Prajitura Carpati

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
mirela0911
Incepator
Mesaje: 25
Membru din: 29/11/2015 05:36
Localitate: Tg-Mures

Prajitura Carpati

Mesajde mirela0911 » 22/11/2016 09:59

Pentru foi:
4 oua
1/2 cana zahar
1 cana ulei
1 cana lapte
1 lgt sare
1 lgt bicarbonat de sodiu
1 plic praf de copt
faina cat cuprinde
Crema:
500 gr zahar
13 lg faina
2 l lapte
1/2 lgt sare
300 gr ciocolata amaruie
400 gr unt de calitate
esenta de rom
nuca macinata pentru ornat
Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se obtine un aluat elastic si usor de manevrat. Din aceasta compozitie se vor coace 8 foi pe dosul tavii cuptorului.
Crema: Lapele impreuna cu sarea se pun la fiert. Separat, intr-o oala incapatoare se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a topit tot zaharul, se pune faina amestecand continuu. Se toarna putin cate putin din laptele fierbinte, amestecand cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza tot laptele si crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul si ciocolata. Se amesteca pana la omogenizare. La final se pune esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
Se ia o foaie care se asaza pe un platou si se unge cu crema. Se pune a doua foaie si se unge cu crema. Se continua pana se termina de pus toate foile. Va ramane crema si pentru uns deasupra.
Se inveleste in folie transparenta si se asaza greutate peste foi pentru a se lipi bine intre ele. Se pastreaza asa cel putin 3-4 ore. Se indeparteaza folia, se taie marginile apoi se taie fasii pe lungime, late de aproximativ 5-6 cm.
Se asaza fasia pe marginea unui dog, iar dogul la marginea mesei. Cu un cutit bine ascutit se taie fasia in diagonala, pe laterala, obtinandu-se 2 triunghiuri, pe lungime (vezi poze). Se procedeaza la fel cu toate fasiile.
Se unge cu crema partea alba a triunghiurilor apoi se lipesc intre ele, obtinandu-se astfel forma de Carpati.
Se unge cu crema pe deasupra si se presara nuca macinata, apoi se taie bucati late de cca 2-3 cm. Se servesc cu mare pofta.
Pofta buna!
Se poate presara deasupra prajiturii si nuca de cocos.
Numarul portiilor difera in functie de cat de late se vor taia feliile.
Fişiere ataşate
20161111-164728.jpg
20161111-164728.jpg (2.05 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161108-211044-2.jpg
20161108-211044-2.jpg (1.19 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161108-201913.jpg
20161108-201913.jpg (1.95 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161108-195001.jpg
20161108-195001.jpg (1.88 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161108-183749.jpg
20161108-183749.jpg (2.03 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161108-183623.jpg
20161108-183623.jpg (1.5 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161108-182432.jpg
20161108-182432.jpg (1.65 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161108-063129.jpg
20161108-063129.jpg (1.88 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161107-231205.jpg
20161107-231205.jpg (1.69 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161107-230939.jpg
20161107-230939.jpg (1.72 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161107-225805.jpg
20161107-225805.jpg (1.69 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161107-225350.jpg
20161107-225350.jpg (2.07 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161107-225106.jpg
20161107-225106.jpg (1.75 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161107-223023.jpg
20161107-223023.jpg (1.72 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161108-062651.jpg
20161108-062651.jpg (1.61 MiB) Vizualizat de 1339 ori
20161111-164744-2.jpg
20161111-164744-2.jpg (1.2 MiB) Vizualizat de 1339 ori
mirela0911

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori