Placinte cu cartofi si varza murata

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 19/03/2007 08:24

:pup: leila-multam fain! nu e graba mare cu langosi cu smantana si usturoi ca sant si eu superocupata dar cand faci reteta promit ca o execut cu rapiditate ca doamne ce bunatate!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 19/03/2007 09:59

nu, eu nu ma refer la langosi, ci la placinte care arata exact ca ale tale, se prajesc in putin ulei si cele mai bune tigai pentru asa ceva le gasesti la piata(oser :?: ) din Oradea. sunt tavi cu fundul mai gros. se umplu cu cartofi(sau varza, sau gem...ce vrei) si apoi se pune topping pe ele. in cazul celor umplute cu cartofi se ung cu mujdei si apoi cu smantana si se impaturesc, cum a facut leila.

sunt convinsa ca asta e reteta si abia astept sa le fac, sunt bestiale. :master: cine a fost la Felix e imposibil sa le fi ratat.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 19/03/2007 11:26

langosele!!! abia asteptam!!!! yamyyy!!!!!
:hug:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 19/03/2007 10:09

crista scrie:eu cum am sarit peste reteta asta????????

Leila pe mine una m-ai omorit cu zile .. placinta asta e meseriasa.... chiar ca tb sa o pun in practica curind... :hug: :hug:

sa imi zici numai cit are un pachet de drojdie la tine ca sa imi dau seama cit e o jumatate sin el ... la mine pachetul are 22 gr ( parca)


La noi este drojdie cu gramaj de 25 gr . de obicei cand spun 1 drojdie ma refer de fapt la 25 gr :pup:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 19/03/2007 11:05

Eu una cred ca ar trebui sa nu o mai lasam pe Leila sa posteze pe luna asta sau macar fara poze, ca unii s-ar putea sa ramana cu handicap permanent de la holbat si salivat intensiv :paguba: , sinu ma refer la mine, ca mie una mi-au iesit ochii din cap deja si nici macar nu stiu cand si daca o sa apuc sa fac asa ceva. cara, mai e loc in liga ta, ca eu mi-as schimba titlul, dupa ce m-am ploconit destul pe aici :master: =D> .

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/03/2007 11:28

Mai omorat Leila si cu reteta asta! :buuun: Ce bunatate! :roll: Complimente! :flower:

Avatar utilizator
blueheart_d
Incepator
Mesaje: 16
Membru din: 21/11/2007 06:20
Localitate: Oradea

Mesajde blueheart_d » 03/04/2008 03:26

am incercat sa fac si eu placinta asta acum cateva zile, dar nu stiu din ce cauza varza spargea aluatul si nu puteam sa-i dau forma placintei, asa ca m-am suparat, am intins aluatul intr-o foaie subtire, am intins compozitia din varza si cartofi peste, apoi am rulat ca la cozonac, si l-am bagat in cuptor. rezultatul final: rulada cu varza murata si cartofi foarte delicios.

vecina zice ca am lasat aluatul prea mult la dospit si din cauza asta se tot spargea cand il intindeam cu varza in el, dar eu cred ca era prea tare, iar compozitia varza-cartofi, prea cremoasa.
Dana.

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 03/04/2008 03:37

eu nu am vazut reteta asta pana acum :o :o :o
si eu la fel ca si Cara am stat si m-am uitat bine cum de arata asa umflata in tigaie si pe farfurie ca o clatita :lol: acum m-am lamurit :wink:
aici in zona aceasta se face o placinta cu branza si cartofi deasupra ...buna rau...nu am facut-o niciodata de cand sunt in zona asta.
se cheama Paturata cu crumpi

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 03/04/2008 11:10

Arata superb!!!
:buuun: :buuun: :buuun:

anda33
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 29/03/2013 06:41

cantitatile

Mesajde anda33 » 29/03/2013 06:47

Buna!Va deranjeaza o bucatareasa foarte nepriceputa si stangace la aluaturi.Ati putea va rog frumos, pentru mine sa imi spuneti aproximativ cata apa trebuie la aluat, cata sare, iar la topit drojdia cata apa.Nimic nu imi iese.Niciun aluat, si tare imi doresc sa invat si sa imi reuseasca.Nici mamei mele nu ii ies placintele.Asa cum arata in poza dvs sunt ideale, sunt la ca chiosc: subtiri si moi.Va rog sa ma ajutati, sa explicati mai pe larg cum se framanta, cat timp se framanta, cum trebuie sa fie de moale, putin mai pe intelesul prostilor ca mine.Multumesc frumos!


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator