prajitura cu branza dulce si ciocolata

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

prajitura cu branza dulce si ciocolata

Mesajde yaya6 » 30/03/2008 03:48

Astazi am facut ca desert o prajitura cu branza dulce si ciocolata.
6 oua
4 linguri faina
6 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
90 ml ulei
500 g branza de vaci(ricotta)
200 g zahar pudra
250 g unt
ciocolata

Modul de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, praful de copt, cacao, faina si uleiul.
Se pune aceasta compozitie intr-o tava tapetata si coace la foc potrivit.
Se amesteca branza de vaci( ricotta) cu zaharul pudra si untul pana cand devine o crema fina.
Aceasta compozitie se pune peste blatul rece.
Deasupra se adauga ciocolata calduta (topita la bagnomaria).
Fişiere ataşate
praitura.jpg
praitura.jpg (30.06 KiB) Vizualizat de 8406 ori
prajitura2.jpg
prajitura2.jpg (33.38 KiB) Vizualizat de 8406 ori
prajitura3.jpg
prajitura3.jpg (31.88 KiB) Vizualizat de 8406 ori
Ultima oară modificat 30/03/2008 04:34 de către yaya6, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/03/2008 04:12

Si reteta nu ne-o spui si noua ? ...


ca totusi asa fara reteta cred ca locul acestor poze ar fii la : ce am gatit azi ...

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/03/2008 05:18

imi place cum arata,pare ca e si rapida,buna
PS in italiana branza de vaci dulce e tomino fresco nu ricotta -urda
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 30/03/2008 06:11

o fii Angi .. dar tomino ala nu se gaseste decit maxim pe la tine .. la noi nu exista asa ceva si cred ca i dc cobori mai la sud nu gasesti nici atit ... asa ca pina la urma ricotta merge f bine in loc de brinza proaspata in prajituri
Ultima oară modificat 31/03/2008 07:00 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 30/03/2008 08:25

ai dreptate ,tomini freschi sant specifici zonei Piemonte ,cu chiu si vai gasesc la un magazin la 12 € la kil ,dar merita .
eu de mica uram urda ,acum incet incet am inceput sa ma obisnuiesc cu ea
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 30/03/2008 10:21

eu cu ricotta am facut prajitura,pentru ca in Genova nu am vazut branza de vaci,e buna si asa!

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 31/03/2008 09:21

Yaya, asa de cremoasa pare prajitura ta , excelent arata =D>

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 31/03/2008 09:59

=D> =D> delicioasa :flower: :flower:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 31/03/2008 02:56

cat de bine arata prajiturica ta :buuun: :buuun: ...imi place combinatia de branja si ciocolata :roll: ...
=D> Yaya, felicitari :hug: :flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori