Piersici

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

adria_na
Incepator
Mesaje: 38
Membru din: 02/08/2011 01:12
Localitate: Eforie Nord,Constanta,Romania

Piersici

Mesajde adria_na » 03/04/2012 10:57

Ingrediente-aluat

- 3 oua
- 200g zahar pudra
- 200ml ulei
- 1 pac. praf copt
- 1 pac. zahar veniliat
- 1 lamiie coaja
- 600-700g faina

Ingrediente-umplutura:

- 250g nuci macinate
- 50g zahar pudra
- 20g cacao
- 1 pachetel de zahar vaniliat
- 10 lingurite rom
- 6 lingurite marmelada acrisoara
- 2 lingurite suc lamiie
- 2 lingurite suc portocale
- 2 lingurite srafide inmuiate in rom

Ingrediente-decor:

- coloranti alimentari(rosu,galben si verde)
- 500g zahar tos

Mod preparare-aluat:
Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vaniliat,coaja de lamiie si se adaoga uleiul alternativ cu faina i prealabil amestecata cu praful de copt. Se pot pune de la 600g faina pina la 700g.deoarece depinde de marimea oualor.
Se framinta un aluat din care se formeaza bilute cu greutatea de6-7 g. Acestea se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de cpt cu o distanta de 2-3 cm intre ele.Se apasa putin pe fiecare biluta sa nu creasca prea mulz in inaltime si se coc la o temp de 160-170 grade 15-20 min. Cind incep sa prinda putina culoare de jur imprejur atunci sint gata.
Dupa ce toate cojile de piersici sint coapte , cu ajutorul unui virf de cutit mic de buc. se scobesc cojile in asa fel incit in gaura obtinuta sa intre umolutura urmatoare.
Mod preparare-umplutura:
Din pesmetul obtinut de la scobirea cojilor de piersici se amesteca cu nucile macinate(pot fii si citeva fin zdrobite printre ele si daca inainte de macinare vor fii si putin prajite vor fii si mai bune la gust,piersicile),cu cacaoa,cu zaharul si zaharul vaniliat.
Toate aceste ingrediente uscate se amesteca bine dupa care se adaoga restul ingredientelor si se framinta umplutura bine pina devine nici prea moale nici prea tare,numai buna de umplut cojile de piersici cite 2.
Mod-decorare:
Se pregatesc trei recipiente micute se pune in 2 cite 3-4 ls apa(eu am pus rom)si intr-unul 5-6 ls.apa sau rom si in fiecare se amesteca putina culoare.In cel care contine lichid mai mult se pune culoarea galbena.
Bilutele unite cu umplutura cite doua, se coloreaza cu ajutorul unor pensule mici,prima data cu galben,putin cu verde si rosu,dupa care imediat se dau prin zahar tos.


:paguba:
Fişiere ataşate
image002.jpg
image002.jpg (60.16 KiB) Vizualizat de 3772 ori
image001.jpg
image001.jpg (18.73 KiB) Vizualizat de 3775 ori
Me

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 03/04/2012 12:07

Ce bune sunt ! :buuun: De cand nu am mai mancat asa ceva. :( :roll: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 03/04/2012 05:28

Nici eu nu am mai mancat de mult :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

adria_na
Incepator
Mesaje: 38
Membru din: 02/08/2011 01:12
Localitate: Eforie Nord,Constanta,Romania

Mesajde adria_na » 04/04/2012 09:13

d_dana_a scrie:Nici eu nu am mai mancat de mult :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>

:hug: :flower:
Me

adria_na
Incepator
Mesaje: 38
Membru din: 02/08/2011 01:12
Localitate: Eforie Nord,Constanta,Romania

Mesajde adria_na » 04/04/2012 09:15

nicoleta64 scrie:Ce bune sunt ! :buuun: De cand nu am mai mancat asa ceva. :( :roll: :flower:

Nico,m-a inspirat poza ta ,asa ca voi posta si eu o reteta pizza :? :flower:
Me

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/04/2012 05:23

Super- bune :!: :!: :!:

Buneeeeeeeee de tot :buuun:

=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/04/2012 08:36

Piersicile le am si eu in plan pentru Paste....tare bune sant :hug:

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 11/04/2012 11:00

De cand tot zic ca fac, dar mi-e teama ca dureaza prea mult si nu prea stau eu prea bine cu timpul. N-am mai mancat de cel putin 28 de ani, au devenit amintiri din copilarie :D .

Una dintre voi poate sa-mi spuna cat dureaza, sunt migaloase? Am doar vineri si sambata alocate pt pregatirile de Pasti.
Forever Young

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 12/04/2012 12:05

Am sa iti trimit eu o reteta rapida
draga mea....m-ai surprins cu meajul :hug: :hug: :hug: :pup: :pup: la noapte cand vin acasa o caut si ti-o pun in e-mail...pupici :hug: :hug:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 17/04/2012 02:30

suprbe chiar ca sant amintiri din copilarie :pup:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori