Placinta rapida

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Placinta rapida

Mesajde lucia_bp » 10/07/2010 05:20

In pauza mesterilor care in mai putin de o saptamana mi-au intors casa cu fundul in sus si toate sunt claie gramada, azi am reusit sa le fac o placinta.
Offf, off si iar of !!!
Oare nu stiti in ce cutie am impachetat mixerul ?…dar bolul rosu, cel in care bat numai albusele, unde este ???…etc…etc…
Bine ca in aceste clipe nu ne mai calcam in picioare si nu ne batem unii de altii.
In fine, vor trece toate acestea !
Bineanteles ca nu puteam sa nu fac si niste poze la “ savanta ” placinta, pregatita in doi timpi si trei miscari.

Ingrediente:

-7- 8 oua
-1 kg iaurt gros
-250- 300 g zahar brun
-1 pachet foi de placinte
-2-3 pliculete zahar vanilat
-coaja rasa de la ½ lamaie
-250 g stafide
-rom sau esenta de rom
-zahar pudra pentru ornat, optional

Preparare :

Puneti stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom, circa 1 ora.
Bateti galbenusurile cu ½ zahar brun pana devin spumoase, se albesc, iar zaharul s-a topit si albusurile spuma tare cu cealalta ½ din cantitatea de zaharul brun.
Separat, amestecati iaurtul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, inglobati galbenusurile frecate, apoi , intai 1/3 din cantitatea de albusuri batute si la urma, restul, amestecand cu o spatula, foarte usor, prin rasturnare de jos in sus.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, in care asezati unele peste altele, fara sa le ungeti, 2-3- 4 foi de placinta, imbracand si marginile tavii.
Turnati 2- 3 polonice din umplutura, astfel incat dupa ce nivelati sa aveti cam de un deget grosime si presarati stafide bine scurse.
Puneti alte 2- 3 foi de placinta care sa acopere numai umplutura, un alt strat de umplutura, tot de un deget grosime, stafide.
Continuati straturile, pana terminati ingredientele, tinand cont ca ultimul strat trebuie sa fie de umplutura peste care presarati generos stafide.
Dati tava la cuptorul preancalzit, pentru circa 40- 50 min, la 170- 180 grade sau pana ce prajitura este coapta, stratul de deasupra ferm si frumos rumenit.
Lasati la racit pe un gratar, pudrati cu zahar praf ( optional), portionati si serviti cu pofta.
Fişiere ataşate
CIMG8210.JPG
CIMG8210.JPG (54.63 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8219.JPG
CIMG8219.JPG (45.75 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8216.JPG
CIMG8216.JPG (54.9 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8214.JPG
CIMG8214.JPG (56.58 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8211.JPG
CIMG8211.JPG (54.26 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8208.JPG
CIMG8208.JPG (67.94 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8206.JPG
CIMG8206.JPG (51.67 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8204.JPG
CIMG8204.JPG (28.8 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8199.JPG
CIMG8199.JPG (43.26 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8194.JPG
CIMG8194.JPG (35.14 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8188.JPG
CIMG8188.JPG (25.68 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8191.JPG
CIMG8191.JPG (28.75 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8162.JPG
CIMG8162.JPG (31.98 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8183.JPG
CIMG8183.JPG (32.08 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8182.JPG
CIMG8182.JPG (29.43 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8180.JPG
CIMG8180.JPG (18.73 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8177.JPG
CIMG8177.JPG (28.02 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8174.JPG
CIMG8174.JPG (24.13 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8173.JPG
CIMG8173.JPG (25.32 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8169.JPG
CIMG8169.JPG (23.94 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8164.JPG
CIMG8164.JPG (36.03 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8158.JPG
CIMG8158.JPG (58.35 KiB) Vizualizat de 32289 ori
CIMG8161.JPG
CIMG8161.JPG (50.55 KiB) Vizualizat de 32289 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 10/07/2010 06:58

Hmmmm, cam cat au fost aia doi timpi si trei miscari? :shock:

Ma roade curiozitatea: in ce categorie de campion sa te vad: grea, mijlocie sau musca :?:

Cu toate celea in diverse locuri sunt si eu impricinata, dar n-as indrazni sa fac un dulce nici cu maciuca in situatia data :!:
Felicitari si vaaaai, n-o sa pot tine pasul cu voi :?
:flower: :flower: :flower: si =D> =D> =D> pt. curaj!

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 10/07/2010 08:19

Lucica draga, arata minuat placinta ta!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 10/07/2010 10:39

Ca de obicei o prezentare si o reteta foarte frumoasa :peace:
Intradevar reteta este foarte usoara si bine inteles foarte atragatoare =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
liana10
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 09/01/2010 02:21
Contact:

Mesajde liana10 » 11/07/2010 03:10

Servesc si eu o bucata cu un pahar de iaurt rece, se poate? :buuun: =D> :master: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/07/2010 08:19

iuliajewel scrie:Hmmmm, cam cat au fost aia doi timpi si trei miscari? :shock:

Ma roade curiozitatea: in ce categorie de campion sa te vad: grea, mijlocie sau musca :?:

Cu toate celea in diverse locuri sunt si eu impricinata, dar n-as indrazni sa fac un dulce nici cu maciuca in situatia data :!:
Felicitari si vaaaai, n-o sa pot tine pasul cu voi :?
:flower: :flower: :flower: si =D> =D> =D> pt. curaj!


Pai, prepararea- nici 10 min- mai mult a fost statul in cuptor- la mine 50 min.
Cred ca musca, la cele 53 de kg ale mele...si pap la dulciuri, ceva de speriat... :wink: :wink: :wink:
Stai ca nu este tot- mancare de cel putin 3 ori pe zi si niscaiva bunatati ...mai dulci...ca de... obrazul subtire...
In aceasta perioada " titirez " ma fac !!!
:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/07/2010 08:21

alinaraluca2000 scrie:Lucica draga, arata minuat placinta ta!


Este o placinta care nu cere cine stie ce ingrediente sofisticate si se face usor si repede.
Pe deasupra este si aromata, buna.
:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/07/2010 08:35

d_dana_a scrie:Ca de obicei o prezentare si o reteta foarte frumoasa :peace:
Intradevar reteta este foarte usoara si bine inteles foarte atragatoare =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:


Aromata... :buuun: :buuun: :buuun: cu foile care se inmoaie doar cat trebuie...buna !!!...rapida
O sa te convingi de toate acestea daca o faci.

:peace: :peace: :peace:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 12/07/2010 09:48

liana10 scrie:Servesc si eu o bucata cu un pahar de iaurt rece, se poate? :buuun: =D> :master: :flower:


Sigur, draga mea !
:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 12/07/2010 11:13

Trebuie sa fie tare buna! :buuun: Am mai salvat in urma ..nu mai stiu de unde... o placinta cu iaurt ..super rapida si usoara ..si tot am zis sa o fac. Acum parca nu mai am rabdare sa astept. :roll: =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 47 vizitatori