Platou aperitive

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Platou aperitive

Mesajde pupi » 09/03/2009 09:58

Avand un sarbatorit in familie m-am jucat putin si eu pe la bucatarie, nu prea mult ca baiatul a fost cam bolnav si fara chef dar ceva pe masa tot am pus :) Am facut un platou cu oua umplute, triunghiuri de branza cu sunca, si masline cu branzaPentru umplutura de la oua am avut nevoie de

galbenusurile de la oua
cateva linguri de smantana
putin unt
sare si piper dupa gust
mustar dupa gust

pentru triunghiuri
branza alba felii
sunca de Praga
scobitori
pentru piramida

1 triunghi de burete tare( stirofoam)
scobitori
masline mari si mici
cascaval
ridichi
rosmarin
folie de plastic

Am scos galbenusul de la oua, l-am pus in farfurie si cu o furculita am zdrobit, am pus uintul moale si smantana , sare si piper si am amestecat. Din compozitia obtinuta, am luat cu lingura si am umplut o punga ( pos cu dui) din acelea care se folosesc la decorat . Am umplut ouale si am pus la frigider. Am trecut la asamblarea triunghiurilor.Am pus o felie de branza , una de sunca, una de branza si una de sunca( cate 4 in total) . Am taiat marginile frumos cu un cutit bine ascutit si apoi le-am taiat in doua pe diagonala si inca odata in doua pe cealalta diagonala. Au rezultat 4 triunghiuri . Le-am pus in frigider si am trecut la a treia faza. Am luat un con de burete tare si l-am imbracat in folie de plastic. L-am fixat in mijlocul unui platou si am inceput sa infig la baza conului ( pentru stabillitate) ridichi. Apoi am scurs maslinele, am infipt scobitori in ele si la intamplare am inceput sa infig in conul de burete . Apoi am taiat cascavalul felii si cu ajutorul unei forme de taiat biscuiti am taiat cateva forme de cascaval, si cateva cuburi de cascaval. Le-am infipt si pe astea cu scobitori in conul de burete si apoi din loc in loc am pus crengute de rosmarin proaspat.
Fişiere ataşate
0ap29.jpg
0ap29.jpg (72.03 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap27.jpg
0ap27.jpg (64.25 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap26.jpg
0ap26.jpg (60.75 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap25.jpg
0ap25.jpg (56.09 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap24.jpg
0ap24.jpg (80.74 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap23.jpg
0ap23.jpg (69.1 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap22.jpg
0ap22.jpg (40.84 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap19.jpg
0ap19.jpg (36.06 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap18.jpg
0ap18.jpg (47.64 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap16.jpg
0ap16.jpg (38.02 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap15.jpg
0ap15.jpg (50.32 KiB) Vizualizat de 13825 ori
0ap11.jpg
0ap11.jpg (32.55 KiB) Vizualizat de 13825 ori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 09/03/2009 10:45

FELICITARI SI MULTUMIM PT IDEI :hug: :flower:

iulianav7
Incepator
Mesaje: 84
Membru din: 28/01/2009 11:38

Mesajde iulianav7 » 09/03/2009 11:58

Bravo!

Arata super

gecuza
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 23/01/2009 06:26
Localitate: Bucuresti, Romania
Contact:

Mesajde gecuza » 09/03/2009 12:30

foarte frumos!
felicitari!

Avatar utilizator
adriana_stefan
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 09/12/2008 12:26
Localitate: calarasi romania

Mesajde adriana_stefan » 09/03/2009 12:59

Felicitarile mele!!Esti super tare!Bravo!! :peace: :peace:
Poti avea tot ce-ti doresti,trebuie doar sa vrei cu adevarat
MICHAEL NEIL

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 09/03/2009 02:18

As vrea si eu cand nu am chef, sa-mi iasa asa frumuseti. :lol:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 09/03/2009 04:39

ia sa vedem noi ce idei de aperitive mai gasim pe aici...
:) pai, draga mea pupi, unde ai tinut tu ideea asta de Craciun??? E ca un bradut improvizat cu aperitive chestia aia din centru!! O sa salvez imaginile pentru un Craciunul urmator! :flower: :hug:

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 09/03/2009 04:50

Frumos,sper sa-mi vina ideea asta si de sarbatori...si sa nu uit =D> :flower:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 09/03/2009 11:39

din asa frumuseti m-as servi si eu =D>
mariana

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 09/03/2009 11:48

Pupi nu pot spune decat ca arata super =D> =D> =D> :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori