Prajitura cu blat din biscuiti,2 creme delicioase,piscoturi si krantz

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 553
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Prajitura cu blat din biscuiti,2 creme delicioase,piscoturi si krantz

Mesajde anisoara67 » 07/01/2018 03:45

Prajitura cu blat din biscuiti,2 creme delicioase,piscoturi si krantz
DSC00550.JPG
DSC00550.JPG (786.93 KiB) Vizualizat de 261 ori

Blat(forma cu diametrul de 22 cm);200 g biscuiti maruntiti la robot,200 g miez e nuca prajit si maruntit,200 g unt sau margarina topita
Crema 1;150 ml frisca lichida,fructe de ananas maruntite si scurse din compot,un plic de gelatina(10 g)
Crema 2 ;200 ml frisca lichida,o lingura de nes decofeinizat,un plic de gelatina
intre creme;200 g piscoturi,siropul ramas de la compotul de anans
decor mantie krantz;o cescuta de zahar,o cescuta de miez de nuca prajita si maruntita,2 oua
Preparare;
Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si untul moale,se intide in strat uniform in forma cu inel detasabil,presans bine cu dosul unei linguri.
Se mixeaza cele 150 ml frisca lichida pana se intaresc apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin.Se toarna deasupra blatului de biscuiti,apoi se presara deasupra anansul maruntit si bine scurs.Deasupra se vine cu un strat de piscoturi trecute rapid prin sucul de la compot.
Se mixeaza si cele 200 ml frisca impreuna cu nesul pana se intareste si apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marin.Se toarna deasupra piscoturilor apoi se vine iar cu un strat de piscoturi insiropate.
Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si are culoarea cafeniu deschis,se adauga si miezul de nuca si se da de pe foc.Se toarna si se amesteca rapid si continuu,ouale batute,pana se incorporeaza in caramelul de zahar cu nuci.Se toarna firerbinte deasupra picscoturilor,se niveleaza si se lasa o ora la rece dar ideal ar fi sa se prepare de seara si sa se lase la rece pana a 2 a zi.
Pofta buna!
DSC00467.JPG
DSC00467.JPG (943.8 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00469.JPG
DSC00469.JPG (968.43 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00472.JPG
DSC00472.JPG (583.65 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00475.JPG
DSC00475.JPG (785.84 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00474.JPG
DSC00474.JPG (735.83 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00477.JPG
DSC00477.JPG (726.7 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00482.JPG
DSC00482.JPG (739.5 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00483.JPG
DSC00483.JPG (1.08 MiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00480.JPG
DSC00480.JPG (723.04 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00485.JPG
DSC00485.JPG (952.01 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00522.JPG
DSC00522.JPG (804.88 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00549.JPG
DSC00549.JPG (860.23 KiB) Vizualizat de 261 ori
DSC00530.JPG
DSC00530.JPG (913.79 KiB) Vizualizat de 261 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori