Placinta de dovleac copt

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Placinta de dovleac copt

Mesajde flaviadaiana » 27/09/2013 09:57

Ingrediente:
-3 albusuri
-4 linguri de zahar brut
-3 linguri de faina neagra
-2 linguri de ulei de susan
-esenta de vanilie
-scortisora macinata mare
-scortisoara macinata fin
-piure de dovleac copt
-zahar pudra
-praf de copt
Mai intai va trebui sa ne pragatim dovleacul copt. O sa dureze ceva pana coacem dovleacul, asa ca va trebui pregatit dinainte.
Am pregatit placinta de dovleac din foi facute din albus de ou. Mie una nu-mi place foietajul, drept pentru care il evit de fiecare data. Cum spuneam, am avut nevoie de 6 albusuri de ou pentru a pregati doua foi pentru placinta mea cu dovleac. Am pregatit cele doua foi separat astfel ca una am facut-o cu scortisoara macinata mare, iar pe cealalta am facut-o cu vanilie. Astfel ca am obtinut o placinta pufoasa si tare aromata in doua culori.
Pentru prima foaie am separat albusurile a 3 oua si le-am batut bine cu mixerul pana ce am obtinut spuma tare ca pentru bezea. Apoi am adaugat zaharul brut si am continuat sa bat totul la mixer pana s-a topit zaharul. Am adaugat faina neagra, praful de copt, uleiul de susan si scortisoara macinata mare. Cand s-a omogenizat, am turnat compozitia intr-o tava intinsa pe care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetat-o cu hartie pentru copt. Am dat la cuptor pentru aproximativ 10 minute la foc mic cu cuptorul preincalzit.
Pentru a doua foaie am procedat intocmai ca pentru prima cu diferenta ca aici nu am mai adaugat in compozitie scortisoara, ci am adaugat doar esenta de vanilie.
Cand dovleacul copt s-a racit, cu o lingura am scos tot miezul si l-am asezat in blender pentru a-l omogeniza. Nu am mai adaugat nimic la piureul de dovleac – farmecul acestei prajituri consta in faptul ca trebuie sa obtinem gustul dovleacului copt. Daca adaugam alte arome, stricam toata prajitura fiindca foile oricum sunt destul de dulci si de aromate.
Am lasat ambele foi sa se raceasca, apoi am asezat foaia facuta cu scortisoara in tava si peste ea am imprastiat piureul de dovleac copt. Deasupra am asezat foaia facuta cu vanilie pe care am presat-o o idee cu mana ca sa se omogenizeze piureul de dovleac. La suprafata am imprastiat un praf de zahar pudra si unul de scortisoara macinata fin, de data aceasta. Se lasa la rece si se serveste dupa cel putin o ora. Aveti cantitatile pentru o foaie de placinta.
Fişiere ataşate
078.jpg
078.jpg (117.87 KiB) Vizualizat de 1978 ori
083.jpg
083.jpg (77.65 KiB) Vizualizat de 1978 ori
087.jpg
087.jpg (84.15 KiB) Vizualizat de 1978 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 27/09/2013 10:28

buna buna ador dovleacul :buuun: :buuun:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 27/09/2013 10:33

Ce placinta delicioasa ai pregatit... =D> Observ ca astazi este ziua placintelor... :roll: Si eu am sa fac o placinta,dar cu mere! :peace:

:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/09/2013 08:17

=D> =D> =D> pentru acesta reteta super buna :buuun:

Ce idee grozava sa faci foile ca de bezea...acestea aromate si in combinatie cu dovleacul copt ( care le-a inmuiat) cred ca au fost o nebunie ce ti se topeste in gura :buuun: :buuun: :buuun: ...Imi place toata reteta, iar produsul finit este o nebunie :!: :!: :!:

Multumesc pentru reteta :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 28/09/2013 12:26

Multumesc frumos :hug: :hug:
Ideea de a face asa foile a venit tocmai din faptul ca nu-mi place foietajul...si atunci a m-am gandit la asta.
Am folosit acelasi tip de foi si in alte prajituri si m-a incantat foarte tare. O sa vin la voi si cu celelate sa ne bucuram impreuna.
Iar cu dovleacul copt...si aici am o problema ca nu-mi place sa-l calesc si sa-i pun zahar. Imi da arusuri la stomac si nici gustul nu-mi place.
Sunt o ciudata ce sa mai incolo si incoace :P

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/09/2013 09:23

Abia astept celelalte retete :vis: Mereu sunt in cautare de noutati si sunt sigura ca parte din ele am sa le aflu de la tine :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 29/09/2013 10:19

Multumesc, Lucia.
O sa le aduc si pe ele.
:pup: :pup: :hug: :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 29/09/2013 09:19

:buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
Prajiturile cu dovleac imi plac foarte mult ...iar aceasta arata atat de bine :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 29/09/2013 11:49

O prajitura in ton cu sezonul,arata super .
Sigur am sa o fac cat de curand imi place dovleacul.
hi

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/09/2013 07:48

Placintele cu dovleac sant printre preferatele mele :D


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori