Placinte cu carne si carnati

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Placinte cu carne si carnati

Mesajde pampkin » 07/02/2019 10:53

Pentru aluat:
100 gr unt gras
100 gr untura proaspata de porc
½ lingurita sare
1 ou
430-450 gr faina
Pentru umplutura:
1 ceapa rosie
2 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
1 ardei gras(eu am folosit galben)
2 fire ceapa verde
2 lingurite basta de bulion
2 lingurite pasta de gogosari
50 ml vin rosu
Sare, piper, cimbru
1 fir carnati usor uscati si afumati
350-400 gr friptura de porc
Pentru uns: 1 galbenus de ou
Pentru aluat: am folosit un robot de bucatarie. Se pune in bolul robotului untul rece taiat cubulete, untura, sarea si faina. Se mixeaza cateva secunde pana aluatul capata consistenta nisipoasa. Se adauga oul si se mai mixeaza alte cateva secunde, pana aluatul incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. Daca mai este necesar mai adaugati putina faina...Se aduna aluatul intr-o bila, se pune in folie alimentara si se da la frigider pana se pregateste umplutura.
Pentru umplutura: se toaca ceapa si usturoiul si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline. Se adauga friptura si carnatii taiati cubulete. Se lasa pana incepe sa se rumeneasca. Se stinge cu putin vin rosu. Ardeiul se taie julien, ceapa verde rondele si se adauga la compozitie. Cand ardeiul incepe sa se inmoaie se adauga pasta de bulion, pasta de gogosari, sare, piper si cimbru. Se amesteca bine ingredientele, se asezoneaza dupa gust si se lasa daca este necesar sa scada compozitia, apoi se lasa sa se raceasca umplutura.
Pe masa de lucru usor infainata se intinde aluatul intr-o foaie subtire de 0,5 cm. Se pune alutul in forme de tarte. Eu am folosit una mai mare si 3 mai mici. Trebuie sa va ramana aluat si pentru deasupra. Se umplu formele cu umplutura de carne, deasupra se pune foaie de aluat, se preseaza putin marginile, se unge cu galbenus de ou, iar cu lama unui cutit se cresteaza romburi sau patrate. Se dau la copt la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca, se scot din forme si se serveste. Sa va fie de folos!!!


Fişiere ataşate
dsc-1360.jpg
dsc-1360.jpg (659.72 KiB) Vizualizat de 262 ori
dsc-1358.jpg
dsc-1358.jpg (882.12 KiB) Vizualizat de 262 ori
dsc-1354.jpg
dsc-1354.jpg (935.71 KiB) Vizualizat de 262 ori
dsc-1356.jpg
dsc-1356.jpg (744.13 KiB) Vizualizat de 262 ori
dsc-1377.jpg
dsc-1377.jpg (10.63 MiB) Vizualizat de 262 ori
dsc-1373.jpg
dsc-1373.jpg (10.17 MiB) Vizualizat de 262 ori
dsc-1366.jpg
dsc-1366.jpg (4.59 MiB) Vizualizat de 262 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori