placinta cu varza calita

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

rammy86
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 13/03/2016 12:52

placinta cu varza calita

Mesajde rammy86 » 13/03/2016 04:13

Aluat:
500 GR FAINA
50 ml.ULEI
200 gr apa
1 pliculet drojdie
1 praf sare

Umplutura:
1 varza (potrivita)
2 cepe
sare
piper
pasta de tomate 200 g
putin cimbru
ulei

Sos:
200 ml pasta de tomate
100 ml apa
marar tocat
1 lingura ulei<br/><br/> Aluat:Se pune drojdia in apa,se lasa la dospit 10 min ,dupa care se adauga uleiul,sarea si faina. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.
MOD DE PREPARARE UMPLUTURA:
Varza se toaca marunt,se framanta putin cu sare pe masa de lucru,ceapa se taie julien ,dupa care se caleste in putin ulei.Cand ceapa a devenit aurie adaugam varza, 1 cana de apa si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade toata apa.Se adauga pasta de tomate si cimbru,se mai da 2-3 clocote si se stinge focul.
Se rupe din aluat bucati cat mingea de ping-pong ,se pune cu lingura varza calita(2-3 linguri).Se dau lateralele spre interior,dupa care se ruleaza.
Se aseaza placintele intr-o tava cu hartie de copt pe ea ,se pun una langa alta.
Mod preparare sos:
Se impreuna pasta de tomate cu apa,mararul tocat si 1 lingura ulei.
Se pune sosul peste placintele din tava.
Se da tava la cuptor pentru 20-25 minute la 220 grade. <br/><br/>
Fişiere ataşate
placinta_cu_varza.jpg
placinta_cu_varza.jpg (45.59 KiB) Vizualizat de 1501 ori

Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator