Piinea episcopului in 3 culori ( chec in 3 culori)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/10/2013 11:43

Imi place produsul final, arata tare frumos, apetisant, parca as manca putintel cu putin unt si gem si langa o cafeluta , intr-o dimineata din aia "lenesa" :D

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 21/10/2013 01:04

Chiar si eu ma intrebam de unde ii vine numele?! Am cautat si singurele explicatii pe care le-am gasit ar fi ca painea reprezinta cele 3 platouri din care poti manca( nu ma pricep foarte bine la explicatia crestina)cel de aur, cel de argint, dar si cel de pamant.


Lasand la o parte explicatia numelui, checul arata minunat!, am mai vazut ceva retete, care mai au si fructe confiate( coaja de lamaie, portocala).

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/10/2013 08:00

fetelor :hug: :hug: :hug: :hug:

MINUNAT linga cafeluta :party: :party:

Yafa uite ca nu stiam de explicatia asta a culorilor .. eu cind ai zis de aur argint etc ma--am dus cu mintea la culorile celor trei magi, si eu sunt putin in ceata dar stiu sigur ca le sunt atribuite niste culori nu numai dupa darurile aduse dar si dupa cum erau imbracati ... E un chec pentru sarbatorile de iarna. Cautind am gasit ca se numeste piinea episcopului pentru ca se facea pentru sf. Niculae care in partea germanica/nordica a europei este de fapt mos Craciun, el era un episcop si de aici piinea lui ... In general este un chec plin de fructe zaharisite, alune, nuci etc ... diferit insa de fruit bread/cake-ul englezesc care si el tot la craciun se face.


Nu-s mare fan checuri cu multe oua :D prefer ciambella italiana cu 3 oua iti ies doua tavi dar asta merita .. o sa-l mai fac :party:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 21/10/2013 08:47

Am ramas fara cuvinte :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
...o reteta minunata ...si o prezentare foarte frumoasa =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/10/2013 09:02

daaaaaaa si pe mine m-a atras tot dupa poza cind am gasit reteta :lol:

Avatar utilizator
inna_tina
Bucatar
Mesaje: 1314
Membru din: 20/05/2013 12:19
Localitate: Genova, Italy

Mesajde inna_tina » 21/10/2013 09:17

Crista, imi place checuletul taul!! :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:
Trebe sa-l fac si eu, mai ales ca am pe cineva care e inebunit dupa prajiturile de genul :D :D :D :D si tare se v-a mai bucura daca ii voi face ceva nou!! :) :) :) :)

Asadar, multumesc pt idee!!! :hug: :hug: :hug: :pup: :pup: :pup:
Tina Chl

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/10/2013 09:25

cu placere ... :hug: :hug: :hug: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 21/10/2013 11:32

Crista, nici eu nu sunt mare amatoare de prajiturile cu multe oua.
Checurile sunt singurele la care imi autorizez 4 oua.

O reteta de englezesc am pus si eu pe aici candva, dar nu cred ca e in carte.

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... 0englezesc
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 21/10/2013 11:59

Yafa minunat e checul englezesc mmmm si are tot asa dunguta Sa il salvezi in carte ca nu-i tirziu, mai ales acum ca ai linkul la indemina

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 23/10/2013 02:13

Cred ca a fost foarte pufos, arata minunat in fotografie! Salvez reteta, am sa o pregatesc si eu (imi place foarte mult).

Cand am vazut titlul postarii tale m-am intrebat privind fotografiile de unde vine numele?! Imi sugereaza parca mitra episcopului (bogat impodobita, cu fire de aur si argint, etc - in functie de rangul celui care o poarta). Mergand mai departe cu firul gandurilor... la ortodocsi, mitra are forma rotunjita (asa cum este partea alba) iar la catolici oarecum triunghiulara (asa cum este partea galbena). Culoarea mitrei este in general alba sau galben deschis (nu cred ca sunt intamplatoare nici culorile). Nu stiu... Cu siguranta o explicatie exista, denumirea este semnificativa. Interesant.

:hug: :flower: :pup:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori