, de la bunici) nu m-am incumetat sa-l consumam pina nu am citit reteta ta de salata si cea de supa; ambele mi-au iesit minunat si mi-au reamintit gustul din copilarie! Am sa pun la primavara si eu poze!

Pajitura aceasta e "o poezie" (in Germana s-ar spune ein Gedicht), iar tu esti foooarte talentata :master: ; imi inchipui cit e de cremoasa, aromata si usoara. Mi se pare extraordinar ca pina si jeleul l-ai facut singura =D> .
Si vorba Adinei, o vad si eu "in forma de tort". Inca o data felicitari =D>

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 05/09/2015 01:30

Foarte frumoasa realizare Dana! Se vede mana de artist! =D> =D> =D>
MIKI

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 05/09/2015 09:19

cartederetete.ro scrie:Ai di mini cum arata!!! :o Deja imi si inchipuiam un tort asa. Bravo, e foarte fain!

Multumesc :hug: :pup: :flower: ...intradevar arata foarte bine si e foarte gustoasa...si racoroasa ;)
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 05/09/2015 09:25

angela_de scrie:Buna Daniela, ma numesc Ella si sint, cred, "cea mai noua" pe RC!
In primul rind vreau sa-ti spun ca m-am inspirat deja din mai multe din retetele tale (cozonac fara framintare, "placinta de varza" cu malai in compozitie); cea mai folositoare mi-a fost insa informatia cu "griusorul" (si eu il cumosteam drept "untisor"). Eu am in gradina destul de mult, dar ani de zile l-am vazut numai drept "decor". Desi cunosteam forma frunzei din copilarie (din Romania, de la bunici) nu m-am incumetat sa-l consumam pina nu am citit reteta ta de salata si cea de supa; ambele mi-au iesit minunat si mi-au reamintit gustul din copilarie! Am sa pun la primavara si eu poze!

Pajitura aceasta e "o poezie" (in Germana s-ar spune ein Gedicht), iar tu esti foooarte talentata :master: ; imi inchipui cit e de cremoasa, aromata si usoara. Mi se pare extraordinar ca pina si jeleul l-ai facut singura =D> .
Si vorba Adinei, o vad si eu "in forma de tort". Inca o data felicitari =D>

Multumesc pentru aprecieri :hug: :love: :flower: ...ma bucur sa te cunosc...virtual ;)
Untisorul a intrat foarte tarziu si in alimentatia mea...si pot sa zic ca a fost dragoste la prima vedere ;)...imi place sa il consum crud cat si preparat .
Ma bucur ca iti place prajiturica,si eu am vrut sa o fac tot un tort dar pentru ca iesea prea mare am facut-o prajiturica :)

:hug: :love: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 05/09/2015 09:26

mikirafaela scrie:Foarte frumoasa realizare Dana! Se vede mana de artist! =D> =D> =D>

Multumesc :master: :master: :master:
:hug: :love: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...

Imagine

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 08/09/2015 11:43

Arata super , si imi place combinatia cioco- capsuni!!! :buuun: :roll:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori