Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
laura_n
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 17/10/2015 10:55

Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea

Mesajde laura_n » 07/11/2015 05:31

negresa:
- 80 gr unt de casa
- 4 linguri zahar brut
- 1 praf de sare
- 1 plic praf copt
- 1 vrf. cutit bicarbonat de sodiu
- 3 linguri lapte dulce
- 2 oua de gaina
- 3 linguri cacao
- 200 ml cafea neagra
- 250 gr faina
- miez nuca
strat crema galbena
- dovleac placintar
- 400 gr crema de branza
- 80 gr zahar pudra
- 1 praf sare
- 1 praf turmeric
- scortisoara macinata
- cuisoare
- 200 ml smantana dulce
- 2 oua
strat crema alba
400 gr crema de branza cu vanilie
- 200 ml smantana dulce
- 80 gr zahar pudra
topping ciocolata
- 200 gr ciocolata neagra
- 50 ml lapte dulce
- 30 gr unt
<br/><br/> Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora.
Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii pastrez aroma. Il pasam cu ajutorul blenderului. Dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie pufoasa, apoi adaugam cacaoa si incorporam.Adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam jumatate din cantitatea de faina, cernuta cu praful de copt si cu bicarbonatul. Adaugam laptele, apoi cafeaua, incoporam si adaugam restul de faina,omogenizand.
Nuca o prajim cateva minute, apoi o tocam grosier si o adaugam in compozitia de negresa.
Pregatim o forma de copt termorezistenta, asezam o hartie de copt, turnam compozitia si nivelam frumos. Punem la copt, in cuptor, la foc mediu.
Pregatim crema de branza. Peste piureul de dovleaz, adaugam crema de branza, zaharul pudra si scortisoara, putina pudra de cuisoare proaspat macinata, si turmericul. Adaugam ouale, smantana dulce. Omogenizam.
Dupa 30 minute de stat in cuptor, la copt, scoatem negresa cu atentie sa nu ne frigem, apoi turnam compozitia de branza si punem inapoi, in cuptor, inca 20 minute. Negresa este gata cand formeaza o crusta legata si densa. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Mixam smantana dulce pana devine frisca, adaugam zaharul pudra, apoi incorporam crema de branza cu vanilie. Aceasta crema o asezam in strat egal peste negresa racita de tot, si dam la rece pentru o ora- doua. Topim ciocolata cu laptele si cu untul. Omogenizam si lasam sa se raceasca. Portionam prajitura, glazuram cu ciocolata si presaram cateva nuci coapte, tocate. Sincer, este grozava! <br/><br/>
Fişiere ataşate
IMG_0440.JPG
IMG_0440.JPG (106.61 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0435.JPG
IMG_0435.JPG (96.05 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0378.JPG
IMG_0378.JPG (83.28 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0425.JPG
IMG_0425.JPG (86.09 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0398.JPG
IMG_0398.JPG (89.9 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0390.JPG
IMG_0390.JPG (105.19 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0389.JPG
IMG_0389.JPG (83.4 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0384.JPG
IMG_0384.JPG (92.34 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0381.JPG
IMG_0381.JPG (109.49 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0379.JPG
IMG_0379.JPG (118.29 KiB) Vizualizat de 941 ori
IMG_0432.JPG
IMG_0432.JPG (110.61 KiB) Vizualizat de 941 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori