Placinta de dovlecel

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Placinta de dovlecel

Mesajde xanora » 28/01/2013 01:52

Placinta asta am facut-o in vara si doar o poza la farfurie cu produsul final. Si e dedicatie speciala pt Claudia :wink:

Cand am facut placinta aveam o pofta nebuna de placinta de praz cu branza, ce se mananca mult la noi in Dobrogea, fiind tipic macedoneasca. Si bineinteles ca merge cu braga :D
Cu gandul la acea placinta, am deschis frigiderul ca sa vad ce pot face bun. Si am gasit 2 dovlecei , o bucata de praz, partea alba, mai aveam si niste branza pentru intins pe paine si ceva ementalcu mozzarela gata ras. Si bineinteles niste foi de placinta ca ale noastre luate de la bulgari =))

Bun, zis si facut. Am taiat prazul fideluta si l-am sotat intr-o lingura de ulei la foc mic, ca sa se inmoaie un pic, caci la cuptor nu s-ar fi patruns. Dovleceii i-am curatat si i-am dat pe razatoarea mare, lasandu-i dupa un pic la scurs. Am amestecat intr-un castron o cutie de 100 de grame de branza pt uns, cascavalul ras - pastrand cam o mana mica - cam 100 de grame si doua oua batute spunma cu un praf de sare si piper. Peste am pus dovlecelul scurs si prazul deja racit ai am amestecat. Am luat o tava de cozonac, am tapetat-o cu hartie de copt si uns-o cu grasime- unt, margarina, ulei. Am luat cam 3 foi de placinta sile-am pus in tava astfel incat o margine a tavii sa fie tapetata cu foaie pana sus iar cealalta margine sa atarne pe dinafara.am pus compozitie, cam un sfert, dupa care am pus restul de foi , mai aveam alte 3, in asa fel incat partea ce atarna mult din tava sa vina in sens invers.Am pus iar compozitie si am inceput sa fac ca o "impletitura" intre foi si compozitie, in asa fel incat umplutura sa nu atinga tava, ci foile. Asta pana am terminat, a fost tava de cozonac cam 3 sferturi plina. am uns cu putin ulei si am presarat cascavalul pastrat pe deasupra. Am dat la cuptor cam 20 de minute, doar cu focul de jos, la 200 grade.La gaz nu stiu, cred ca mijlociu spre mare.
Am lasat-o sa se racoreasca un pic acoperita, am scos si portionat. Se poate manca calda dar si rece este foarte buna.
Sa aveti pofta!
Fişiere ataşate
placinta de dovlecel.jpg
placinta de dovlecel.jpg (56.69 KiB) Vizualizat de 1016 ori
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 28/01/2013 02:38

roxana imi plac placintele special cele cu branza :roll: cele dobrogene sunt nr 10 pt mine cred ca e vina lui mama si ea e dobrogeanca din jud CT :wink: felicitari pt retete =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/01/2013 03:07

Placinta acesta chiar este o idee de milioane :peace:

Ce bine arata in farfurie :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 28/01/2013 03:08

buna placinta "goleste frigideru'" =D> =D> =D>


eu prefer rece :buuun: :buuun: :buuun: :roll:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 28/01/2013 04:51

Roxana, eu am spus intotdeauna ca esti foarte priceputa dar acum cu placinta aceasta m-ai lasat ... :o Imi place foarte mult. =D> :master: Tocmai spuneam la cafenea ca ar fi bine sa venim la tine de la Claudia... (acum ca am vazut placinta cu branza: SIGUR venim). :party:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 28/01/2013 04:55

antoniah scrie:Roxana, eu am spus intotdeauna ca esti foarte priceputa dar acum cu placinta aceasta m-ai lasat ... :o Imi place foarte mult. =D> :master: Tocmai spuneam la cafenea ca ar fi bine sa venim la tine de la Claudia... (acum ca am vazut placinta cu branza: SIGUR venim). :party:

:hug: :pup: :flower:


Subscriu! :wink:

:hug: :pup: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori