Placinte cu branza sarata

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Lau Dany
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 11/01/2017 01:23

Placinte cu branza sarata

Mesajde Lau Dany » 24/06/2018 06:01

Aluat
600 g faina
20 g drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
300 g iaurt
50 ml ulei
2 oua
Umplutura
400g branza de vaci
300 g branza de capra
3 oua
5 linguri smantana
Uns
1 galbenus
2 linguri lapte
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul.
Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul, pana obtinem un aluat omogen. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim umplutura.
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu branza de capra (data prin razatoare),adaugam smantana, ouale batute si se amesteca foarte bine, daca este nevoie mai adaugam sare.
Aluatul il mai framantam putin, dupa care il impartim in 2 bucati egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, intindem jumatate din compozitia de branza, rulam cat mai strans aluatul, dupa care taiem bucati de cca 3-4 cm.
Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, lasam 10 min la dospit dupa care ungem cu galbenusul desfacut cu lapte.
Dam tava la cuptorul incalzit, cca 30 min la 180 C.
Fişiere ataşate
dscn0050.jpg
dscn0050.jpg (1.86 MiB) Vizualizat de 39 ori
dscn0046.jpg
dscn0046.jpg (1.17 MiB) Vizualizat de 39 ori
dscn0042.jpg
dscn0042.jpg (1.39 MiB) Vizualizat de 39 ori
dscn0043.jpg
dscn0043.jpg (978.47 KiB) Vizualizat de 39 ori
dscn0045.jpg
dscn0045.jpg (1.52 MiB) Vizualizat de 39 ori
dscn0040.jpg
dscn0040.jpg (752.44 KiB) Vizualizat de 39 ori
dscn0047.jpg
dscn0047.jpg (1.19 MiB) Vizualizat de 39 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori