Placinta de ceapa

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Placinta de ceapa

Mesajde xanora » 29/01/2013 10:45

Cam cu o saptamana in urma tot povesteam cu S tot felul de lucuri: patanii din liceu, facultati, copilarie...inca mai avem multe sa ne povestim, asa de sfinti am fost amnadoi =))
Si am ajuns sa vorbim si de mancaruri. Imi zice " imi aduc aminte de mama ca ,calea ceapa multa si daca o vedeam iesind cu tava stiam ca e rost de placinte cu ceapa, Hmmmm, atat de bune erau, mancam jumate de tava mare de brutarie" Eu nu auzisem neam de asa placinte. De varza da, de praz, ciuperci, da . Dar doar de ceapa nu. Si l-am tras un pic de limba, eu deja salivand cu gandul la ele. Sambata am avansat cu o zi sunatul acasa si am luat-o direct pe mama soacra: cum faci mneata placinte cu ceapa? Biata femeie, a inceput sa rada -intre noi fie vorba cred ca ar trebui sa fie happy ca ii fac tot felul de pofte baiatului, nu =)) - si mi-a zis . Dar tot radea de S ca ce si-a adus aminte din copilarie si de mine ca vreau sa le fac.
Nu stiu daca v-am zis , dar eu sunt o mare pofticioasa.si tinand cont ca eram asa de ligava la mancare ca si copil/adolescent, ceapa nu o puteam sufeti neam de nici un fel si acum mor dupa ceapa de toate culorile , formele si gusturile!
Tineti minte ca am facut cornurile Luciei si ea a lasat o nota ca acel aluat e potrivit si pt sarat, doar ca scoti zaharul? si eu am amenintat ca am in plan si altceva cu acel aluat? Zis si facut!

Pentru aluatul acesta
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... -gem-7563/
din care scoatem zaharul conform indicatiilor Luciei avem nevoie de 8 cepe potrivite ca marime, ulei, sare si piper.Daca vreti sa le faceti de post faceti dv un aluat de paine normal, asa se faceau in Sugag, cu aluat de paine.

Se taie cepele solzisori/juliene, de-a lingul nervurilor cepei.Nu cred ca ar fi bai daca le-ati toca marunt, dar asa au fost indicatiile primite si va zic ca se simte ceapa :!:
Cum nu am o tigaie mare , mare, am sotat cepele intr-o lingura de ulei, tot cate 2 , presarand putina sare si piper negru macinat. Eu am lasat ceapa sa fie doar un pic stravezie, nu trebuie sa o ardeti, doar cat sa fie blanda si dulceaga. Pt aluatul Luciei eu am lasat ceapa sa se raceasca, personal la aluaturi de orice fel pun umplutura rece. Am vrut sa le dau forma de cornuri la o foaie :) dar m-am razgandit, dupa ce le-am rulat cu colturile am facut un fel de fundita ce venea deasupra- nu stiu daca intelegeti din poze :D Cealalat foaie am facut-o pachetele ca poalele-n brau moldovenesti , si am facut si o tarta :D Si tot imi mai ramasese aluat, dar cumnu mai aveam umplutura , l-am facut tip painici, sa le manc cu gem si branza de capra dimineata. Un super mic dejun! Acum , vreau sa va zic ca am gresit undeva de mi-a ramas aluat : cum tocmai ce mi-am achizitionat un sucitor nou de silicon, ce merge singur ca un tavalug, nu trebuie sa apesi decat un pic si sa ti mainile pe manare fixe, se misca singur. E foarte bun , nu lipeste ...dar dinexces de zel -tipic io =)) - am apasat, caci indicatiile au fost o foaie subtire. Nu , va zic cu mana pe inima, la aluatul Luciei intra exact toata ceapa de mai sus, dar fara sa intindeti prea subtire ceapa.

Gustul placintelor a fost mirific! aluatul fraged si cu gust de unt si smantana si ceapa dulceaga, usor piperata dupa gustul meu, hmmmm......
Fişiere ataşate
CIMG3958.JPG
CIMG3958.JPG (62.81 KiB) Vizualizat de 4771 ori
CIMG3950.JPG
CIMG3950.JPG (58.59 KiB) Vizualizat de 4771 ori
CIMG3951.JPG
CIMG3951.JPG (63.02 KiB) Vizualizat de 4771 ori
CIMG3952.JPG
CIMG3952.JPG (69.29 KiB) Vizualizat de 4771 ori
CIMG3957.JPG
CIMG3957.JPG (75.21 KiB) Vizualizat de 4771 ori
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/01/2013 11:00

Bravo Roxana si multumim mama soacra :hug: .

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/01/2013 01:26

Ce placinte bune....gusturile din copilarie vor ramane pentru noi ceva sfant, putea fi orice.
Eu imi aduc aminte de laptele cu orez, mirosul acela ma innebuneste si azi sau de mirosul ciorbei de la gradinita. Ma mai trezesc si azi cand merg sa mai mananc pe undeva zicand ...ce bun trebuie sa fie, miroase ca la gradinita....sau o intamplare hazlie, adoram zacusca si aveam vreo 6 anisori, am furat cu prietena mea cea mai buna un borcanel de zacusca si ne-am ascus sub masa unde facusem noi casuta noastra si am mancat zacusca amndoua. Cand ne-a gasit mama...nu stia saraca ce sa faca sa ne certe un pic ca asa nu se face....educatia, sau sa rada mai intai! Mi-a spus dupa ani ca isi spunea in mintea ei: Cum sa le cert ca au mancat? :P

:hug: :flower: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/01/2013 03:05

Grozave ti-au iesit :master: :master: :master: Minunate =D> =D> =D> Ce culoare frumoasa au :blushing:

Sa ne traiesti si tu si mama- soacra si la cat mai multe retete de genul acesta :!: :!: :!: :flower: :flower: :flower:

Eu am scris ca aluatul este grozav, dar tie ti-a iesit perfect :!:

Ps. Nu am uitat promisiunea facuta...te rog :rugaciune: mai ai putintica rabdare :vis:

Si ca sa te imbunez, ca bonus, am sa pregatesc special pentru tine 2 retete...Bune, buuuneee :buuun:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 29/01/2013 06:54

Roxana,ti-au iesit minunate placintele! =D>

Mi-ai facut o pofta... :buuun:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 29/01/2013 07:48

Ce frumoase sunt! Soacra ta trebuie sa fie mandra de tine! =D> :hug:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 29/01/2013 08:15

Crista :pup:

Yafa Mare adevar grait-a gura ta! Pt mine gustul copilariei e legat de omleta prezentata, cea de la Dulcesti sau cand mergeam la rand la lapte si beam lapte abia muls, nestrecurat, de mia gaseai si o "maslina"prin el =)) Si cana , era una din tabla luata de pe stalpul de la intrare in tarcul de muls! Asa lapte de oaie nu am maibaut de muuult,tare mult! :pup:

Lucia Mii de multumiri pentru aluat! :master: :master: Si multumesc de compliment! Am dat si vecinei reteta si tot nu i-au iesit, era coca piatra :o Acum, vorba lu mamaia:"trebuieste sa ai un simt pentru orisice" :pup:

Danielutza Poftim de serveste, nu te sfii ! :pup:

Antonia =)) Sper si eu sa fie mandra! Acum , ea e mama si de fata, asa ca intelege :wink: :pup:
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 29/01/2013 08:27

roxana ce placinte bune ai pregatit esti foarte priceputa felicitari si soacrei =D>
claudia

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 30/01/2013 10:06

Mi-ai facut o pofta :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
Eu am mancat pentru prima data placinta cu ceapa acum 9 ani , cand am venit in Sibiu.De atunci nu ma pot deslipi de aceste minunate placite.
Felcitari pentru postare =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 30/01/2013 10:14

Claudia :blushing:

Dana Cred ca intelegi mirarea mea la fata de existenta unor astfel de placinte :D Sugagul e foarte aproape de Sibiu, asa ca nu ma mira interferenta. Aveti un oras foarte frumos,mi-a placut mult acum dupa renovare! =D> :pup:
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator