Placinte cu branza

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

laura_n
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 17/10/2015 10:55

Placinte cu branza

Mesajde laura_n » 19/02/2020 10:13

aluat:
500 gr faina
250 ml lapte dulce
3 oua
20 gr drojdie proaspata
1 lgta zahar brut (pt drojdie)
un praf sare
umplutura:
700 gr branza de vaci
4 lg smantana grasa
50 - 60 ml sirop de artar
coaja de lamaie (bio)
3 oua
2-3 lg gris
pentru uns:
1 ou
Drojdia si o lingurita de zahar se pun intr-un vas mic cu 50 ml apa calduta (nu fierbinte). Se lasa sa se activeze maiaua.

Se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face un locas, se adauga drojdia si se amesteca foarte usor, dupa care se adauga ouale, laptele cald. Se framanta usor, cu mana, pana se omogenizeaza si se obtine un aluat elastic, deloc lipicios. Se acopera cu un stergar curat si se lasa deoparte, la dospit.

Eu pornesc cuptorul in acest moment, la foc mic si asez castronul cu aluat deasupra aragazului. Caldura acestuia ca fi numai potrivita pentru dospirea aluatului.

Intr-un vas, se faramiteaza branza de vaci, se adauga smantana, ouale, siropu de artar si coaja de lamaie rasa. Se omogenizeaza energic cu o lingura, apoi se adauga grisul si se amesteca de 2-3 ori. Compozitia se da la rece pana in momentul utilizarii.

Nota: daca branza de vaci este mai apoasa, recomand 2-3 lg de gris in plus.

Odata dospit, aluatul se transfera pe un blat infainat, se portioneaza dupa preferinte si se intinde in discuri potrivite, nu foarte groase, dar nici foarte subtiri. Intr-una din jumatatea fiecarui disc de aluat, se asaza 1-2 lg cu compozitie de branza, se acopera cu cealalta jumatate de aluat si se preseaza marginile cu o furculita.

Fiecare placinta se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt si se mai lasa la cald.

Inainte de a pune placintele la copt in cuptor, se ung cu ou batut.

Se coc la 170 grade C, aproximativ 25- 30 minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot, se ung repede cu apa fierbinte, apoi se acopera cu un stergar curat si se lasa la termperat.

Dupa ce s-au racit de tot, se pot pudra cu zahar.
Fişiere ataşate
placintele-cu-branza6.jpg
placintele-cu-branza6.jpg (4.98 MiB) Vizualizat de 1886 ori
placintele-cu-branza4.jpg
placintele-cu-branza4.jpg (6.75 MiB) Vizualizat de 1886 ori
placintele-cu-branza3.jpg
placintele-cu-branza3.jpg (6.64 MiB) Vizualizat de 1886 ori
placintele-cu-branza2.jpg
placintele-cu-branza2.jpg (6.31 MiB) Vizualizat de 1886 ori
placintele-cu-branza5.jpg
placintele-cu-branza5.jpg (5.19 MiB) Vizualizat de 1886 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori